Michale, máme podobnou zkušenost. Ve středu na shaku 2 hodiny před startem na nás jeden hodně řval, ale naštěstí jsem mu nerozuměl, a anglicky neuměl. O pár metrů dál si to nechal vysvětlit a prošli jsme s upozorněním, že máme jít opatrně. Pak nás nechtěl nechat stát v takovém esíčku pravá levá napravo 30 metrů od cesty před tou pravou. Nakonec jsme se tam vrátili a bylo nás tam hodně i M. Mouton to schválila. V pátek v pohodě, byli jsme na RZ Zvotoky mimo divácké místo a přijeli jsme brzo, dokonce jsme se ještě s autem otáčeli na návsi V Drážově na rztě
V sobotu na vybrané místo na RZ Muhltal cca 3 hodiny dopředu a 5 km před tratí nás nechtěli pustit a hnali nás do diváckého místa. Dva pánové hasiči neuměli anglicky, s mladou holkou jsme se nějak domluvili a přemluvili ji, tak nás pustili. Ti co jeli později měli už smůlu, proto jsme se rozhodli nepřejíždět na rz 12. V neděli taky uzavřené 2 příjezdy, hasiči nekompromisní. Nakonec jsme jeden nezavřený příjezd našli a pak šlapali cca 1 km. První průjezd rz 16 jsme byli v lesíku a nějaký blb tam natáčel z dronu nad autama. Po pár autech došel pořadatel a kamarádi které jsme tam potkali, mu německy vysvětli že my ten dron nemáme. Za chvíli přišli policajti, toho s dronem našli a zabavili mu jej. Takže mají z onboardů dobré záběry, že viděli i dron. Druhý průjezd tedy PS jsme si popošli dále a stáli docela blízko s pořadatelem. U nás zastavil na takové odbočce Stejskal a měnil defekt, pár lidí si to šlo fotit, stáli mimo cestu, ale vyháněli je jak zběsilý
Ve čtvrtek jsme byli v Klatovech na náměstí u ČK před Čínovem, z něhož měli dávat přenos z ČT na obrazovkách, Kalle bez zvuku, pak reklamy, pak Thiery dojížděl do cíle, zase reklamy a až jel Takamoto, tak fungoval zvuk. Nějak nás to nebavilo a jeli jsme raději na ubytko a večeři.
Jinak vstupenky po nás nikde nechtěli, takže jsme mohli ušetřit. Mám z celé CER divný pocit, a vůbec nevím jestli pojedu příští rok. Měl jsem z toho hlavně pocit, že pořadatelé chtějí hlavně vybrat vstupné a to chtějí příští rok více DM. V roce 2024 Chorvatsko a Polsko dáme určitě, obě rally jsou tam přátelštější k divákům, lepší mapy, více informací a stojí se i rozumně, aby divák něco viděl a nemusel mít v DM dalekohled jako na CER