Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Nový příspěvekod gonzo » sob 23.08.2025 08:44

Já jen malou drobnost k těm pořadatelům, nás tak zastavoval více jak hoďku před startem Halen, že jdeme po trati, tak jsem mu řekl, že v programu jest psáno o 30 minutách před startem, tak ať se naučí číst, nebo poznávat hodiny. A šli jsme. Ale všiml jsem si i na šejku, že když jde člověk hodně dopředu, tak s tím mají pořadatelé (někteří) problém, ale když jsem pak viděl, že řada diváků při návratu přebíhá trať mezi auty, tak to jim nevadí.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod ReRe » sob 23.08.2025 12:41

Moje galerka z Barum Czech Rally Zlín 2025 zde:
https://eu.zonerama.com/TomasR/Album/13757522

Gonzo, to jsou zajímavé zážitky teda :shock: ... U mě až na pár případů, kdy pořadatel klasicky cca hodinu před průjezdem tvrdil, že "už tam nesmím, protože jezdí houkači", převažují pozitivní zkušenosti. Po informaci o 30 minutách z mé strany směrem k pořadateli to pak dál neřešili s tím, že ano to jim říkali i na školení :D .
ReRe
N/1

Nový příspěvekod StanCzek » sob 23.08.2025 15:45

Můžu potvrdit, co napsal Gurun, ti pořadatelé na Bunči (a nejen tam) byly celkově nějací zmateni. My dojeli k Bunči od Zdounek, cca po deváté ráno, startovalo se ve 12, ještě sem si říkal super čas, projdeme se k restauraci, dáme pivko a potom šup do lesa smèrem ke startu. Na historiky jsme chtěli být přimo u hospůdky (DM A) a na druhý průjezd soudobých aut jsme se stáhly k našemu autu, do DM C, výjezd ze Svatební cesty na asfaltku.
Hned při vstupu na trať proběhla tato konverzace:

Vesťák: Dobrý den, kam jdete?
Já: Dobrý den, na závody.
Vesťák: a vy nevíte, že trať už je uzavřená? Správně bych vás tam už neměl pustit.
Já: ale je teprve 2,5 hodiny do startu, to jako si máme jít už stoupnout za pásku?
Vesťák: správně ano.
Já: to si děláte srandu?

Byl jsem absolutně vykolejeny, tohle jsem vážně nečekal, nebyl jsem na to připravený.
Nakonec nás pan pořadatel pustil s tím, ať jdeme rychle a při kraji.

Neděle byla úplně jiná, byly jsme na skoku ve Vlčkové, pořadatelé ochotní, usměvaví, dalo se s něma pokecat, prostě pohoda. Divácké místo bylo komentované, traťový komisař dokonce přes komentátora poděkoval všem fanouškům za bezproblémový průběh a za fandění. Tak by to mělo vypadat.
StanCzek
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 14:58

pacesol píše:Petře děkuji za perfektní zhodnocení letošní Barunka. Už když jsem tě potkal v depu, tak jsem kvitoval změny oproti loňsku a děkoval za ně. Je vidět, že nasloucháte a řešíte. Za to obrovská pochvala. No a to zhodnocení pokut za kolečka je zcela objektivní a až od tebe překvapující. Už na rampě při rozhovoru jsem říkal, že legendy jsou tady pro diváky. Nejedeme v historicích, protože nás nemusí zajímat čas a děláme to pro zábavu naší i diváků. Na letošek jsme si dokonce pořídili na zadek driftovací gumy. Těší se na to diváci i posádky a to je koření autobusáku a každého většího placu. Potom není potřeba jezdit u udělejme jen statickou výstavu. Naše gumy byl třeba provar, protože na drift potřebuješ jinou rychlost a my jsme byli spíš v hodinách než v kolečkách ale zase jsme ušetřili. Jinak dík za organizaci.

Ještě jednou se vrátím k těm pokutám a kolečkům. Ježdění bokem či driftování nikdy nebyl problém. Ani když někdo jízdu bokem nezvládne a přetočí se. Celý tento boj je proti těm, co se cíleně v trati točí na jednom místě dokola. Zakazování koleček je přímo v předpisech pro legendy, doposud se to jen v některých případech řešilo napomenutím. Sportovní komisaři se letos rozhodli do toho zasáhnout výrazněji...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 15:06

Vrátil jsem se po týdenním "výletu" do Německa, tak můžu zareagovat. Obecně je těžké sehnat jakékoliv lidi, kteří by chtěli cokoliv dělat. Na Barumce jako takové se podíli stovky, ba i tisíce lidí a je čím dál tím náročnější sehnat kohokoliv, natož ty schopné. Všechno je to o lidech a najdou se lidé schopní, méně schopní i ti neschopní. A mnohdy až s jejich aktivním zapojením se pozná, jak moc použitelní jsou. Do toho přichází i agentury, které si najímají své lidi a i tam můžeme narazit na individua, kterým já osobně bych nesvěřil ani hlídat uzamčené auto. Ale tak to je vždycky, když se pracuje s lidmi. Další věcí je školení a vůbec vnímání, co se po lidech chce. Je to obecný pohled, ale přijde mi, že lidi blbnou. Nikdo nechce nic pořádně číst, nikdo neumí udržet pozornost, dokonce už ani nepomáhá krátké instruktážní video, u kterého řada lidí po jeho dosledování není schopná říct, co tam bylo. Je to napříč celou společností. Čím dál tím víc sleduju, že i posádky jezdí na závody nepřipravené, nemají přečtené ZU, neví, co je čeká. Vyjdou prováděcí ustanovení, které dostanou i vytištěné a stejně se o dva dny později diví, jaktože nastala změna, která tam byla popsaná. A konkrétně k letošnímu ročníku mě překvapilo, kolik posádek vůbec nevědělo, že existuje nějaká aplikace sportity v mobilu...

Každopádně jsme rádi za jakékoliv poznatky z tratě i kolem. Věřte, že minimálně tady na fóru to lidé z organizačního výboru čtou a pomáhá jim to k úpravám různých věcí i pravidel do budoucna.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 15:08

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 15:09

phpBB [video]