od PLuto » pon 26.08.2024 22:57
Ale teda abych aspoň něco poodhalil, než odjedu. V něčem se možná už budu opakovat.
Letos těch absentujících bylo hodně. Řadu z nich už jsem popsal dřív. Hodně mě mrzela neúčast Franka Tore Larsena, který to slibuje už řadu let. Letos byl účasti asi nejblíž, ale nevyšlo to. Sice by asi nic převratného nezajel, zkušenosti s asfaltem má minimální, ale určitě by to bylo oživení. Opětovně jsem chtěl dát dohromady více posádek v rámci dámského poháru, ale Aoife Raftery nepřijela kvůli nezařazení juniorů, Adrienn Vogel přišla o hlavního sponzora a letos neodjela vůbec nic, Cristiana Oprea bohužel zbořila auto ve Švédsku takovým způsobem, že jí to nabouralo zbývající rozpočet na sezónu.
Už jsem psal, že se do poslední chvíle jednalo o účasti Chrise Ingrama s Toyotou. Teď už asi můžu prozradit, že měl jet se zbrusu novým exemplářem polské stáje Rallylab, ale nakonec to definitivně ztroskotalo na financích...
Velkým fiaskem skončila neúčast domácího týmu Keane Motorsport. Původně u nich měl zamluvenou Fabii na Barumku Tomáš Kostka, ale to nedopadlo. Těsně před uzávěrkou přihlášek si svou účast rozmyslel Bogdan Cuzma. No a poslední zbývající mohykán Simone Tempestini nesehnal dostatek peněz a vzdal svou účast pár dní před startem.
Ale nahnuté to bylo i u více posádek. Třeba syn a otec Lászlové byli po Římě rozhodnutí, že nepojedou. Uzávěrka přihlášek byla hned v pondělí po Římě, celý den jsem je ukecával, ať pošlou přihlášku. Nakonec je poslali, ale o jejich účasti se rozhodlo vlastně až o víkendu před závodem...
No a pak tu samozřejmě musím zmínit Madse Ostberga. O jeho havárii v Římě se napsalo mnohé. Sám měl zájem i po nehodě přijet. Protože bylo jasné, že spolujezdec nebude k dispozici, už byl předběžně domluvený s Torsteinem Eriksenem. A čekalo se, jak se bude zdravotní stav vyvíjet. Zároveň s tím se začalo pracovat na variantě, že by jej někdo nahradil. Nakonec se ukázalo, že čas na rekonvalescenci je moc krátký a tak musel Mads svou účast odvolat. Naplno se tedy rozjela varianta B, nejdál se dostala jednání ohledně startu Tomáše Kostky. Bylo na to však málo času a nepodařilo se sehnat veškeré potřebné finanční prostředky. V pondělí před závodem tak i tato varianta definitivně padla. Tím padla i neúčast Maxe McRae, která byla vázána na neúčast prvního vozu...