PLuto píše:Ad výčitka do Zlína - Když se Barumka na konci června rušila, tak jsem byl celkem naštvaný, přestože jsem měl informace od hygieniků, které se ani nedostaly na veřejnost. Když to ale beru zpětně podle toho, co se skutečně událo, tak musím uznat, že neuskutečnit Barumku bylo, bohužel, dobré rozhodnutí. Jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora) a ve finále by to stejně asi nic neřešilo, protože řada cizinců by přijela i tak. A s tím, jak začaly v září stoupat počty pozitivních, obzvlášť tady v regionu, tak by to každý sváděl na Barumku, že to sem ti lidi dotáhli. Něco podobného, co se teď svádí na filmový festival, který byl jen o týden později a v mnohem omezenější formě...
Když jsem viděl na té tiskovce 1.7 ředitele Barumky, bylo mi ho vážně líto. Muselo to být těžké rozhodnutí a co mne překvapilo vůbec nejvíc (jak jsem se později dozvěděl), že o tom kromě jeho samotného nevěděl v tu chvíli nikdo další. A zřejmě i on sám se rozhodl až úplně na poslední chvíli ...
S tím, že v nejisté situaci nechtěl platit mnohamiliónový poplatek Eurosportu a odvolala se ´Evropa´, nemám nejmenší problém. Ale proč neodjet MČR?! Však nikdo nepotřeboval, aby to byla barumka (jubileum si samozřejmě zasloužilo větší slávu než "obyčejný" národní mistrák). Ani Tomaštík nepořádal 40. Valašku, ale udělal "jen" 1. Rally Valmez. Klatovští zrušili 55. Šumavu a místo toho chtěli udělat "jen "národní Klatovy. Proč neodjet třeba 1. Rally Zlín. V Klatovech bojovali do poslední chvíle a rally zrušili až cca 10 dní předem, kdy už to vážně nešlo. A to byla situace 10x krát horší než v létě. Když se ve Zlíně nakonec řeklo, pojedeme Evropu, nebo nic, tak mi to přijde jako dost neuctivé k domácí rallyové scéně ....
ad PetrWRC: je to jen můj názor a za ním si stojím. Nechápu, proč to hned shazovat odkazem a narážkami na některé gentleman drivery. Nebo budou platné jen názory naší top 5? A ty víš, jak se k tomu rozhodnutí stavěli Kopecký, Pech, Mareš, ...? Jsem přesvědčený, že v nich bylo taky dost velké zklamání a že by si ten "obyčejný" český mistrák se 130 ostrými kilometry (bez rampy, bez autobusáku, bez diváků v servisu apod.) rádi odjeli.
ad "jet to jen jako MČR nebylo nikdy na pořadu dne (z pohledu organizátora)" - od generálního sekretáře AČR někdy v květnu jasně padlo, že dostal od pořadatelů (předpokládám, že se bavil s těmi hlavními dvěma, s kterými je v Rally komisi) příslib, že když budou uzavřené hranice a nepůjde odjet Evropa, pokusí se ve Zlíně odjet aspoň národní mistrák. Chceš tedy říct, že si z něho dělali srandu a že to nebylo na pořadu dne ?!?