Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod Gurun » pát 23.08.2019 07:48

Ještě jednu poznámku. Mám pocit, že letos Barumce hodně mediálně pomohlo spojení s Radiožurnálem. A to nejen kvůli reklamě, ale především reportážím jak před soutěží samotnou, ale také po skončení, kdy jsem slyšel reportáž z Halenkovic, kde mluvil starosta i p. Regner o tom co vše po soutěži dávají do původnního stavu, nebo opravují. Možná i díky tomu můžou někteří lidé změnit svůj negativní náhled na tento sport.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod dufs » pát 23.08.2019 07:55

Moje třídenní putování po Barum Czech Rally Zlín zachyceno na fotkách.
Klikni na obrázek :arrow:
Obrázek
dufs
N/1

Nový příspěvekod pelikan » pát 23.08.2019 10:20

K těm policistům co řídili / neřídili / zakazovali / nezakazovali vjezd. V těch Slušovicích jsem se jich ptal kdo je tam poslal a oni, že velitel. Kdo jiný samozřejmě, potud správně. Ale kdo se domuvil s tím velitelem, že ti hoši mají stát ještě kus před umístěným zákazem? Ano tam to bylo pár set metrů, ale když to pak vezmu kde se pak mohlo parkovat vzhledem k návalu u dostihovky tak už to mohlo být docela zdržení. Potom ti fešáci co stáli při příjezdu k Halenkovicím (z Napajedel přes koleje směr Halenkovice). Auto na cestě. Zrušená RZ. Posádky si jely do časovky pro čas a pak se vracely, do toho houfy diváků a auta odjíždějící z té louky, ale i auta která se dostala dál až k diváckému místu a policejní auto stále na cestě dělalo hezkou překážku. Opět, nevím co pořadatele vede k tomu posouvat parkování tak daleko od RZ. A pokud tady někdo napíše, že zákazy tu jsou proto, aby posádky mohli najíždět / vyjíždět z RZ tak ho odkážu na rally Pačejov letošní RZ 1 Horažovice a jiné na této rally kde můžete projet i vesnicí kudy vere RZ a dostat se dále. Prostě to jde i bez nesmyslných zákazů. A zadarmo!
pelikan
N/2

Nový příspěvekod PLuto » pát 23.08.2019 12:03

Gurun píše:Jestli myslíš přístupovou cestu od Modry, tam musím absolutně souhlasit. Když jsem tam přijížděl, už se to začalo trochu zamotávat, tak dva policisté co stáli u vstuného to šli organizovat a řídit a všichni vzorově parkovali, nikdo se nevztekal, vše šlapalo jak má. Holt uniforma dělá své a pokud ji na sobě má rozumný člověk, tak vše funguje. Pochvalte tyto policisty!

Mám obavu, že tady to funguje spíš tak, že pokud bychom je před šéfy pochválili, tak jim to ve finále spíš uškodí...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » pát 23.08.2019 18:08

A v čem by jim to mohlo uškodit??? Tak to nepochopím.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » pát 23.08.2019 18:20

Od té doby, co je v sedle aktuální krajský ředitel, je spolupráce s policií hodně... ...specifická. Dřív PČR barumku brala jako prestižní akci, mimo jiné vhodnou ke své propagaci, aby byla vidět v dobrém světle, takže regulovčíci vyšňoření, usměvaví, skutečně se skutečně pomáhalo a z hlediska organizace se dalo na lecčems domluvit. Poslední dva tři roky mi to ale přijde, že to berou jako nutné zlo.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » pát 23.08.2019 18:37

Tak to je smutné. Děkuji za vysvětlení.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Mates » pát 23.08.2019 19:15

Já teda neplánuji až tak dlouho dopředu jako Mirek, nicméně většinou alespoň hrubý plán dávám do kupy cca týden před soutěží. I když je Barumka víceméně domácí soutěží, nějaký čas na to potřebuji, i proto jsem nadával na Bohemku, tam krom nedělní etapy člověk neznal téměř nic a pořadatelé mu fakt nepomohli. Nemluvě o té ultrastaré mapě...tady Barumáci dost pomáhají. Za mě naprosto skvělá soutěž, alespoň z toho co jsem viděl u trati. Opravdu pravděpodobně nejlepší Barumka, kterou jsem zažil (od r.1999 všechny). Nevím čím to bylo, možná tím, že jsem ji poprvé v životě komplet absolvoval sám (nebaví mě poslouchat věty typu "proč jdeme tak daleko" apod.), ale prostě výběr míst byl výborný a předváděný sport krásný. Jak co bylo s příjezdovkami úplně nevím, na divácká místa taky nechodím, takže tam službu pořadatelů zhodnotit nemohu, nicméně nebudu lhát, že jsem v tom "konfliktu" u Ostraty nebyl taky. Na druhou stranu to chápu, policie dělala co musela, i když nikde není značka zákaz vjezdu. Jinak jsem neměl sebemenší problém zaparkovat na žádném z míst, naopak bylo několik policistů i pořadatelů, kteří si zaslouží obrovskou pochvalu za vstřícnost a pomoc (možná jsem měl jen štěstí, možná dobře připravený plán, fakt nevím). Kvituji také to, že bylo na Všemině uděláno placené parkoviště dole na louce a neblokovala se tak přijíždějící závodní auta, zároveň měli fanoušci kde za blbých 50 Kč zaparkovat a nemuseli šlapat takový kus. Program za mě velice kvalitně udělaný. RZty moc pěkné, akorát tam chyběl ten Troják nebo Rajnošky, ale na druhou stranu setsakramentsky dlouhá a náročná Kašava na závěr :?: Správné vyvrcholení závodního víkendu :!: Velké množství moc pěkných výkonů, já teda v sobotu na pohodu stíhal 4 RZ až po konec dvoukolek, v neděli jsem dal radši 1 RZ dvakrát na pořádných místech, i když i tam by se nejspíš dalo přejíždět. Junioři :?: To bylo to úplně nejvíc z celé Barumky :!: (Pardon kluci v R5). Afterparty se taky hodně vydařila, jen škoda, že chyběla její větší propagace, fanoušků tam opět příliš mnoho nebylo. Za mě má letošní Barumka asi 1-, protože někteří pořadatelé opravdu nebyli kompetentní na to vykonávat svou práci, nevěděli ani co je rally...nicméně na druhou stranu opravdu minimální buzerace po celý průběh rally, přívětivě vypáskovaná místa, u mě dobrý chlapci a děkuji všem, kdo se na letošním ročníku podíleli.

PS: Jen obrovská škoda obou Rusů, mohlo to být okořeněno ještě skvělým bojem o vítězství, ale Mareš s Ingramem to vynahradili.
PS2: Chápu, že někteří očekávají za 450 Kč určité služby...nicméně se tady neustále zmiňuje částka. Já ji dám bez mrknutí oka...i kdyby to příští rok mělo být 500, za tak kvalitní zážitek na práci organizátorů a pořadatelů velice rád přispěji. Vždyť se podívejte, kolik stojí třeba lístek na jeden den MotoGP v Brně nebo MXGP v Lokti...
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Mirek Fric » pát 23.08.2019 19:20

Na mediasportu pomalu naskakují onboardy. Před závodem jsme tu s Gurunem po SZ řešili, jestli se bude skákat před Bunčí v lese. Po "seznamovačkách" jsem tam nakonec nevyrazil kvůli množství zelěně okolo, ale podle onboardu tam Pech teda letěl pořádně :)
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » pát 23.08.2019 19:54

Ale ono tam nakonec bylo Mirku i zřízeno"divácké místo". Já jsem ho teda využil až při pár veteránech, když jsem se vracel z lesa na Kamínka na Bunč. Ale pokud se to pojede naopak, tak to místo vlastně nemá být kde zřízeno. Ale na toho Pecha jdu mrknout. Už jsem mrkl. Pěkně to tam s ním bouchlo. A hezká věta na závěr.
Gurun
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019