Novinky v MČR a RSS v sezóně 2021

Re: Novinky v MČR a RSS v sezóně 2021

Nový příspěvekod Haryk » sob 23.01.2021 11:15

PetrWRC píše:Po přečtení reakcí vedle pod článkem s vyjádřením se jezdců k úpravě pravidel mě teda zaráží, že naprostá většina zcela ignoruje fakt toho, že tu reálně neni moc možností pro kohokoliv dalšího, kdo by chtěl Pecha technicky dorovnat ... a berou to jako něco zcela v pořádku :!: Těch správně zaregistrovaných kusů tu je kolik?

no a nebylo by teda lepší tu debilitu s českou registrací do určitýho data zrušit? klidně třeba nechat to časový omezení, aby piloti R5 (kteří netuší, že absolutní pořadí znamená pořadí bez rozdílu objemu a úprav) neplakali, ale povinná česká registrace je hovadina bez obdoby kdekoli jinde, jenže my jsme tam, kde snad vrozená nenávist k WRC vládne soutěžnímu sportu...
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Haryk » sob 23.01.2021 11:17

Walach píše:Plus samozřejmě to co píše Petr - narozdíl od S1600 si to WRC prostě půjčit ani koupit nemůžeš. A to že si to “měl udělat tak jako Dohnal” před šesti lety je argument jak noha...třeba takový Petr Semerád to měl udělat jak? :D
Vtipné je, že když si tady člověk najde tehdejší diskuzi, nakonec přišly téměr všechny zmiňované problémy včetně zničení a následného (za mě značně diskutabilního, což mi víceméně potvrdilo vyjádření Vojty Štajfa) oživení jednoho z aut a zejména aktuálního narovnávání pravidla, které podle mě bylo od začátku nastaveno špatně.

tak si taky najdi, že nejvíc byla kritizována právě ta česká registrace WRC, to založilo problém a teď ti samí tím problémem argumentují, Židi tomu říkají chucpe a já debilita...
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Walach » sob 23.01.2021 11:40

A tvrdím někde něco jiného?
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » sob 23.01.2021 11:58

Haryk píše:no a nebylo by teda lepší tu debilitu s českou registrací do určitýho data zrušit? klidně třeba nechat to časový omezení, aby piloti R5 (kteří netuší, že absolutní pořadí znamená pořadí bez rozdílu objemu a úprav) neplakali, ale povinná česká registrace je hovadina bez obdoby kdekoli jinde, jenže my jsme tam, kde snad vrozená nenávist k WRC vládne soutěžnímu sportu...

To určitě bylo, ale před těma roky, ne teď v roce 2021, kdy týmy logicky přešly do vrcholné kategorie pro regionální šampionáty a investovaly do toho taky nemalý finance ne? Nebo Tobě přijde v pořádku, že by dlouhodbě bylo tlačeno to, že R5 je to top nářadí do našeho mistráku ... a po 4 letech (nebo kolik to je přesně) by se najednou měla karta opět otočit a povolit něco, co evidentně technickou převahu má, ač stará vrána na papíře. Velice dobře si vybavuju rozhovor s Valdou, kde popisoval tu techniku (se kterou teda mimo jiné měl osobní zkušenost) ...

Co by tedy bylo u Haryka to jediné správné rozhodnutí, který by nepoškodilo většinu? Zrušit to omezení data registrace? To tam hlavně nikdy nemělo být.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Group B » sob 23.01.2021 12:00

Ten nesmysl nikdy neměl vzniknout, dávno to mělo být zrušeno. A několikrát jsem psal že bych povolil vše co kdy mělo nějakou homologaci. At' si každý vybere dle svých možností s jakým autem bude závodit. Čím více regulací, tím to bude horší.
Group B
A/5

Nový příspěvekod Haryk » sob 23.01.2021 14:34

PetrWRC: rád bych ti odpověděl, ale nevidím kde je to poškozování, mimo toho, že nemůžu jet s autem, se kterým bych jet chtěl, protože ho nemám na českých číslech ;)
já prostě nechápu, kde se vzala ta nenávist k autům WRC (teda trošku to tuším :lol: ), že byla potřeba něco omezovat a zakazovat, co by bylo jekotu kolem sudu u závodiště, kdyby se řeklo, že quattro do českýho mistráku nepatří a proč se nelikvidovala enka, když si Arazim, Gargulák a další dovolili porazit velký áčka?
a jeden dotaz na závěr, opravdu chceme, aby v ABSOLUTNÍM POŘADÍ byla srovnatelná auta? uvědomujeme si vůbec, co znamená, to absolutní pořadí? :)
Haryk
N/4

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 24.01.2021 08:57

Předně jsem rád, že tady debata probíhá věcně, i když na to máme určitě mírně odlišnej názor ;) Jinak mě asi nikdo nebude obvińovat z toho, že já bych WRC uvrhnul v nějakou nemilost, já ty auta miluju. Shodneme se ale na tom, že WRC (třeba i ta stará vrána co jezdí Pech) je technicky jinde než současná R5?

Co jsi psal dál, tam vždycky byl nějakej časovej vývoj, něco staršího plynule nahrazovalo něco mladšího, modernějšího a většinou rychlejšího a kdo to chtěl dorovnat (ty nový možnosti), tak reagoval (krásně to bylo vidět na přechodech ze S2000 na R5 - logicky se R5 dělala jako rychlejší, ale zároveň levnější na provoz, protože S2000 byla technicky taky trochu jinde ne?).

Samozřejmě by šlo zrušit ten nesmysl ohledně registrace a umožnit i ostatním si něco takovýho pořídit (troufnu si tvrdit, že moc dalších lidí by se nenašlo na nějakej ucelenej program a určitě by nebojovali o titul - nebo mě teď nikdo takovej krom Kopejdy nenapadá). Tam ale zcela logicky ani snaha jet s WRC neni. Jenže tady pak je ta smečka vlastníků tý dlouhodobě tlačený kategorie R5 v národním mistráku a těm to musí vadit - nakoupili auta a teď by jim někdo pustil štiku do rybníka? Vlček se v tom vyjádření vlastně nijak nevyjádřil, shrnul fakta a osobní názor nula - to mě zrovna u něj překvapuje, on měl vždycky na všechno jasnej názor, ale nechtěl proti sobě otočit pozornost fanoušků. Opak udělal Štajf a Černý.

A ano, máš pravdu, že v absolutním pořadí se vždycky započítávaj auta různejch kategorií, pro mě by ale měl a má titul váhu při soupeření se srovnatelnou technikou (a teď teda rozhodně nemyslim "továrna" vs. soukromník) - a abych nebyl náhodou osočenej z nějakýho nadržování Škodě, klidně ať tady u nás vyhraje titul Huttunen (s nějakou registrací jak to bylo, jestli se to zase nezměnilo) na Hyundai nebo někdo na nový Fiestě nebo Citroënu ... to neni vůbec o tom, že musí vyhrát Škoda. Ta ale beze sporu ukazuje, kde je ten vrchol kategorie a ostatním, kde je těch 100% nebo ne?

Nemám rád takový to co by kdyby, ale když se bavíme o tom absolutním pořadí - jakou váhu by měl u Tebe titul pro někoho, kdo by sem v případě možnosti dovezl třeba novou Fiestu WRC (např. od Tuohina) a porazil tady všechny ostatní o parník, bylo by to za Tebe v pořádku? Za mě jak už jsem po konci sezony psal, já titul Pechnovi přeju, bylo to letos zase po letech napínavý, ale ta pachuť rozdílný techniky třeba u mě prostě bude. Jinak já si uvědomuju, co je absolutní pořadí, ale uvědomuje si ta smečka kritiků, že v tom absolutním pořadí se taky jede o ten titul?
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » ned 24.01.2021 10:27

Bereš mi slova z klávesnice :D

Mě jde hlavně proti srsti, jak se furt píše, že "Autoklub zavedl debilní pravidlo". Tady se sedm let zpátky prostě zvolila dlouhodobá koncepce, že er pětky budou vrcholnou kategorií, tak jak je to ve ve většině národních a regionálních mistráků, za mě zcela logické a správné rozhodnutí. Kdyby se to pravidlo nezavedlo a WRC skončily, tak by řvali Tomaštík a Trněný, kteří ty tehdy auta měli doma. Vyšlo se jim vstříc a nastavilo se právě proto, aby ty auta mohly ještě dojezdit. Dnes už je nemají a za normálních okolností by to pravidlo samovolně pozbylo smyslu, jenže na poslední chvíli toho využil Jirovec, který si ovšem corollu pořídil hlavně pro svou potěchu a muzeum, a Dohnal, který do širší špičky patří, ale z nějakého důvodu (a náklady to nebyly) přechod z S2000 do R5 odmítl a od té doby tím systémem opakovaně kličkoval.

To "debilní pravidlo" si tedy začalo neplánovaně žít svým životem a vyřešit se to nějakým způsobem muselo. Zvlášť, když je tu nový mezinárodní systém rozdělení tříd, přibývají nové kategorie a český systém na to musí nějak reagovat. Tady mnozí chcou, aby všechno mohlo jezdit navždy, ale kombinovat áčka a enka v kubaturách rozdělených 30 let zpátky s erkovýma třídama, do toho FIA R-GT plus české gétéčka, staré WRC, S1600, letos přibudou Rally3, za dva roky hybridy... To není fair systém, ale spíš gulášovka.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » ned 24.01.2021 11:20

Tak!
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Group B » ned 24.01.2021 15:37

Karbonyle a kdo bude plnit kasu pořadatelům když to nebude ta gulášovka jak to nazýváš? Nebo očekáváš že na Barumku přijede 80 R5 a 50 R2 aby jste měli těch 130 startujících? Potom tu gulášovku nebudete potřebovat. A nebo zase zdražíte startovné a vstupné?
Group B
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2021