Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Nový příspěvekod ppa » čtv 18.06.2026 17:44

Ahojte, překvapilo mě, že jdete do rizika se "Svatební cestou". Úsek je to krásný - o tom žádná - ale maximálně na jeden průjezd. Čekal jsem, že na křižovatce ukončující úzkou z Roštína se odbočí doprava na Bunč, a z Bunče na Salaš po úseku z předchozích dvou let. Dalo by vám to 13 km. Nebo došlo k vylepšení podkladu Svatební cesty, aby se trať nerozbila jako vloni?
ppa
N/1

Nový příspěvekod gonzo » čtv 18.06.2026 18:01

Vznesl jsem stejný dotaz na Pluta a vidím to naprosto stejně. Byl jsem si to v pondělí po Barumce projet a koleje, i když už se opravovaly, byly hoooodně hluboké.
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Gurun » pát 19.06.2026 18:51

Po loňském ročníku jsem si řekl tak tento úsek měl bohužel jepičí život a ouha, on je zpět!
Jak se píše ve vzláštních ustanoveních, asi se bude průběžně upravovat i v průběhu rz, když to bude potřeba, tak jsem to pochopil. A jestli to bude opravdu potřeba, tak se i několikrát zaství rz? Bral bych to mezi prvním a druhým průjezdem. Nebo to možná špatně chápu.
Každopádně klobouk dolů, že se vám to podařilo znova domluvit. Ty vztahy s arcibiskupstvím musíte mít nadstandartní.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod PLuto » úte 23.06.2026 15:11

Je pravdou, že část té cesty nebyla udělaná technologicky úplně nejlíp, takže se hodně rychle vyhrabala. Letos to bude poslední pokus to zvládnout odjet. Už dlouho před soutěží se tam dělaly/dělají technologické úpravy, aby to vydrželo dýl. Navíc, po této šotolině pojedou pouze soudobá auta, historici tudy nepojedou. Mezi průjezdy tak vznikne větší časový prostor, takže tam bude moci naběhnout těžká technika a mezi průjezdy to opravit.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod motorsport12 » úte 23.06.2026 23:48

Takže posádka, která pojede v sobotu první, to bude čistit 2x :lol:
Jsem opravdu překvapen, že se jede Bunč tento rok zase v téhle podobě. Úsek je to sice krásný, ale už je to moc… Tak snad to zase nebudou rozhodovat defekty…
motorsport12
Rally škola

Nový příspěvekod Gurun » stř 24.06.2026 06:40

Dnes jsem se byl projet po trati své nejoblíbenější rz (na kole) a byl jsem překvapený, že už na stromech jsou upozornění, kdy se tento úsek jede. Tak brzo to snad nikdy nebylo, takže podoba rz zveřejněna skoro dva měsíce před soutěží.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 25.06.2026 08:59

Loňská varianta je nehratelná, protože se šotolinový úsek jel do kopce a paradoxně ho nejvíc rozryly dvoukolky. Letos se tedy pojede zase směrem dolů, ve kterém je dynamika aut k povrchu milosrdnější. Navíc se mu vyhnou historici, takže zátěž tohoto úseku bude menší a bude také víc času a úpravu kritických míst před druhým průjezdem.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod tomastop » čtv 25.06.2026 11:44

Karbonyl píše:Loňská varianta je nehratelná, protože se šotolinový úsek jel do kopce a paradoxně ho nejvíc rozryly dvoukolky. Letos se tedy pojede zase směrem dolů, ve kterém je dynamika aut k povrchu milosrdnější. Navíc se mu vyhnou historici, takže zátěž tohoto úseku bude menší a bude také víc času a úpravu kritických míst před druhým průjezdem.

To nemůžeš s dvoukolkama myslet vážně... my když tam jeli s dvoukolkou, už bylo dávno po všem... loni k tomu junioři nejeli, takže těch dvoukolek bylo minimum. T. Plachý
tomastop
Rally škola

Nový příspěvekod Karbonyl » čtv 25.06.2026 12:38

Tome cca 60x 2WD v prvním průjezdu plus historici... Tím, že tam nebyl moc prostor mezi průjezdy, tak se jen pohasily nejhorší místa, ale ten materiál už nešlo zpátky zhutnit. Letos na to ten čas bude.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod rak-rally » pát 26.06.2026 10:04

Zřejmě Tom myslel, že už první průjezd byl na hraně (za hranou) sjízdnosti, my jeli cca 10 aut za nimi ve 4WD, defekt sme si odbyli už kousek za chatou Bunč :D a pak dojíždět na tom povrchu s tím že další defekt znamená konec...nic příjemného. Jinak RZ samozřejmě nádherná, pokud bude stav povrchu lepší, bude to bomba...ikdyž mám obavu, že pro MČR to bude v obou průjezdech už dost rozbité.
rak-rally
Rally škola

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2026