Rally Vyškov [RSS]

Re: Rally Vyškov [RSS]

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 07.05.2018 20:43

No a tím se dostáváme zpět k podstatě všeho - nelze vše soudit jen na základě výsledků na displeji a ročenky v ruce :D
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » pon 07.05.2018 21:31

a na základě onboardu a videa z dronu soudit smím? ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 07.05.2018 22:05

Přehodím téma...

Může mi někdo říct něco o Nikole Dvořákové? Přiznám se, že vůbec netuším, kdo to je a přitom vyhrála ve Vyškově devítky. Koukal jsem na ewrc-results a ani tam není žádná její historie, ani třeba z ČMPR. Našel jsem, že jela cosi na okruzích s Lotusem v rámci akce Šance mladým.

Její onboard z poslední RZ. Velice klidná, čistá jízda bez chyb.
phpBB [video]
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod vrci » pon 07.05.2018 22:46

No, je to samozřejmě zbytečné, ale chtěl bych vědět, jak by tedy měl Mareš, podle vás, ten retardér projet, aby to bylo za 30 s? Podotýkám, že proti němu nic nemám, spíše naopak, skláním se před ním, jak mu to jde! I když je otázka, jak to dopadne, až skončí podpora Autoklubu...

Prostě podle mě, jednoznačně nevyhověl záměru stavitele trati a retardér ignoroval... no, ale když některým nevadilo, že Rujbr tehdy na Barumce jel úplně mimo předepsanou trať, tak co už...
vrci
N/1

Nový příspěvekod Hony » úte 08.05.2018 06:27

Mirek Fric píše:Přehodím téma...

Může mi někdo říct něco o Nikole Dvořákové? Přiznám se, že vůbec netuším, kdo to je a přitom vyhrála ve Vyškově devítky. Koukal jsem na ewrc-results a ani tam není žádná její historie, ani třeba z ČMPR. Našel jsem, že jela cosi na okruzích s Lotusem v rámci akce Šance mladým.

Její onboard z poslední RZ. Velice klidná, čistá jízda bez chyb.
phpBB [video]

Myslím, že se jedná o přítelkyni Filipa Mareše a že nějaký čas jezdila Amater Rallye (Bělá pod Bezdězem/Milovice) s Favoritem.
Hony
Rally škola

Nový příspěvekod Mates » úte 08.05.2018 09:04

Haryk píše:a na základě onboardu a videa z dronu soudit smím? ;)

Smíš, máš to povoleno (světe div se) i ode mě :o
Jinak pánové a dámy, když už se tady teda propírá Mareš, mě daleko víc než "nějaká" penalizace zaujala/překvapila úplně jiná věc, jak je možné, že posádka v rozpise vůbec NEMĚLA retardér :?: :!: Podle mě je tohle docela dost závažná chyba a stát se tohle kdekoliv jinde, smrdělo to docela velkým průserem (po příletu v takové rychlosti)...tady to bylo naštěstí na širokém a dalo se projet v klidu rovně.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 08.05.2018 10:33

Hony píše:Myslím, že se jedná o přítelkyni Filipa Mareše a že nějaký čas jezdila Amater Rallye (Bělá pod Bezdězem/Milovice) s Favoritem.

Díky

Mates píše:Jinak pánové a dámy, když už se tady teda propírá Mareš, mě daleko víc než "nějaká" penalizace zaujala/překvapila úplně jiná věc, jak je možné, že posádka v rozpise vůbec NEMĚLA retardér :?: :!: Podle mě je tohle docela dost závažná chyba a stát se tohle kdekoliv jinde, smrdělo to docela velkým průserem (po příletu v takové rychlosti)...tady to bylo naštěstí na širokém a dalo se projet v klidu rovně.

Pamětníci si jistě vzpomenou na dneska už skoro legendární onboardy posádky Arazim - Gál, kde se retardéry napsané obráceně nebo nenapsané vůbec (protože loni) taky vyskytovaly.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Čejda » úte 08.05.2018 20:34

Ať už je to v řádech jakkoli tak není pochyb o tom že kluci udělali chybu a byli potrestáni.

Větší problém vidím v tom že 43 posádek dostalo nemalou pokutu za překročení rychlosti při seznamovacích jízdách. Někteří dostali pokutu skoro 10tis korun. Na jedné RZ byla podle ZU třicítka při průjezdu nějakým statkem, následně se jelo asi kilometr po širokém asfaltu a vjelo se poté do zámku kde byla opět třicítka. Tech 43 posádek mělo zato že na tom širokém mohou jet normálně ale třicítka platila naprosto nesmyslně i tam a tak se posádky nachytaly a pořadatel si vydělal obrovský balík peněz. Nabyl jsem pocitu ze to tak bylo účelově. Kdyby tam měly problémy dvě nebo tři posádky tak ok, ale polovina startovního pole?
Fan of Petter Solberg
Čejda
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.05.2018 21:10

Pokud se nepletu, tak třeba na Šumavě se taky udělovalo velké množství pokut. I když se to hodně "uvolnilo", tak jich tam tak třicet bylo. A to byly překročení výhradně na místech, které byly dopředu v ZU i itiku jasně anoncované, že se v nich bude dbát na dodržování rychlosti. A stejně to nepomohlo.

Ale nevím, jaká byla konkrétně situace na Vyškově, nebyl jsem tam.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Rebbyman » úte 08.05.2018 21:18

Čejda píše:Na jedné RZ byla podle ZU třicítka při průjezdu nějakým statkem, následně se jelo asi kilometr po širokém asfaltu a vjelo se poté do zámku kde byla opět třicítka. Tech 43 posádek mělo zato že na tom širokém mohou jet normálně ale třicítka platila naprosto nesmyslně i tam a tak se posádky nachytaly a pořadatel si vydělal obrovský balík peněz. Nabyl jsem pocitu ze to tak bylo účelově. Kdyby tam měly problémy dvě nebo tři posádky tak ok, ale polovina startovního pole?

Třicítka byla na dvou RZ. Cituji ze ZU: "...průjezd celou obcí Račice..." a "...po konec obce Zelená hora". Totéž bylo napsáno ve výkaze seznamovacích jízd. Prostě obce chtěly na svém území 30. Pořadatel to napsal do ZU a do výkazu. O širokým a úzkým tam řeč není. Nevím tedy, v čem je ten "chyták". Pokuty jsou, souhlasím, drakonické, letos byly zvýšeny na 250 Kč za každý km překročení. Je to v řádech a taky v ZU. Pořadatel nemá možnost změnit výši pokuty, protože ji má pevně definovanou.
Rebbyman
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2018