Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Nový příspěvekod šlomil » pon 26.08.2024 18:28

Dobry den pane Pluto….uz nadesel ten spravny cas ke kazdorocnimu zhodnocení barumky?jen at uz to muzu uzavrit :D :D
Predem dekuji
šlomil
N/1

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.08.2024 20:36

Velice pěkné video od Passats de Canto

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.08.2024 20:37

A ještě historici od nich.

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.08.2024 21:45

šlomil píše:Dobry den pane Pluto….uz nadesel ten spravny cas ke kazdorocnimu zhodnocení barumky?jen at uz to muzu uzavrit :D :D
Predem dekuji

No, na celkové zhodnocení Barumky asi bude potřeba ještě trochu počkat. Teď finalizuju s přípravama na závod ve Walesu, za pár hodin vyrážím. Tak to asi tentokrát neudělám jedním velkým shrnutím, ale spíš budu psát krátké poznámky, jak mě zrovna napadnou. Každopádně letos mi to přišlo celkově nějaké náročnější a hektičtější. Zase přibyla byrokracie, přibylo problémů s rozkopanými tratěmi a z toho vyplývající změny RZ i přejezdů, náročnější jednání s posádkami. Takže už do závodního týdne jsem šel hodně unavený. Závod jako takový se podařil, byť samozřejmě nedostatky byly. Osobně mě mrzela i slabší účast na afterparty, a to ani tak závodníků (těch tam bylo dost), ale spíš obyčejných fanoušků. Jejich chyba, přišli o neopakovatelné a nereprodukovatelné zážitky. No a já jsem se z toho všeho ještě pořádně nevzpamatoval...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.08.2024 22:57

Ale teda abych aspoň něco poodhalil, než odjedu. V něčem se možná už budu opakovat.

Letos těch absentujících bylo hodně. Řadu z nich už jsem popsal dřív. Hodně mě mrzela neúčast Franka Tore Larsena, který to slibuje už řadu let. Letos byl účasti asi nejblíž, ale nevyšlo to. Sice by asi nic převratného nezajel, zkušenosti s asfaltem má minimální, ale určitě by to bylo oživení. Opětovně jsem chtěl dát dohromady více posádek v rámci dámského poháru, ale Aoife Raftery nepřijela kvůli nezařazení juniorů, Adrienn Vogel přišla o hlavního sponzora a letos neodjela vůbec nic, Cristiana Oprea bohužel zbořila auto ve Švédsku takovým způsobem, že jí to nabouralo zbývající rozpočet na sezónu.
Už jsem psal, že se do poslední chvíle jednalo o účasti Chrise Ingrama s Toyotou. Teď už asi můžu prozradit, že měl jet se zbrusu novým exemplářem polské stáje Rallylab, ale nakonec to definitivně ztroskotalo na financích...
Velkým fiaskem skončila neúčast domácího týmu Keane Motorsport. Původně u nich měl zamluvenou Fabii na Barumku Tomáš Kostka, ale to nedopadlo. Těsně před uzávěrkou přihlášek si svou účast rozmyslel Bogdan Cuzma. No a poslední zbývající mohykán Simone Tempestini nesehnal dostatek peněz a vzdal svou účast pár dní před startem.
Ale nahnuté to bylo i u více posádek. Třeba syn a otec Lászlové byli po Římě rozhodnutí, že nepojedou. Uzávěrka přihlášek byla hned v pondělí po Římě, celý den jsem je ukecával, ať pošlou přihlášku. Nakonec je poslali, ale o jejich účasti se rozhodlo vlastně až o víkendu před závodem...
No a pak tu samozřejmě musím zmínit Madse Ostberga. O jeho havárii v Římě se napsalo mnohé. Sám měl zájem i po nehodě přijet. Protože bylo jasné, že spolujezdec nebude k dispozici, už byl předběžně domluvený s Torsteinem Eriksenem. A čekalo se, jak se bude zdravotní stav vyvíjet. Zároveň s tím se začalo pracovat na variantě, že by jej někdo nahradil. Nakonec se ukázalo, že čas na rekonvalescenci je moc krátký a tak musel Mads svou účast odvolat. Naplno se tedy rozjela varianta B, nejdál se dostala jednání ohledně startu Tomáše Kostky. Bylo na to však málo času a nepodařilo se sehnat veškeré potřebné finanční prostředky. V pondělí před závodem tak i tato varianta definitivně padla. Tím padla i neúčast Maxe McRae, která byla vázána na neúčast prvního vozu...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 27.08.2024 09:55

Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s parkováním, jestli to bylo tak, bylo v programu v mapě, nebo to neodpovídalo .
Za mě Slušky v pohodě u sudu, Bunč od Zdounek taky, i gdyž upřímně tolik aut jsem tam nečekal.
Ale na šejku prý nepouštěli už od Karlovic a snad tam bylo místo, ale nevím. Jediná negativní zkušenost byl příjezd na Pindulu od Březnice , čekal jsem že se bude parkovat jako loni až skoro u hlavní,ale už na té odbočce a napojení z původní RZ cca 1,5-2km nepouštěli, přitom místo na parkování tam vždy je po jedné straně cesty. A nepouštěli ani auta s nálepkou na skle. Stál tam securiťák a musel dokola všem vysvětlovat, že je tam nepustí (ale slušně). Důvod neuvedl. Tak se pak nelze divit, že někteří to zkoušeli projet lesem.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Mates » úte 27.08.2024 11:35

phpBB [video]
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod vilemk » úte 27.08.2024 18:12

gonzo píše:Ale na šejku prý nepouštěli už od Karlovic a snad tam bylo místo, ale nevím. Jediná negativní zkušenost byl příjezd na Pindulu od Březnice , čekal jsem že se bude parkovat jako loni až skoro u hlavní,ale už na té odbočce a napojení z původní RZ cca 1,5-2km nepouštěli, přitom místo na parkování tam vždy je po jedné straně cesty. A nepouštěli ani auta s nálepkou na skle. Stál tam securiťák a musel dokola všem vysvětlovat, že je tam nepustí (ale slušně). Důvod neuvedl. Tak se pak nelze divit, že někteří to zkoušeli projet lesem.

Ahoj,
na shaku jsme parkovali na rovince asi 500 m od trati v místech, kde končí les - tedy až za odbočkou na Karlovice a za vracáky v lese. Ale byli jsme tam 1,5 h před startem a hodně rychle se to plnilo.
vilemk
Rally škola

Nový příspěvekod Plhus » úte 27.08.2024 20:34

PLuto píše:Osobně mě mrzela i slabší účast na afterparty, a to ani tak závodníků (těch tam bylo dost), ale spíš obyčejných fanoušků. Jejich chyba, přišli o neopakovatelné a nereprodukovatelné zážitky.

Jako každý rok... Pluto, já bych Ti přál jít po barumce v pondělí ráno do práce :D
Marek Pléha - rally media
Plhus
S2000

Nový příspěvekod Metriks » stř 28.08.2024 10:56

Z Flipu rovnou do práce :D
Metriks
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2024