RallyShow Uherský Brod [volný]

Re: RallyShow Uherský Brod [volný]

Nový příspěvekod Plhus » pon 12.11.2012 09:59

Možná bysme si měli uvědomit, co je víc. Páska nebo cedule?
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Plhus » pon 12.11.2012 11:15

Navíc na nově sami potvrzují, že kde páska není,takové místo se považuje za nebezpečné!
Plhus
S2000

Nový příspěvekod luboš » pon 12.11.2012 11:35

kib píše:Ovšem z onboardu jiného jezdce je patrno, že tam žádná páska nebyla.

jediná páska který tam byla byla ta u domu tak jak jde vidět na fotce..všude jinde byli cedule se zakázaným prostorem
luboš
N/2

Nový příspěvekod Acom » pon 12.11.2012 11:48

To John:
Neber to prosim, ze do Vas nejak siju - tak to neni.
Ale podivej se jak zkreslene o mnohych vecech informuji masove sdelovaci prostredky.
Kdyz se nad tim zamyslis, jak o tom maji dobre o objektivne informovat kdyz se k udalostem nikdo z rad zastupcu FASu, poradatelu a opravdovych odborniku nevyjadri?

Verim, ze neni zajmem Novy, CT, Blesku ap. poskozovat jmeno automobiloveho sportu. Delaji jen svou praci - informuji o tematech, ktere jejich cilovy zakaznik chce slyset.

Tohle je zacarovany kruh a jsem (mozna chybne) presvedcen o tom, ze si za to mohou lide zaintersovani v rally sami. Z meho pohledu (opet mozna chybneho) tady chybi aktivita smerem k temto mediim. V dnesni dobe internetu, telefonu s kamerami neni mozne aby si rally komunita pytlikovala veci na svem pisecku. Musi byt otevrena vuci svetu.

Mozna jsem mimo ale takto to za ty roky vnimam.

Moje naivita postupuje daleko.
Kdyby v sobotu nejaky opravdovy odbornik aktivne kontaktoval media a rekl: Je to strasna tragedie, odpovedne organy se tim zabyvaji, nedelejme zavery dokud se to nevysetri ap, pomuzeme pozustalym, nechame vse radne prosetrit a udelame zavery... - proste nekdo kdo se k tomu konecne postavi celem.
Misto toho vsichni strci hlavu do pisku a cekaji az se na to zapomene a ututla.

Mam obavu, ze pet mrtvych divaku za letosni rok uz nikdo neututla.
jojo, pořád se něco děje...
Ich liebe grüne Atomenergie
Acom
N/2

Nový příspěvekod Acom » pon 12.11.2012 11:59

Stanislav Huml:
"Mám pocit, že v Česku už nejsou lidé, kteří jsou schopni podobné akce uspořádat tak, aby se nikomu nic nestalo."

Presne toho jsem se bal. Jednoduche sdeleni, ktereho se muze chytit strasne moc lidi. Kazdy mu rozumi, navic je dolozeno udalostma.
Muzeme si o panu Humlovi myslet co chceme. Jestli ma nebo nema pravdu ted neni dulezite.

No a odbornici mlci...
Acom
N/2

Nový příspěvekod Plhus » pon 12.11.2012 12:05

A mlčet budou i dál,bohužel. Mám pocit,že ani nějak není zájem rally česku ještě zachránit.
Plhus
S2000

Nový příspěvekod kib » pon 12.11.2012 13:18

A to já si zase myslím, že zájmem Novy a ostatního mediálního odpadu může být i snaha rally poškodit, samozřejmě vedle primárního cíle - šokovat a přinést srdcervoucí příběh tak, jak si to 70% tupého českého národa přeje.

Rallysport nebyl zrovna dvakrát oblíbený už před těmi nehodami. Vždyť to způsobuje hluk, prach, ničí cesty, přírodu, veřejný i soukromí majetek, teď tam navíc umírají lidé. Sám nevím, jak tuto tragedii mým "nesoutěžním" přátelům vysvětlit. A ani nemám sílu jim vysvětlovat překroucenou skutečnost, která se šíří mass-medii.
kib
A/5

Nový příspěvekod John » pon 12.11.2012 13:47

Souhlasím s tím, rally komunita je relativně uzavřenou, tak jako jakákoliv jiná komunita.
Pokud jde o sdělovací prostředky a to co mi (beru to osobně) tu Pavel s Markem "vyčítají", že neinformujeme jiná média - bohužel mám jinou zkušenost, jiná média zajímá rally nejvíce v momentě, kdy se stane jakýkoliv průser, a nejlépe (pro ně) pokud teče krev. Když mají zájem, dokážou se ozvat, a velmi rychle, mám osobně vyzkoušeno. Snad jedinou výjimkou je Radiožurnál, který se snaží být alespoň trochu objektivní, ale zrovna dvakrát mu to také nejde a když jsem dnes schválně poslouchal rozhovor s J.Pátlem, tak bylo vidět, že redaktor ani netušil, kdo tato osoba je (mluvčí svazu automobilového průmyslu) a předpokládám, že na soutěži nikdy nebyl. Ale to mu nezazlívám. Spíš jde o to, zda by byla velká média, která se vyžívají v neštěstí druhých (a jejich čtenáři o to asi stojí) ochotna poskytnout prostor pro osvětu pro laiky. Moc tomu nevěřím. A my si na svém 'písečku' můžeme psát co chceme, ale budeme oslovovat stále stejnou cílovou skupinu, která si ve větší či menší míře problematiku rally uvědomuje. A můžete do mě dál rýt, můžete s tím polemizovat či nesouhlasit, ale to je asi tak vše ...
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Acom » pon 12.11.2012 13:50

Honzo, omlouvam se jestli to vyznelo ze Ty nebo As neinformuje. Myslim, ze vy jste az ti druzi, prvni kdo to ma resit je nekdo z FAS ap.
Pokud jsem opet mimo tak se omlouvam
Acom
N/2

Nový příspěvekod gonzo » pon 12.11.2012 13:51

Bulvární media ženoucí se po senzacích nám náš sport v očích laické veřejnosti docela znechutila,ale co tak zkusit to dle hesla "Já po Tobě kamenem,ty po mě chlebem". Co si pod tím představuju. Šlo by o to,že by se některá bulvární media pozvala na nějakou akci,např. do Sosnové,Bělé atd.,kde by pro ně byla nachystána akce. Tam by pro ně bylo nachystáno svezení s nějakým špičkovým pilotem,ale hlavně by se jim vysvětlilo,že rally nejsou bezmozci,kteří se řítí obcí 200km/h s úmyslem zabít diváky,jak jsem někde četl v diskuzi,že piloti i mi diváci se chceme z každé rally vrátit v pořádku domů,ale prostě jsme si vybrali nebezpečný sport,ukázat jim někde na videu záběry z Portugalska nebo Itálie 80-90 let,kde stáli diváci a pro změnu ukázat,co se u nás dělá pro bezpečnost včetně bezpečnostního plánu,schvalování tratí,i když to tak nevypadá bohužel,ukázat i od nás nějaké záběry kam jsou lidi schopni si stoupnout i přes zákaz,zkusit k tomu využít již zmiňované mediálně známé osobnosti (Landa,Lounová...), prostě jim tenhle sport ukázat z druhé strany,než je pouze smrt,dát nějaká čísla návštěvnosti našich rally ať vidí,že to diváky táhne, a podobně. Ale hlavně je tam pořádně svézt.K tomu nějaký rautík,bublinky a možná by to mělo význam. A večer v TV,či druhý den v tisku kratičkou reportáž. Ano,určitě to by stálo nějakou korunu,někdo by to musel uspořádat ,zorganizovat a pak by se možná večer mihnul v TV. Nevím jak by se zmiňovaná media k pozvání postavila a pokud ne,tak prostě to byl jen nápad.
gonzo
N/3

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2012