PLuto píše:A ještě teda jedna novinka, kterou v tichosti Autoklub provedl.
Aby byl vyhlášen mistr (absolutně, kategorii i třídě), musí být klasifikováno nejméně 10 závodníků ve dvou podnicích. Tohle je dané pro všechny disciplíny, nikdy se mi to v rally nelíbilo a snažil jsem se proti tomu bojovat, ale marně. Kdysi tam bývalo 12 závodníků, snížili to na deset. Ale minimálně pro rally se do toho mělo zasáhnout razantněji.
Změna ale pro letošek nastává u "vítěze" třídy. Dříve tam bylo, že se musí zúčastnit nejméně 5 závodníků, kteří se zúčastnili alespoň dvou závodů. V době, kdy přichází útlum ekonomiky i počtu posádek, tak přichází naprosto nelogický krok, kdy se toto číslo zvyšuje na 7.
Což prakticky znamená, že jezdci tříd RC3, RC5 a RGT prakticky nemají šanci, aby se jejich třída na konci roku vyhlásila (ať už jakýmkoliv způsobem), protože tolik aut u nás ani není...
Kdyby bylo na mě, tak mistra třídy vyhlásím v případě, že alespoň šest posádek odstartovalo do dvou závodů. A vítěze třídy bych udělal v případě, že alespoň tři posádky odstartovaly alespoň do jednoho závodu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník