od Tomáš » úte 28.05.2019 22:45
Jen ještě tři poznámky:
1. ad dvojité S - jestli jsem to špatně pochopil, tak svoji reakci samozřejmě beru zpět. Každopádně Milane asi chápeš, že nám starším, co jsem zažili boje o Pražský rozhlas v 45 i 68, se holt ty významy mohou občas smíchat dohromady ....
2. ad Lukjaňuk - rozhodně jsem proti bagatelizování jeho přestupku. Sice rozumím tomu, že Petr jako "stykař" pro jezdce je na jejich straně a snaží se jim v případě přestupků dělat tak trochu advokáta, z mého pohledu ale toto už bylo daleko za hranou. V pobaltských zemích jsem byl třikrát (to píšu jen proto, abych nebyl obviněn, že neznám reálie), taky jsme tam kdysi fičeli 130, aby se chytal trajekt z Tallinu, ale moc příjemné mi to nebylo. Na jednu stranu rovná cesta, minimum provozu (rok 2000), ale furt si člověk říkal, že kdyby něco vyjelo z boční cesty, tak může být průser jak mraky.
Jasně, odebírat řidičák nikdo Lukjaňukovi nemohl, to by ho musela čapnout přímo policie, ale letí-li někdo prokazatelně 125 ve vesnici, skoro 170 mimo obec a jede cca 20 minut s prominutím "jak prase", pak je to z mého pohledu na jasnou diskvalifikaci. A je mi jedno, jestli se toho dopustí Rus, Brit či Čech. A kdyby mne už přece jen někdo ukecal na "polehčující" okolnosti, tak minimálně musí padnout časový trest, ten finanční je v takových případech v podstatě zbytečný. Časovou penalizaci si představuji tak, že se z gps vypočte, o kolik by daný jezdec přijel do časovky pozdě, pokud by dodržoval předpisy jako ostatní. Jestli o 10 minut, tak 100 sekund, jestli o 15, tak 150 s, a jestli o 16, tak vyloučení z důvodu překročení časového limitu a basta. Ten, kdo porušuje (a to zvlášť závažně!) pravidla přece nemůže získat výhodu oproti tomu, který je dodržuje.
3. ad sportovní stránka - parádně nejen mladý Solberg, ale i Sesks (1. start s R5) nebo Mareš. Sice do něho Autoklub už nasypal pomalu víc peněz než FFSA kdysi do Loeba, ale alespoň je tam vidět opravdu pořádný progres. Za mně ještě cennější výsledek než druhé místo z Krumlova. A konečně moc škoda Caise, dvě takové rány, to bude pořádný ranec peněz. Trochu si říkám, jestli se to z jeho strany moc nehrotilo, kluk měl teď plnou hlavu maturity a kdyby se počkalo do Polska, nic hrozného by se nestalo. Na druhou stranu po bitvě je každý generál ....