Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [ERC, MČR] + Star Rally Historic

Nový příspěvekod PLuto » pát 21.08.2026 16:12

PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.08.2026 14:02

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.08.2026 14:08

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.08.2026 15:13

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.08.2026 15:52

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » sob 22.08.2026 15:55

Tak myslím, že je na čase sepsat něco k Barumce i z mého pohledu. Letošní léto pro mě bylo skutečně náročné a hektické. Začalo to už nehodou v Římě a i když se to na první pohled nezdálo, tak ten hrudník mě pak při určitých pohybech pobolíval ještě nějaký čas. Pak následovaly Bohemka a Polsko, obě poznamenané velkými haváriemi, které také odebraly spoustu fyzických i psychíckých sil. No a v neděli večer, hned po návratu z Polska, mi defacto zkolaboval počítač. Respektive HDD se rozhodl (naštěstí relativně postupně) odejít do věčných lovišť. Ale vybral si na to tu zrovna nejméně vhodnou dobu - v pondělí totiž byla uzávěrka přihlášek na Barumku. A vzhledem k termínu Polska a Příbrami, velká většina posádek se na Barumku přihlásila až v nedělí a pondělí. Pokud se nepletu, tak za tyto dva dny (respektive hlavně neděle večer a celé pondělí) se přihlásilo cca 70 posádek. Vzhledem k tomu, že se starám o kompletní zpracování přihlášek a jejich kontrolu (i kontrolu toho, zda jsou všichni přihlášeni i přes český a FIA systém, případně pomáhám dělávat tu FIA přihlášku), tak to byl velký boj. Do toho samozřejmě ještě finalizujeme s posledníma stránkama do programu, které jsou závislé od toho, kdo se přihlásil (autogramiáda, představení zahraničních jezdců apod). No a tohle všechno jsem prováděl provizorně na notebooku, přičemž jsem zároveň bojoval se stolním počítačem a snažil jsem se zachránit veškerá data, která jsem tam měl. Což se snad zázrakem podařilo. Každopádně tohle všechno přineslo spoustu stresu, problémů a nuceného vysedávání u počítače (od návratu z Polska jsem prakticky týden a půl seděl u počítače bez pořádného pohybu). Což vyvrcholilo cca ve čtvrtek týden před Barumkou, kdy mě začala tahat achillovka na pravé noze. A to jsem si říkal, že už to je vrchol letošních katastrof, protože zvládnout Barumku bez chození úplně pořádně nejde. Takže jsem nasadil intenzivní léčbu a klidový režim prakticky až do pondělka a i za pomocí ortézy se mi podařilo celý Barumácký týden přežít a tak nějak zvládnout. Celkově si myslím, že se Barumka podařila, během týdne všechno probíhalo víceméně bez zásadnějších problémů. I test s extrémním množstvím aut (a semaforem na přejezdu v Luhačovicích) se zvládl. Závod probíhal také celkem v poklidu, i když i letos těch havárií bylo hodně, jede se skutečně vysoké tempo. Kromě té nehody Creightona naštěstí žádná z nich nebyla vážná a s řadou havarujících (i těch do dokončivších) jsme se pak potkali i na závěrečné afterparty ve Flipu, která byla tím správným zakončením celé soutěže. V samotném závěru před zavíračkou jsme si dělali i společnou fotku s Adamem Březíkem a putovním pohárem za vítězství na Barumce. Akorát už si nikdo nepamatujeme, kdo tu fotku dělal. Takže pokud ji někdo z vás má, tak nám ji pošlete :) No a pak přichází tradiční pobarumkovský útlum, první dva-tři dny úplné krize s neschopností cokoliv udělat. A pak několik týdnů dostat se do normálního provozu...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » sob 22.08.2026 16:57

Petře a proto, co pro Barumku děláš (mimo jiné soutěže) VELKÉ díky. ;)
gonzo
N/3

Předchozí

Zpět na Sezona 2026