Celý den přemýšlím, jestli má smysl psát nějaký sumář barumky z mého pohledu, ale když jsem viděl to video s Tondou, tak jsem si řekl že napíšu. O tomhle to totiž celé je!
Letošní ročník se povedl zase o kousek víc než ten loňský. Je vidět, že ta hrstka lidí na "domečku" k tomu přistupuje velmi odhodlaně, za to jim patří velké díky. Soutěž si užívali posádky i fanoušci a celá řada feedbacků, co se ke mě dneska dostává od mých zahraničních přátel, to jen potvrzuje. Barumka stále patří k tomu nej v Evropě. Celý víkend jsme pak mohli sledovat napínavé souboje na trati, za mě s dost nečekaným výsledkem jak na straně vítězů ( Kopejdu jsem nahoře teda čekal), tak poražených (těch domácích teda bylo letos hodně...). Z diváckého pohledu pak vidím obrovské zlepšení ve značení diváckých míst, připravené a vysečené plochy na parkování a na mnoha místech zlepšené vypáskování (divácky přátelské). Mimo divácké zóny byla situace místy přátelská až moc

Takže i v tomto ohledu je vidět posun dopředu. Letos jsem navíc nepotkal žádného arogantního nebo vylitého pořadatele!
V jednom bodě ale kluci tančíte na hodně tenkém ledě! A letos pod váma začal praskat... městská speciálka. Na všech promo videích máte ohně na autobusáku, tu správnou atmosféru ukazujete celému světu a díky tomu se sem chce podívat tolik lidí. Jenže ona je to vlastně iluze, punková akce "nechtěných" fanoušků, kteří tam ty světlice zapalují a do kterých se bezdůvodně kope. Letos neunikli trestu ani další viníci, kteří po několik let přivádějí davy do varu. A divil bych se, jestli tu partu bláznů, kteří spí v servisu na zemi ve stanech a přijedou se na tratě barumky hlavně bavit, jestli je ještě uvidíme. O to víc, nechat platit posádky za kolečka a pak tam pustit driftery...
Nenastal už čas na změnu? Neseděla by barumce páteční večerní etapa?