Původně jsem se na to chtěl vykašlat, ale dívám se, že jsem nebyl sám… Od začátku. Vypadl mi kamarád, se kterým jsem roky jezdil. Manželku jsem také nepřekecal (před 10 lety ji na Barumce policajti škrábli auto a od té doby ji rally nebaví

). Zkrátka jsem se plácl přes kapsu, zařídil si penzion, koupil VIP a jedu.
Nejdříve přípitek na radnici. No, nikdy víc. Zatímco si dole posádky vybíraly startovní pozice a komentátoři dělali předstartovní rozhovory, my jsme čekali na primátora a ředitele. Ale co, však jsem mohl jít dolů. Pak nás vypustili na balkon. Až tam jsem zjistil, že tam přes ty vlajky není skoro nic vidět a jelikož z druhé strany náměstí burácel Škodapark, tak ani slyšet.
Večer garáže - tragedie. Bugatky projely, když jsem se tlačil u vstupu, historiky jsem jakž takž stihl. Ono tam z těch garáží stejně moc vidět není. Určitě si ale připadáte téměř jako v lese. Ty stromy podél cesty už za ty roky zmohutněly, tak hlavně z vyšších pater musel být zážitek jak z Bunče… Tak snad ta projekce. Jenomže když se setmělo, tak jediné, co vidíte na obrazovce, je záblesk a…. vlastně nic…. I když znám spoustu lepších míst na městské, nikam jinam se mi přecházet nechtělo. Tak jsem to nějak přetrpěl.
Sobota Slušovice. Masakr. Byl jsem jeden z těch blbců, co se *****.. až dolů, aby byly co nejblíž trati. Tak jsem se aspoň na VIP vždy díval a měl jsem tedy možnost si zažít pohled druhé strany. Ve VIP roadbooku to ale tak bylo – parkování podél cesty až dole! Také jsem couval spousty metů do kopce, až mi spojky bylo líto….. Samotné místo na tribuně nebylo špatné, ale zase takový rozdíl oproti louce dole to není. A jinak je fajn, že zóna je komentovaná, ale ty reprobedny od gramofonu nemohly být slyšet snad ani dole u silnice…. A kvůli řízečkům a jinému občerstvení, které začalo docházet ještě před prvním průjezdem historiků, jsem si tu vstupenku rozhodně nekupoval….
Byl jsem z toho trochu znechucen, takže nakonec převládlo přesvědčení v sobotu večer odjet domů. Kluci předváděli krásný sport a bylo se na co koukat, ale já už dnes vím, že VIP jsou vyhozené Kč….. To si raději koupím obyč. vysačku a zbytek věnuji na charitu. Budu mít aspoň dobrý pocit…..