Za mě upřímně nejhezčí/nejlepší Barumka, na které jsem kdy byl (alespoň co si pamatuji), jak co do výběru míst, tak co do průjezdů a dalších věcí. Opravdu jsem si ji moc užil a vracel se domů nadšený. Takže obrovský dík pořadatelskému týmu a všem lidem okolo. Se vším výše zmíněným od PLuta se ztotožňuji, až na to, že nám jaksi lehce zapomněl na Kopejdu
Ruku na srdce, všichni víme, jaký pilot Honza je. Co v životě dokázal. Jak se dokáže každoročně připravit na vrchol sezóny. A co za volantem dovede. Ale kdo z nás čekal, že tu letošní Barumku (ať nejsem zas napadnut při slovíčkaření, tzn. v rámci ERC) opět ovládne
Ano, Csómos byl celou soutěž velmi blízko, Cais dělal defekt (může být hodně rád, že to skončilo jen u toho), ale Kopejda opět dokázal na Barumce pozvednout svůj výkon/jeho laťku o další úroveň, vybičovat se k neskutečným průjezdům a po zásluze zvítězil. A až na drobný výlet na Kateřinicích a lehkou krizi v prvním průjezdu opět bez jediné chyby. To je tolik let po sobě opravdu naprosto obdivuhodné. Může mít najeto kolik chce, odtestováno kolik chce, ale i jezdci v MS při maximálním tempu a nesmyslných km bourají. A dělají chyby. Za mě velký klobouk dolů, protože po zatím ne úplně povedené sezóně a obzvlášť druhém místě na Bohemce se Honzovi příliš nevěřilo, navíc si v klidu mohl dojet pro domácí titul, on ale dokázal svou masterclass.
No a Armstrong je samostatná kapitola. To doteď nechápu, některé jeho průjezdy byly tak strašně na hraně/za hranou, že opravdu přemýšlím, jestli ten člověk má mozek. A ta ztráta v s/km na uskočeného Caise s Kopeckým na prvním Trojáku
To si snad dělá pr...Jako jet 1s/km s Rally3 za nejlepšími R5/Rally2, to jsem v životě neviděl. Obzvlášť na takhle specifických RZ proti domácím, kteří mají tak strašně najeto od někoho, kdo tu jel poprvé. Závodit na Trojáku s Marešem, nadělit tam Tempestinimu se Sesksem, Taxisovi, Vlčkovi či Jiráskovi takovou dardu
To je prostě nesmysl. Od Jona bych chtěl vidět onboardy, protože ty časy byly neskutečné. Taky to tak dopadlo, ale i tak velký klobouk dolů.
A dvoukolky
Ono papírově tam celý rok vlastně není nějaké výraznější jméno, které by vyčnívalo (možná Ola Nore je všude po Evropě známý - doteď nebyl nikde uvedený důvod jeho neúčasti), ale ti kluci jedou strašnou palbu, viz.srovnání třeba s Mirou Tarabusem. Jako Timo Schulz byl naprosto skvělý
Zeiringer po loňském propadáku úplně jiný pilot. Daprá po loňské ráně možná malinko opatrnější, přesto na oko skvělý. Max McRae? Obrovské překvapení! Od prvních metrů dělal čest svému příjmení. S tím, kolik toho má odjeto na asfaltu a jak se letos prezentoval během sezóny opravdu skvělý výkon, škoda jen, že nebyl korunován dojezdem na cílovou rampu, ale říkal si o to dýl. Stejně jako Johansson. Ten s Fiestou zanechal opravdu silný dojem. Obzvlášť když si člověk uvědomí, že tomu klukovi bylo nedávno teprve 18
Hezky se rozjížděl i Škulj, škoda, že to nevydržela technika.
Je třeba pochválit Pecha i Csomóse. U Pecha i velký obdiv mechanikům, že Ford v takovém vedru a s takovou porcí km vydržel. Wagner se nenechal rozhodit a předvedl parádní výkon. Určitě nezapomínat na Adama Březíka, za mě životní závod a velká pochvala
Největší zklamání za mě rozhodně Filip Mareš. A asi i ten McErlean a z dvoukolek určitě Peter Surovič, od kterého jsem čekal víc, než že se bude tahat s Čížem. Maior po té ráně na testu mohl být rád, že jede, na jeho výkonu to bylo dost znát. Ostatně rána to byla fakt velká. Hezky jel na oko i Tomáš Enge a bylo strašně vidět, jak si to i s Luckou oba dva užívají. Asi bych poukázal i na výkon Radka Jatela, který vzhledem k odjetým kilometrům a boudě na shaku především v neděli předvedl velmi slušný výkon, kdy v rámci mistráku třeba hned na prvním Semetíně dokázal dost výrazně zajet i nejlepší čas ve třídě.
Paddon byl "vystresovaný" už před startem a bylo jasné, jak to pojme, přesto hned na shaku velmi slušná krize, která ho na chvíli umravnila. Ostberg jel skvěle a strašně mě mrzelo, když odstoupil, protože se dalo čekat, že ve druhých průjezdech bude naší špičce stíhat ještě víc. Jsem moc rád, že startoval v neděli a RZ se mu líbily. Úplně jiný než ten poraženecký Mads co obvykle, asi se mu tu fakt líbilo. Obrovská škoda Lukyanuka, jel opět velmi velmi dobře. Na oko jel celý závod moc hezky i Taxis, škoda jeho odstoupení. U Ingrama mě to strašně mrzelo, protože to Polo je prostě neokoukatelné...a i ta kvalda ukázala, že by to mohlo být dobré. Martin Vlček - dejavu? Opět poslední RZ, opět nikdo před ním, nikdo za ním. Škoda. Filip Ocelka a jeho další rána. No, letošní sezóna je hodně nepovedená a docela mě to mrzí. Uvidíme co na Vyškově ukáže s 208. A na závěr bych si nechal Filipa Kubu - ten pan hokejista umí řídit a nejede vůbec špatně
Na oko velmi slušné průjezdy.
Ještě jednou díky všem za skvělý ročník
Pro připomenutí video soudobých vozů zde, historici budou následovat: