od gonzo » pon 12.11.2012 13:51
Bulvární media ženoucí se po senzacích nám náš sport v očích laické veřejnosti docela znechutila,ale co tak zkusit to dle hesla "Já po Tobě kamenem,ty po mě chlebem". Co si pod tím představuju. Šlo by o to,že by se některá bulvární media pozvala na nějakou akci,např. do Sosnové,Bělé atd.,kde by pro ně byla nachystána akce. Tam by pro ně bylo nachystáno svezení s nějakým špičkovým pilotem,ale hlavně by se jim vysvětlilo,že rally nejsou bezmozci,kteří se řítí obcí 200km/h s úmyslem zabít diváky,jak jsem někde četl v diskuzi,že piloti i mi diváci se chceme z každé rally vrátit v pořádku domů,ale prostě jsme si vybrali nebezpečný sport,ukázat jim někde na videu záběry z Portugalska nebo Itálie 80-90 let,kde stáli diváci a pro změnu ukázat,co se u nás dělá pro bezpečnost včetně bezpečnostního plánu,schvalování tratí,i když to tak nevypadá bohužel,ukázat i od nás nějaké záběry kam jsou lidi schopni si stoupnout i přes zákaz,zkusit k tomu využít již zmiňované mediálně známé osobnosti (Landa,Lounová...), prostě jim tenhle sport ukázat z druhé strany,než je pouze smrt,dát nějaká čísla návštěvnosti našich rally ať vidí,že to diváky táhne, a podobně. Ale hlavně je tam pořádně svézt.K tomu nějaký rautík,bublinky a možná by to mělo význam. A večer v TV,či druhý den v tisku kratičkou reportáž. Ano,určitě to by stálo nějakou korunu,někdo by to musel uspořádat ,zorganizovat a pak by se možná večer mihnul v TV. Nevím jak by se zmiňovaná media k pozvání postavila a pokud ne,tak prostě to byl jen nápad.