Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 17:04

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 17:05

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 17:28

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PLuto » ned 24.08.2025 22:49

Článek na Dirtfishi (Barumka z pohledu Luka Barryho): The rally that daunts its competitors
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod standak » pon 25.08.2025 06:19

Gurun píše:Moje zkušenost s Barumkou z pohledu diváka versus pořadatelé?

Kdybych počkal ještě cca 30 minut, tak můžu napsat právě je to 168 hodin, kdy přijíždím na Salaš na rz Bunč. Hned na začátku obce pořadatelé a klasický výběr vstupného. Přes celou klidnou obec, kde snad ani nevědí, že se jede nějaká Rally přijíždím (na kole) téměř na úroveň startu, resp. na ten kruháč konečné autobusu. Chci pokračovat na trať rz, abych jako divák zaujal svoji pozici. Do cesty mi vstupuje mladík cca 25 let silnější postavy v černém triku s nápisem Security a říká mi, že tam nesmím. Na můj dotaz, proč, se dozvídám, že se tam jede Rallye a proto je tam vstup zakázán. Odpovídám, tak to jsem správně, já jsem návštěvník Rallye, na což mi odpovídá, že to platí i pro návštěvníky Rallye, takže ať se otočím a opustím tento prostor. Já mu argumentuji tím, proč bych měl, když jsem si zaplatil na tuto rz vstupné a proč by se jinak prodávala? On, že to není jeho problém, že já mám za povinnost si přečíst na stránkách pořadatele, že tato rz je pro diváky nepřístupná.
Žádám ho tedy, ať mi tuto informaci najde, či ukáže, že já ji nemůžu najít. Mladík začíná zvedat svůj hlas s tím, ať okamžitě vypadnu. Vzhledem k mému věku a jeho mu říkám, že bych mohl být jeho otec, tak ať na to ve svém jednání bere ohled.
V té chvíli s řevem jsem zasypán doslova vodopádem urážek toho nejhrubšího zrna, kdy finále je to, že tento mladík zajímá bojový postoj a výzívá mě na souboj.

Odmítám, se slovy tak já se přes les na tu rz stejně dostanu a někde u trati budu a začínám potupnou cestu s kolem místy neprostupným lesem za vytouženou BR, abych v prvních chvílích ještě za sebou slyšel vyhrůžky, já si tě tam stejně najdu! Je smutné, že s tím mladíkem tak byl i druhý muž, který zaujal postoj, nic nevidím, nic neslyším, mě se to netýká.

Dorazil jsem ke svému vytipovanému místu, které jsem si v týdnu najel na první průjezd. Ve finále jsme tam dva. Po prvním průjezdu se domlouvám s klukem co jsem se tam seznámil, že se přesuneme na druhý průjezd dále po směru rz. Nacházíme místo, kde jsme opět sami dva, tzn.ani žádný pořadatel nikde, tak jak v prvním průjezdu.

Když je druhý průjezd přerušen (to ještě netušíme, že ukončen), přichází směrem k nám pořadatel, tak si říkáme to je super, on nám jde říct co se děje! Když navazujeme oční kontakt on začíná tleskat a přerušuje ten potlesk jen zvednutím odou dvou palců směrem k nebi a komentuje svoje chování směrem k nám, pánové, jdu vám zatleskat a říct, že jste jedničky! My , proč??? On, protože kvůli vám dvěma byla rz zrušena, tak si můžete taky zatleskat, že jste to dokázali všem těm lidem co sem přijeli na tu rz zkazit jejich zážitek a připavit je o něj. Stojíme jak opaření, hledáme info v mobilu a pak mu říkáme, ale vždyť tady to máte, rz byla zrušena pro nesjízdnost trati! On, ne, kvůli vám dvěma, že se chováte jak čuráci, takže nezapomeňte přijít zase příští rok, ať to můžete zase zastavit, zrušit a se stejným potleskem se kterým přicházel, odchází s tím, že do toho ještě vykřikuje, fakt jste borci, jste jedničky.

Tolik moje sobotní zážitky z rz Bunč z pohledu diváka.

Gurune, ty musíš tu Barumku fakt milovat... ;)
Troufnu si říct, že stát se tohle někomu jinému, tak už třetí setkání s pořadatelem raději neriskuje a odjede z Barumky domů. Sportovně ja Barumka u nás opravdu top, ale tyhle každoroční "selhání jednotlivců", kterých je podle mne rok od roku čím dál tím víc (nebo se o nich jen více píše?), tuhle soutěž dost degradují...
No nic, počkám na ohlasy z dalšího ročníku a pokud se v tomhle směru konečně něco zlepší, tak o její návštěvě budu napřesrok zase uvažovat. Ale trmácet se tam 350km a pak na sebe nechat takhle řvát, to mi za to fakt nestojí...
FANS OSEK !!!
standak
N/1

Příspěvekod stanm3 » pon 25.08.2025 07:01

To je samozrejme smutne, narazit na takoveho blba a stavat by se to nemelo. Ale na druhou stranu se vzdy ozvou ti nespokojeni a ti co nemeli problem, tak mlci. Takze to pak trochu zkresluje tu realitu. Za me musim rict, ze jsem navstivil 6 RZ + mestskou RZ. A vlastne nikde nebyl zadny problem (nepocitam samozrejme ten nechutny exces na mestske) - poradatele v klidu, nikdo zbytecne nebuzeroval, prijezdy taky bez problemu a nasazeni top 10 bylo nadherne.
stanm3
N/1

Příspěvekod dufs » pon 25.08.2025 09:28

Obrázek

Fotogalerie ode mě, stačí kliknout na Armstronga, pro mě velké překvapení letošní Barumky.
dufs
N/1

Příspěvekod ReRe » pon 25.08.2025 10:52

Ještě bych přidal ke "stížnostem" jednu věc, která se snad opakuje každý rok v různých místech a to nepochopení přenosné značky Zákáz vjezdu s dodatkovou tabulkou "mimo povolení pořadatele" Policií ČR.
Příjezd na RZ Podhoran od Lukova na ofiko parkoviště u DM C.
Jeli jsme dost s předstihem a cca 200 m za pilou byla uprostřed cesty tato značka a stáli u ní kluk s holkou z SG3. Dál už prý jet nemůžeme, protože před chvílí tam byli policajti s tím, ať nahoru nikoho nepouští (míjeli jsme je v Lukově když se odtud vraceli).
Po dotazu, že ofiko parkoviště je přece až nahoře a určitě tam bude chtít najet ještě spousta lidí volali své šéfové, aby ověřila u organizátorů BR jak to tedy je. Ale byli rozumní, tak nás pustili.
Po cestě z prvního průjezdu zpět už jsme je viděli přesunuté přímo k pile. Ptali jsme se, jak to tedy dopadlo, když pak všechny pouštěli na parkoviště nahoru. Prý to s policií organizátoři komunikovali, příslušníci si to nafotili a budou to nějak řešit zpětně.
Měl jsem za to, že tyto věci už jsou s PČR dávno předem projednané, ale zjevně se to ne vždy dostane k těm povolaným.
ReRe
N/1

Příspěvekod PLuto » pon 25.08.2025 11:59

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Gurun » pon 25.08.2025 19:41

stanm3 píše:To je samozrejme smutne, narazit na takoveho blba a stavat by se to nemelo. Ale na druhou stranu se vzdy ozvou ti nespokojeni a ti co nemeli problem, tak mlci. Takze to pak trochu zkresluje tu realitu. Za me musim rict, ze jsem navstivil 6 RZ + mestskou RZ. A vlastne nikde nebyl zadny problem (nepocitam samozrejme ten nechutny exces na mestske) - poradatele v klidu, nikdo zbytecne nebuzeroval, prijezdy taky bez problemu a nasazeni top 10 bylo nadherne.

Já to tady vztáhnu na sebe a dovolím si přidat svoji reakci.

Každý rok po Barumce chválím a chválím a přeji ji vše dobré. Je to historicky můj první kritický komentář. Nikdy jsem se ze strany pořadatele na této soutěži nesetkal s žádným problémem. Ale to, co si mi letos přihodilo, byl takový extrém, že nenapsat jej sem, neinformovat o něm druhé, by bylo vlastně chybou.

Na každém fotbale (prvoligovém) stojí při vstupu Security a šacují diváky a poté je pustí a procedura toho vstupu je vč. předložení vstupenky. Dokáže si někdo představit, že si u pokladny koupí vstupenku na to fotbalové utkání, dojde ke vstupu a tam mu Securite řekne, toto utkání je pro diváky nepřístupné a já mu budu šermovat před obličejem vstupenkou a říkat mu, vždyť teď jsem si ji u pokladny koupil a vy mě nechcete pustit s tím, že utkání není pro diváky!

Přesně to se dělo na tom Salaši, jen s tím, že když jsem si dovolil chtít jít "na to utkání" tak ho to rozpálilo do běla a přivedlo do stavu agresivního a násilnického chování. Strašné kdy mě vulgárně uráží,celou dobu mi tyká a já mu říkám, já vám celou dobu vykám můžete alespoň toto zvládnout? Ani to nezvládl ...
Gurun
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2025