Rally Hungary [ERC, HUN]

Re: Rally Hungary [ERC, HUN]

Nový příspěvekod pelikan » stř 13.11.2019 18:33

Asi máš pravdu, nikde jsem to nehledal v tabulkách jen jsem lovil tak nějak v paměti. Je to prostě můj názor.
pelikan
N/2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob 12.12.2009 15:24

Re: Rally Hungary [ERC, HUN]

Nový příspěvekod Tomáš » stř 13.11.2019 23:40

pelikan píše:Ono to není poprvé co pri systému škrtání výsledků tak nula způsobila ve finále víc bodů pro rozbíječe (Haninen) než pro spolehlivého (Kopecký). Prostě nulu, tedy nedokončený závod, bych bral jako neabsolvovaný závod.

Myšlenka, že nula je víc než x, kde x je jakékoliv kladné číslo, je hodna ceny Bludný balvan od spolku Sisyfos ( cituji: sdružení Sisyfos uděluje Bludné balvany „pro zvýraznění přínosu jednotlivců i různých spolků k matení české veřejnosti a rozvoji blátivého způsobu myšlení“.)
A propos - Maďarsko byl přes všechny problémy (SS1, počasí, rušení eret) výborný závod. Tratě nejsou zase podobné barumce, jak by se mohlo zdát (viz liposh). Mád, který se jede dvakrát tam a dvakrát zpátky (tj. 40 km ostrých kilometrů) jsou víceméně Hustopeče, severní RZ jsou částečně "barumácké", ovšem s podstatnými šotolinovými úseky (11% ze všech km RZ).
Nemá smysl srovnávat WRC a ERC, to jsou dva jiné světy. Přesto letošní ERC byl kvalitní šampionát s dramatickými závěry a průběhy v ERC, ERC1J i ERC3J. Jako jedinou kaňku vidím nechutný "zářez" Torna, který se navíc - bohužel - odehrál na naší barumce ...
A titul pro Ingrama je naprosto zasloužený, z cca 6-7 pravidelných účastníků letošního ERC (a 3-4 reálných na vítězství) byl nejlepší, byť nevyhrál ani jednu soutěž (viz Mirek). Viděl jsem jeho slzy v cíli poslední RZ na barumce a i proto se chystal na cíl poslední RZ, bohužel ta poslední RZ byla zrušena a ty slzy z opačných emocí tak měl jen zprostředkovaně ... I tak obrovská gratulace jak jemu, tak jeho otci, který to celé dokázal pořešit přes finance ...
Tomáš
A/6
 
Příspěvky: 1577
Registrován: ned 12.07.2009 13:51

Re: Rally Hungary [ERC, HUN]

Nový příspěvekod PLuto » čtv 14.11.2019 00:45

Ty emoce v cíli poslední zkoušky byly neskutečné. Ještě to bylo umocněné tím, že řada pilotů tam měla defekty a různé problémy, takže se pořadí (celkově i v rámci etapy) dost přesýpalo. A do toho ještě pořadatelům nešel přenos výsledků. Takže se to celé natahovalo, Chris Rawes v mikrofonu doloval výsledky a bodování z Juliana Portera, který měl na telefonu mě a Richard Rodgerse, kteří jsme na tiskovém ručně zadávali do systému výsledky, které nám přes radio z cíle nahlásili a propočítávali výsledky, abychom jim teda mohli dát vědět, jak to skutečně dopadlo. Takže i když jsem nebyl přímo na místě, ta atmosféra dolehla až k nám.

Každopádně, po soutěži jsem viděl kompletně natočený celý průběh dojezdu do cíle od začátku až do konce, bylo to několik dlouhých minut a neskutečné emoce. Eurosport z toho udělal jen krátký sestřih, kde je vidět až konec z toho čekání (přikládám video níž), ale chtěl bych získat kompletní, nesestříhaný kus. Protože to je skutečně něco neopakovatelného.

phpBB [video]


Tady sledujeme společně s posádkou záznam z dojezdu poslední zkoušky:
Ingram Hungary watching.jpg
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ
 
Příspěvky: 23011
Registrován: úte 01.01.2008 00:00
Bydliště: Zlín

Re: Rally Hungary [ERC, HUN]

Nový příspěvekod PLuto » ned 17.11.2019 19:31

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ
 
Příspěvky: 23011
Registrován: úte 01.01.2008 00:00
Bydliště: Zlín

Předchozí

Zpět na Sezona 2019

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník