RallyShow Uherský Brod [volný]

Re: RallyShow Uherský Brod [volný]

Nový příspěvekod B-S » ned 11.11.2012 13:20

Mates píše:A ještě jeden postřeh k soutěži...asi 40 min. před prvním autem na městské jsme s taťkou chtěli jen přejít cestu, nejezdila ani žádná auta...a pořadatelé už nás prostě nepustili a sprostě nám vynadali...tak jsem říkal, že s tak nesmyslně vypáskovanou tratí, takovými pořadateli atd. se snad už nic nemůže stát, že už to ani není možné...a ono stejně...přitom bylo vypáskováno o dost paničtěji než třeba na Vsetíně...když jsme tady stáli uvnitř vracáku, kde auto mělo prakticky nulovou rychlost a ani se nestihlo rozjet, cca 40m od cesty...navíc za křovím a zastávkou...i to je jedna z možných příčin :!: Místo toho, aby se v takových místech, kde to doopravdy relativně bezpečné je(na rally není bezpečné místo), nemohlo vypáskovat doopravdy tak, aby byli ti lidi docela blízko cesty...není pak jedna z příčin to, že hledají jiná místa, která jsou jakkoliv nebezpečná, ale hlavně že jsou blízko cesty :?: A proč omezovat mladší jezdce na silných vozech? Kolik měl třeba Máca, Bujda, ale hlavně Mirek Jakeš a Martin Koči, když sedli do Evo IX? A ani moc km někteří z nich v rally neměli odjeto...

Možná by stálo za to snížit maximálku aut třeba na 170 km/h, proto že s těmi našemi rychlími a uskákanými tratěmi těžko něgdo něco udělá.
B-S
N/1

Nový příspěvekod JaPan » ned 11.11.2012 15:35

Napíšu k tomu jen krátce, co jsem už napsal na FB:

Možné příčiny neštěstí zcela obecně, podle toho, co jsem na té zkoušce včera viděl:
- nerespektování pořadatelů místními diváky, kteří mnohdy rally takto zblízka nikdy neviděli a přesto mudrovali, jak je jejich místo bezpečné, i když stáli metr od trati
- obrovský vítr, který naprostá většina diváků ignorovala a který působil jako špunty do uší ohledně přijíždějících aut. I taková Fábie byla v tom větru slyšet, až byla blízko u vás. Lancer s nižšími otáčkami naopak ve větru nebyl slyšet vůbec. Spousta lidí evidentně spoléhala na to, že auto uslyší a vítr zcela ignorovali. Je možné, že toto sehrálo roli při nehodě.

Důvod mohl být jiný, ale těmto aspektům by se především i do budoucna měla věnovat náležitá pozornost a každý, kdo jde sledovat rally, by se měl náležitě informovat, nebo raději vůbec nejít.
FUSION Racing driver + RBR Physics Team
JaPan
N/1

Nový příspěvekod Plhus » ned 11.11.2012 15:44

Trošku mě mrzí, že obě nejsledovanější česká rally media se i 24 hodin po události spokojí pouze s oficiální zprávou a nahrávají tímto jakýmkoliv spekulacím a zpravodajství "druhé strany"...
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod John » ned 11.11.2012 17:27

Plhus píše:Trošku mě mrzí, že obě nejsledovanější česká rally media se i 24 hodin po události spokojí pouze s oficiální zprávou a nahrávají tímto jakýmkoliv spekulacím a zpravodajství "druhé strany"...

A to jako máme spekulovat taky? Včera jsme se snažili přijít na to se vlastně stalo, ale bez svědectví posádky, eventuálního onboardu, rozboru techniků a oficiálních výpovědí svědků evidentně věc nikdo nemůže posuzovat. Že se o to snaží spousta chytráků v nejrůznějších médiích, kteří ani netuší, co vlastně rally je za disciplínu, jak probíhá atd., to je jen obraz dění ve společnosti, ať to zní jakkoliv blbě. Mimochodem, padlo tady jméno Okamura (což je náhodou člověk z vašeho konce), evidentně už se taky orientuje, neboť přesně loni to byl právě on, kdo se snažil protlačit na oficiální start rally a zviditelnit se. Počítám s tím, že požádáme o oficiální stanovisko PČR, pravděpodobně v úterý, kdy by mohly být k dispozici nějké oficiální a hlavně přesnější informace. Jinak je mně (a určitě nejen mně) ze včerejška hodně smutno ...
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 11.11.2012 18:21

Vyjádření jezdce k nehodě je na iDnesu ...
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » ned 11.11.2012 18:27

Johne: napsal jsi fakta a to přesně bych rád měl i na hlavní stránce!
Smutno z toho je všem, včerejší kolečko na závěr jsem cítil jako pohřeb české rally a buli jsme u toho jak malý kluk.

A jak souvisí Okamura s tím,že je z naší strany? Já o tom vím...
Plhus
S2000

Nový příspěvekod John » ned 11.11.2012 18:35

Vítr byla jedna z variant, která nás už taky napadla. :(
To Plhus: Se 'slavným' T.O. to nebylo nic osobního. Jinak na maince jsem k článku přidal dvě aktualizace (PČR a nová zpráva idnes) i vyjádření redakce.
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Plhus » ned 11.11.2012 18:48

Díky Honzo...něco takového mi tam prostě chybělo.
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Mates » ned 11.11.2012 19:09

A slyšeli jste vyjádření otce obětí? Řekl to na kameru v televizním zpravodajství TV Prima takto : Na rally nebylo žádné bezpečnostní opatření, žádné pásky prostě nic! Akorát tam byly cedule zakázaný prostor...tak ať mi vysvětlí, proč teda stáli v zakázaném prostoru, a který normální člověk by si do něj stoupl? Toto mě dokáže akorát nas.at...ale můžou za to závodníci a jsou to hovada...měli by zrušit rally a podobné kecy...
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Haryk » ned 11.11.2012 19:16

Mates: Já věděl, že v tobě něco je. Uvažuješ pěkně logicky. ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012