Rallye Klatovy [MČR]

Re: Rallye Klatovy [MČR]

Nový příspěvekod PetrWRC » čtv 29.10.2020 17:53

PLuto píše:Nevím, jestli tu už byl odkaz na ten "kontroverzní" bulletin 3, tak to sem radši přidávám - https://www.autoklub.cz/wp-content/uplo ... _final.pdf

A co se mění? Klatovy byly vypsaný, ale jsou zrušený stejně jako další soutěže = podmínka 4 soutěží (namísto původních 6) není splněna = beru, že nebude vyhlášený celkový mistr. Ten bulletin je ale už z 9.7.2020, takže nic novýho ... jestli jsi teda chtěl odkazovat na tenhle dokument. JInak moc nerozumím tý "kontroverzi". Kontroverze by pro mě byla, kdyby se to po zrušení Klatov dodatečně změnilo, aby se to "nějak udělalo".
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » čtv 29.10.2020 18:03

PLuto píše:Ad výčitka do Zlína - Když se Barumka na konci června rušila, tak jsem byl celkem naštvaný, přestože jsem měl informace od hygieniků, které se ani nedostaly na veřejnost. Když to ale beru zpětně podle toho, co se skutečně událo, tak musím uznat, že neuskutečnit Barumku bylo, bohužel, dobré rozhodnutí. Jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora) a ve finále by to stejně asi nic neřešilo, protože řada cizinců by přijela i tak. A s tím, jak začaly v září stoupat počty pozitivních, obzvlášť tady v regionu, tak by to každý sváděl na Barumku, že to sem ti lidi dotáhli. Něco podobného, co se teď svádí na filmový festival, který byl jen o týden později a v mnohem omezenější formě...

Bohužel musim souhlasit, zpětně to bylo správný rozhodnutí a to jsme se samozřejmě všichni těšili celej rok. Tý "připosranosti" z úst některých gentleman driverů zmiňovaný různě se musim jen smát. Samozřejmě se bavíme o Barumu jako soutěži ME, to si nedokážu teda představit.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 29.10.2020 20:43

PLuto píše:Ad výčitka do Zlína - Když se Barumka na konci června rušila, tak jsem byl celkem naštvaný, přestože jsem měl informace od hygieniků, které se ani nedostaly na veřejnost. Když to ale beru zpětně podle toho, co se skutečně událo, tak musím uznat, že neuskutečnit Barumku bylo, bohužel, dobré rozhodnutí. Jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora) a ve finále by to stejně asi nic neřešilo, protože řada cizinců by přijela i tak. A s tím, jak začaly v září stoupat počty pozitivních, obzvlášť tady v regionu, tak by to každý sváděl na Barumku, že to sem ti lidi dotáhli. Něco podobného, co se teď svádí na filmový festival, který byl jen o týden později a v mnohem omezenější formě...

Když jsem viděl na té tiskovce 1.7 ředitele Barumky, bylo mi ho vážně líto. Muselo to být těžké rozhodnutí a co mne překvapilo vůbec nejvíc (jak jsem se později dozvěděl), že o tom kromě jeho samotného nevěděl v tu chvíli nikdo další. A zřejmě i on sám se rozhodl až úplně na poslední chvíli ...
S tím, že v nejisté situaci nechtěl platit mnohamiliónový poplatek Eurosportu a odvolala se ´Evropa´, nemám nejmenší problém. Ale proč neodjet MČR?! Však nikdo nepotřeboval, aby to byla barumka (jubileum si samozřejmě zasloužilo větší slávu než "obyčejný" národní mistrák). Ani Tomaštík nepořádal 40. Valašku, ale udělal "jen" 1. Rally Valmez. Klatovští zrušili 55. Šumavu a místo toho chtěli udělat "jen "národní Klatovy. Proč neodjet třeba 1. Rally Zlín. V Klatovech bojovali do poslední chvíle a rally zrušili až cca 10 dní předem, kdy už to vážně nešlo. A to byla situace 10x krát horší než v létě. Když se ve Zlíně nakonec řeklo, pojedeme Evropu, nebo nic, tak mi to přijde jako dost neuctivé k domácí rallyové scéně ....
ad PetrWRC: je to jen můj názor a za ním si stojím. Nechápu, proč to hned shazovat odkazem a narážkami na některé gentleman drivery. Nebo budou platné jen názory naší top 5? A ty víš, jak se k tomu rozhodnutí stavěli Kopecký, Pech, Mareš, ...? Jsem přesvědčený, že v nich bylo taky dost velké zklamání a že by si ten "obyčejný" český mistrák se 130 ostrými kilometry (bez rampy, bez autobusáku, bez diváků v servisu apod.) rádi odjeli.
ad "jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora)" - od generálního sekretáře AČR někdy v květnu jasně padlo, že dostal od pořadatelů (předpokládám, že se bavil s těmi hlavními dvěma, s kterými je v Rally komisi) příslib, že když budou uzavřené hranice a nepůjde odjet Evropa, pokusí se ve Zlíně odjet aspoň národní mistrák. Chceš tedy říct, že si z něho dělali srandu a že to nebylo na pořadu dne ?!?
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » čtv 29.10.2020 21:27

To Tomáš: Já si nemyslim, že jsme v nějakym sporu, jen na to máme každej jinej pohled. Já psal, že chápu rozhodnutí pořadatele nejít do nejistoty s ohledem na budoucnost a nejet. Taky mi přišlo úsměvný to okopávání kotníků od těch mnou zmínených a je úplně jedno, jestli to je někdo zezadu nebo by to byl někdo z čela, na tom to nic nemění. Jakej na tohle měla názor špička je pro mě bezpředmětný a nijak to můj osobní názor neovlivňuje. Kdyby třeba Kopejda veřejně povídal, že kdo soutěž odpískal je připosranej, tak ho tu zmínim taky. A tady končí můj enonomickej pohled na věc.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 29.10.2020 22:43

Tomáš píše:Když jsem viděl na té tiskovce 1.7 ředitele Barumky, bylo mi ho vážně líto. Muselo to být těžké rozhodnutí a co mne překvapilo vůbec nejvíc (jak jsem se později dozvěděl), že o tom kromě jeho samotného nevěděl v tu chvíli nikdo další. A zřejmě i on sám se rozhodl až úplně na poslední chvíli ...
S tím, že v nejisté situaci nechtěl platit mnohamiliónový poplatek Eurosportu a odvolala se ´Evropa´, nemám nejmenší problém. Ale proč neodjet MČR?! Však nikdo nepotřeboval, aby to byla barumka (jubileum si samozřejmě zasloužilo větší slávu než "obyčejný" národní mistrák). Ani Tomaštík nepořádal 40. Valašku, ale udělal "jen" 1. Rally Valmez. Klatovští zrušili 55. Šumavu a místo toho chtěli udělat "jen "národní Klatovy. Proč neodjet třeba 1. Rally Zlín. V Klatovech bojovali do poslední chvíle a rally zrušili až cca 10 dní předem, kdy už to vážně nešlo. A to byla situace 10x krát horší než v létě. Když se ve Zlíně nakonec řeklo, pojedeme Evropu, nebo nic, tak mi to přijde jako dost neuctivé k domácí rallyové scéně ....
ad PetrWRC: je to jen můj názor a za ním si stojím. Nechápu, proč to hned shazovat odkazem a narážkami na některé gentleman drivery. Nebo budou platné jen názory naší top 5? A ty víš, jak se k tomu rozhodnutí stavěli Kopecký, Pech, Mareš, ...? Jsem přesvědčený, že v nich bylo taky dost velké zklamání a že by si ten "obyčejný" český mistrák se 130 ostrými kilometry (bez rampy, bez autobusáku, bez diváků v servisu apod.) rádi odjeli.
ad "jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora)" - od generálního sekretáře AČR někdy v květnu jasně padlo, že dostal od pořadatelů (předpokládám, že se bavil s těmi hlavními dvěma, s kterými je v Rally komisi) příslib, že když budou uzavřené hranice a nepůjde odjet Evropa, pokusí se ve Zlíně odjet aspoň národní mistrák. Chceš tedy říct, že si z něho dělali srandu a že to nebylo na pořadu dne ?!?

Ono to vůbec není o poplatku Eurosportu. Těch nákladů na uspořádání soutěže by bylo mnohem víc. A jet to jen jako MČR by nebylo řešení, a to z různých důvodů (nebudu se zbytečně rozepisovat, ale jsou v tom jak ekonomické věci (např. smlouvy vztahující se na statut ERC) či již vyřízené a schválené povolovačky taky na závod ERC (musel by se komplet předělat harmonogram a znova vyřizovat povolení, což by přes prázdniny a nescházení se zastupitelstev nebylo jednoduché) a řada dalších). Navíc i kdyby se to nejelo jako Evropa, ale "jen" MČR, tak by stejně přijela spousta závodníků z ciziny i spousta diváků, takže by to ve finále nebyl zase tak velký rozdíl. Hlavními důvody byla situace kolem viru. A to jak konkrétní v době, kdy se o tom rozhodovalo, tak i výhled. Jsou informace, které se nedostaly na veřejnost a já je ven rozhodně pouštět nebudu.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Červ » pát 30.10.2020 09:56

Příjde mi, že se Barumka vytáhla s tím, že je nyní jasné, že nebude mistr, protože se neodjely 4 podniky... Což prostě zpětně je jednoduché říct - mohlo/mělo se to udělat tak... To stejně tak se i ty Klatovy "mohly" jet o měsíc dřív nebo později... Nebo se tam zařadit narychlo podnik v Polsku (nebo spousta jiných crazy řešení). Holt prostě je to tak, jak to je.
Červ
A/5

Nový příspěvekod Tomáš » pát 30.10.2020 10:26

Podle Pecha mistr Pech bude :-)
https://www.idnes.cz/sport/motorsport/v ... rsport_rou

(jsem si ostatně říkal, že když si v 2015 "srovnal" Regnery a ti mu přislíbili, že když bude s poršákem nejrychlejší na Barumce, tak bude i její vítěz, tak že by si v tomto ohledu "nesrovnal" Šťovíčka ... :-) )

ps: Klatovy se o měsíc dřív jet nemohly, to se jely Jeseníky
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 01.11.2020 08:57

Pokud se budeme doslova řídit tim bulletinem, pak ano, 4 soutěže vypsané byly (původně bylo, že musí být vypsáno minimálně 6 soutěží) a klasifikováno nejméně 8 závodníků ve dvou podnicích taky. Proč teda ale ta změna v bulletinu z 6 na 4 vypsané soutěže? To teda vůbec nemuseli měnit - teď se pro mě nabízí otázka, kdy je soutěž vypsaná? Pokud je zařazená do kalendáře, když jsou schválené ZU nebo kdy?

Je asi jasný, že všichni počítali s tim, že se musí odjet minimálně 4 soutěže ... a když se neodjely, tak nastoupily bílé límečky a ono se to tak nějak naroubovalo, aby to sedlo :evil:
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod lubos » ned 01.11.2020 12:51

PetrWRC píše:Pokud se budeme doslova řídit tim bulletinem, pak ano, 4 soutěže vypsané byly (původně bylo, že musí být vypsáno minimálně 6 soutěží) a klasifikováno nejméně 8 závodníků ve dvou podnicích taky. Proč teda ale ta změna v bulletinu z 6 na 4 vypsané soutěže? To teda vůbec nemuseli měnit - teď se pro mě nabízí otázka, kdy je soutěž vypsaná? Pokud je zařazená do kalendáře, když jsou schválené ZU nebo kdy?

Je asi jasný, že všichni počítali s tim, že se musí odjet minimálně 4 soutěže ... a když se neodjely, tak nastoupily bílé límečky a ono se to tak nějak naroubovalo, aby to sedlo :evil:

Celé dva dny se mně hlavou honí jedna spekulace: v NSŘ je uvedeno, že závody musí být vypsány; ZU na Klatovy byly FASem schválené a pořadatelem zveřejněné; takto se naplnil pojem vypsaného závodu. A toto vše se dělo za situace, kdy bylo nade vší pochybnost jasné, že se závod NEPOJEDE. Nedělo se tak právě a jen proto, aby se vlk nažral a koza zůstala celá??
Na tom všem mně mrzí to, že sezona byla podivná (bez rozdílu, pro všechny) a její závěr, díky výkladu jednoho pojmu národní autoritou, ještě podivnější. Ať si kdo chce, co chce říká, pachuť tohoto bílečkolímečkovství musí, u logicky myslících lidí, být. Pro Boha, komu by to ublížilo, kdyby národní autorita řekla: fajn, sezóna stála za starou bačkoru; byla ovlivněna virem; MÁME výsledky z menšiny závodů, proto přistupujeme k vyhlášení vítěze MČR, ...; činíme tak dle našeho výkladu NSŘ a s o ohledem na neúplnost sezóny (40% předpokladu).
Vezměme prosím v potaz taky skutečnost, že hodně jezdců/týmů plánovalo novou techniku a vlivem opatření z počátku roku nebyly dodávky dílů a komponent předvídatelné, potažmo v termínech. Tito jezdci/týmy měli minimální šanci techniku připravit a neměli kde představit. Jsme znalí, a umíme si představit jak tuto situaci vnímají sponzoři a partneři. Nebojím se proto tohoto hodnocení: za této situace měla sezóna nevysokou sportovní úroveň.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PetrWRC » ned 01.11.2020 13:27

Ano, i na mě to prostě a jednoduše působí tak, že pořadatel vydáním ZU přidělil Pechovi titul, takže ta pachuť tady zas a znova je. Tim ale nehci nijak shazovat snahu Klatov/Šumavy soutěž uspořádat, naopak, smekám před všema, co do toho v týhle nejistý době šli. Třeba Pačejov už byl teda hraniční i z poza mlíka. Rozumim tomu, že v červenci (kdy byl vydaný ten bulletin se změnou z 6 na 4 vypsané soutěže) se asi spíš předpokládalo zlepšování situace a teď v listopadu se na to kouká jinou optikou - pořád mi tam ale vadí ten pojem vypsané a ne odjeté - zcela nelogicky. Jinak pojem vypsané figuruje v řádu mistrovství (bohužel nedatované) od začátku sezony ještě před nějakým rozjetím dnešní situace. Jak to tedy autorita myslela tehdy?

Ad nevysoká sportovní úroveň: Tady určitě nesouhlasim. Sportovní úroveň byla vysoká, sportovní úroveň beru čistě na trati a tam to bylo zajímavý jako už dlouho ne. Že politické pozadí po odjetí sezony dopadne takhle je smutný, i když Pech si ten titul po sportovní stránce zaslouží (když úplně odhlídnu od rozdílný techniky a to je ta pachuť číslo 2 a bohužel u těch samých - ale v rámci pravidel, byť několikrát kritizovaných a ve finále taky ohýbaných - reinkarnace Focusu - zase úhel pohledu, ale když jedno auto co u nás nesmělo jet se formou "opravy" stane papírově autem, co u nás může jet je poněkud zvláštní výklad)

Možná nad věcma přemejšlim moc logicky a ne "typicky česky" :twisted:
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2020