Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod nowi » stř 01.09.2021 12:10

Gurun píše:Z osobního pocitu v průběhu Barumky i po zhlédnutí onbordů mám pocit, že letos bylo výrazně méně diváků. Když jsem šel po skončení Hošťálkové večer na jídlo na tu chatu na Trojáku, tak jsem se ptal holky co obsluhovala kde má lidi a říkala nepřišli, nepřišli ani přes den, že si nabrala brigádníků na obsluhu a ti seděli, protože nebylo koho obsluhovat. Mají v tomto směru pořadatelé nějaký přehled kolik těch lidí bylo v porovnání s minulostí?

On zrovna ten Troják se asi nedal v sobotu považovat za lakmusový papírek divácké účasti. Díky zavřené Hoštálkové byl na něj dost špatný přístup. Já sám jsem byl ráno na úvodní sekci této RZ nad Vsetínem a když jsem chtěl pak na druhou rundu přejet právě na Troják, musel jsem až přes Valašské Meziříčí (dalo by se i přes Zlín, ale to je ze Vsetína snad ještě dál). Takže podle mě spousta fans volila jiná místa nebo rovnou jiné RZ. Na Troják jsem přijel jako vždy z boku přes Páleníkovy paseky a ani tam moc aut nebylo. Došel jsem pak pěšky až ke stromu na Bludný a tam mohlo být možná 40 lidí (někteří měli svá auta přímo tam).
nowi
N/1

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.09.2021 12:18

pelikan píše:Proč měli Cartier a Cais auta v závěrečném UP když nedokončili? Zajímá mě důvod, není to rejpavý dotaz. Děkuji

Jeden z dalších nesmyslných předpisů FIA - aby mohly posádky získat bonusové body za první etapu, musí dát auto do závěrečného UP.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.09.2021 12:48

Takto dopadl Vladimír Berger na Pinduli

Berger Barum 2021.jpg
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » stř 01.09.2021 14:04

Pluto, takže někdo rozšaluje auto na RZ, pokácí s ním půl lesa, přelomí ho vejpůl, motor spadne do rybníka posádka na pozorování v nemocnici a tyhle trosky přivezou v kontajneru na tříděný odpad do UP a vše je cajk. No ty v.le to je bejkárna. Bože do koho jsi ten rozum vložil :o
Pluto ty za to nemůžeš, děkuju za odpověď.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.09.2021 17:24

pelikan píše:Pluto, takže někdo rozšaluje auto na RZ, pokácí s ním půl lesa, přelomí ho vejpůl, motor spadne do rybníka posádka na pozorování v nemocnici a tyhle trosky přivezou v kontajneru na tříděný odpad do UP a vše je cajk. No ty v.le to je bejkárna. Bože do koho jsi ten rozum vložil :o
Pluto ty za to nemůžeš, děkuju za odpověď.

Jako spoustu věcí ze strany FIA, tohle nikdo nechápe. Nejen, že se pak vozí do UP vraky (které nedělají sportu vůbec dobrou reklamu) a přidělávají se posádkám zbytečné problémy (když odpadnou ráno, tak čekat celý den na rozpuštění UP, případně když to rozbijou na poslední RZ, tak to včas dopravit do UP), ale ještě se pro bodování musí detailně kontrolovat, jestli tam to auto teda vůbec bylo nebo ne. A důvod, kvůli kterému to FIA dělá? Aby soupeři mohli dát protest proti dané posádce... Když se jich ale ptám, jak budou řešit takový protest proti autu, které dopadlo jako to Stříteského a tedy již na první pohled jasně neodpovídá homologaci (protože ho půlka chybí), tak mlčí...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod zhor » stř 01.09.2021 18:41

PLuto píše:... když to rozbijou na poslední RZ, tak to včas dopravit do UP.

Aha, takže tímto se vysvětluje to neodklizení Caisova auta a následná pokuta za zrušení RZ.
zhor
N/1

Nový příspěvekod Plhus » stř 01.09.2021 19:48

zhor píše:
Aha, takže tímto se vysvětluje to neodklizení Caisova auta a následná pokuta za zrušení RZ.

No nebyl to ten hlavní důvod, ale hrál v tom roli. První důvod, proč jsme to auto nemohli dát bokem byl absolutní zákaz přijít pomoct od kohokoliv z diváků. Místní pořadatelské trio bylo opravdu na úrovni a jejich výlevy opravdu situaci nepomohly. S tím autem nešlo tak snadno hnout, zadní náprava moc nespolupracovala. A i kdyby se odklidilo bokem, nejsem si úplne jist, jak moc bezpečné by bylo následné závodění kolem. A přiznám se, já sám bych nechtěl, aby mi to auto tahala ABA po břiše na nějakou lesní odbočku...
Nejsem si jist, komu všemu pak Erik s Jindřiškou volali, ale nikdo jim vlastně nedokázal přesně říct co mají dělat, v okamžiku kdy bylo auto na odtahovce, přišla dokonce informace, že nesmí proti ani po směru RZ. Rozhodně ovšem oba dva mluvili do telefonu v klidu, po nikom nekřičeli ani nikomu nic nenařizovali!
Nakonec tedy musela odtahovka odjet až do Hošťálkové, byť jsem cestou zpět k autu přes držkovou šel po hlavní cestě úplně bez provozu, i pásky byly bokem z cesty.

Budu se opakovat, FIA si z toho dělá čím dál větší kšeft a ty pravidla opravdu vymýšlí hlavně pro zisk.
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Acom » stř 01.09.2021 21:59

S dovolenim pridam svuj kratky pohled na Barumku.

Priznam se, ze jsem se obaval ze to bude takovy nemastny a neslany zavod, trosku az nudny. Furt ty stejne trate a furt ti stejni jezdci bojujici o nejvyssi pricky.
Po rocni pauze jsem se taky obaval jaky bude pristup na RZ a jestli se i s detma dostaneme na oblibena mista.

Realita byla uplne jina nez ocekavani. Trate stejne byly, je jasne ze se neda vymyslet nic prevratneho a noveho.
I s detma jsme se dostali na planovana mista. Takze obavy byly zbytecne.

Erik udelal letosni Barumku. Jeho vykon musel nadchnout kazdeho. Mlady 22 lety kluk predvadel neco, co v Cesku a na Barumce nikdo jeste nepredvedl.

Zazil jsem, uz od ditete, hodne Barumek - tata delal leta vedouciho RZ Vlckova - Kasava.

Tahle Barumka byla, pro mne nejlepsi co jsem zazil. Ano je to castecne ovlineno tim, ze mam k Erikovi blizko:)
Kdyz si ale tohle odmyslim, tak Barumka nabidla prekvapivy prubeh, na plno se vsem ukazal talent, ktery v cesku zatim nebyl. A na konec silne emoce.

Poradatelum a Plutovi patri podekovat, ze se jim podarilo BR v teto, stale jeste jine dobe, zorganizovat.
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.09.2021 23:48

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 01.09.2021 23:54