Rally Liepaja [ERC, ERCJ, LVA]

Re: Rally Liepaja [ERC, ERCJ, LVA]

Nový příspěvekod PLuto » ned 26.05.2019 21:05

Nelíbilo se mi první rozhodnutí ředitele, které bylo necitlivé (vpodstatě dvojité potrestání za jeden přestupek). Naopak rozhodnutí sportovních komisařů je podle mě fér vůči všem stranám. Odebrání řidíčáku jen na základě GPS je samozřejmě blbost, kdyby ho chytli policajti, je to něco jiného.

Jinak, cesty v Lotyšsku jsou extrémně rovné a většinou úplně prázné - nikde nikdo a ani nic podél cesty. Řekl bych, že na těchto cestách dodržovat 90ku je nebezpečnější, než jet rychle. Sám jsem takto jel v sobotu ráno 140 km do Talsi a kdybych jel 90, tak usnu za volantem. Celkem standardně všichni na těchto cestách jezdí 100-110, tak jsem se držel někde kolem 120-130 (ale párkrát jsem se i neudržel). Každopádně nejhorší to musely mít posádky na seznamovačkách - byly třeba 16 hodin v kuse v autě a když se pak vraceli po celém dni těmito cestami zpět do Liepaje, tak to muselo být záživné.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » ned 26.05.2019 23:56

ehm, předpokládám, že přejezdy k erzetám byly po asfaltových cestách, předpokládám, že Lukjaňuk (narozdíl od Pluta) jel na šotolinivejch gumách, no a to je asi tak vše...
PS: RuSSové si dvojité S píšou sami a jsou na to hrdí
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Walach » pon 27.05.2019 08:48

PLuto píše:Nelíbilo se mi první rozhodnutí ředitele, které bylo necitlivé (vpodstatě dvojité potrestání za jeden přestupek). Naopak rozhodnutí sportovních komisařů je podle mě fér vůči všem stranám. Odebrání řidíčáku jen na základě GPS je samozřejmě blbost, kdyby ho chytli policajti, je to něco jiného.

Jinak, cesty v Lotyšsku jsou extrémně rovné a většinou úplně prázné - nikde nikdo a ani nic podél cesty. Řekl bych, že na těchto cestách dodržovat 90ku je nebezpečnější, než jet rychle. Sám jsem takto jel v sobotu ráno 140 km do Talsi a kdybych jel 90, tak usnu za volantem. Celkem standardně všichni na těchto cestách jezdí 100-110, tak jsem se držel někde kolem 120-130 (ale párkrát jsem se i neudržel). Každopádně nejhorší to musely mít posádky na seznamovačkách - byly třeba 16 hodin v kuse v autě a když se pak vraceli po celém dni těmito cestami zpět do Liepaje, tak to muselo být záživné.

Z Vizovic do Lípy je taky rovná cesta, budete citliví když tam při BCRZ poletí posádka 160?
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod Mates » pon 27.05.2019 17:24

Tak hlavně že všichni byli stejně tolerantní třeba při Valašce na uzavřeném areálu v Kopřivnici ;)
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PLuto » úte 28.05.2019 11:46

Walach píše:Z Vizovic do Lípy je taky rovná cesta, budete citliví když tam při BCRZ poletí posádka 160?

To je ale trochu rozdíl. Z Vizovic do Lípy je tam několik odboček, benzínka a hlavně většinou hustý provoz, kdy se tam rychleji než stovkou jet nedá. Zato v Lotyšsku pusto a prázdno, nikde nic a nikde ani žádné auto...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 28.05.2019 11:49

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 28.05.2019 17:04

Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » úte 28.05.2019 22:45

Jen ještě tři poznámky:
1. ad dvojité S - jestli jsem to špatně pochopil, tak svoji reakci samozřejmě beru zpět. Každopádně Milane asi chápeš, že nám starším, co jsem zažili boje o Pražský rozhlas v 45 i 68, se holt ty významy mohou občas smíchat dohromady ....
2. ad Lukjaňuk - rozhodně jsem proti bagatelizování jeho přestupku. Sice rozumím tomu, že Petr jako "stykař" pro jezdce je na jejich straně a snaží se jim v případě přestupků dělat tak trochu advokáta, z mého pohledu ale toto už bylo daleko za hranou. V pobaltských zemích jsem byl třikrát (to píšu jen proto, abych nebyl obviněn, že neznám reálie), taky jsme tam kdysi fičeli 130, aby se chytal trajekt z Tallinu, ale moc příjemné mi to nebylo. Na jednu stranu rovná cesta, minimum provozu (rok 2000), ale furt si člověk říkal, že kdyby něco vyjelo z boční cesty, tak může být průser jak mraky.
Jasně, odebírat řidičák nikdo Lukjaňukovi nemohl, to by ho musela čapnout přímo policie, ale letí-li někdo prokazatelně 125 ve vesnici, skoro 170 mimo obec a jede cca 20 minut s prominutím "jak prase", pak je to z mého pohledu na jasnou diskvalifikaci. A je mi jedno, jestli se toho dopustí Rus, Brit či Čech. A kdyby mne už přece jen někdo ukecal na "polehčující" okolnosti, tak minimálně musí padnout časový trest, ten finanční je v takových případech v podstatě zbytečný. Časovou penalizaci si představuji tak, že se z gps vypočte, o kolik by daný jezdec přijel do časovky pozdě, pokud by dodržoval předpisy jako ostatní. Jestli o 10 minut, tak 100 sekund, jestli o 15, tak 150 s, a jestli o 16, tak vyloučení z důvodu překročení časového limitu a basta. Ten, kdo porušuje (a to zvlášť závažně!) pravidla přece nemůže získat výhodu oproti tomu, který je dodržuje.
3. ad sportovní stránka - parádně nejen mladý Solberg, ale i Sesks (1. start s R5) nebo Mareš. Sice do něho Autoklub už nasypal pomalu víc peněz než FFSA kdysi do Loeba, ale alespoň je tam vidět opravdu pořádný progres. Za mně ještě cennější výsledek než druhé místo z Krumlova. A konečně moc škoda Caise, dvě takové rány, to bude pořádný ranec peněz. Trochu si říkám, jestli se to z jeho strany moc nehrotilo, kluk měl teď plnou hlavu maturity a kdyby se počkalo do Polska, nic hrozného by se nestalo. Na druhou stranu po bitvě je každý generál ....
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » stř 29.05.2019 02:25

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » stř 29.05.2019 07:55

Tomáš:
ad 1. u Rozhlasu jsem teda fakt nebyl, ale se znalostí historie mi oba významy splývají dohromady a oprávněně
ad 2. a 3. naprostej a bezvýhradnej souhlas!
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2019