lmacala píše:Taky si nemyslím, že by to nějak zkomplikovalo práci pořadatelů nebo hromadné vstupy do zakázaných prostorů. Vnímám to jako zpřístupnění informací o trati divákům a doplněk k oficiálním mapám (navíc, pokud se ty onboardy stejně vyrábí, tak by to nestálo v podstatě nic navíc). Přece jen, panaroma na mapy.cz nebo streetview na google není úplně aktuální a úplně všude. Mně to osobně pomáhá v tom, že mám představu, o kolik dřív musím přijet (je rozdíl jestli chci od parkoviště jít 1km nebo 3km). Prostě čím víc informací, tím lepší přehled a rozhodování. Pokud nad tím pořadatelský tým bude uvažovat, super. Jinde to funguje, tak jsem se jen zeptal, zda se o tom na Barumce taky uvažuje
I obecně ve světě/Evropě fungujou vpodstatě dva přístupy - někde zveřejní onboardy úplně všem, někde je zveřejní jen posádkám. Každá z variant má své pro a proti a ti pořadatelé většinou vědí moc dobře, proč se pro tu kterou variantu rozhodli. ALe jak už jsem psal, žádné rozhodnutí nemusí být neměnné a dá se měnit. (Plus je teda ještě třetí případ, kde onboardy nemají vůbec, ale to je pro tuhle debatu irelevantní).