Admiral Rally Vyškov 2009 [MČR-S, MČR HA, PČR]

Re: Böttcher Rally Vyškov 2009 [MČR-S, MČR HA, PČR]

Nový příspěvekod Haryk » úte 24.02.2009 01:43

Pánové, pánové, o jaké jiné rallye chcete debatovat ve vláknu k vyškovské rallye, abyste to vlákno nakonec nemuseli rušit a pak tu plakat, jak to bývala pěkná soutěž? Kdo zatáhl svým „nešťastným“ vyjádřením AJR do role, kterou asociace nezastává, byli to vyškovští? Jak jinak má reagovat pořadatel, jemuž do termínu o který nežádal a který mu byl direktivně přidělen, spadly eurorovolby a jehož logická žádost o změnu termínu byla dvakrát zamítnuta? Má chystat soutěž jakoby nic? Vzpomeňte na Vsetín.
Pánové Olejníček a Dokulil jsou mi celkem volní, ale co mi není volné, je to že nositel národní sportovní autority není schopen unést svou odpovědnost a schovává se za asociaci, která to pak musí uvádět na pravou míru vysvětlováním „nešťastného“ vyjádření představitele ASN. Pokud je někdo diskreditován, tak to není HRK, ani AJR, ale FAS (Svaz rallye, nebo jak se ten spolek nazývá).
Co by se vyřešilo mailováním mezi vyškovskými a asociací? Rozhodovací pravomoci má někdo jinej a ten dokonce rozhodl dřív, než anketa na stránkách asociace vůbec skončila. Počet účastníků, ani výsledek hlasování nemá cenu hodnotit. Vzpomínáte proč asociace vznikala? Bylo to opravdu proto, aby kryla záda FASu?
To nevidíte, jaká se tady hraje hra? Kdo bude další na řadě?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 24.02.2009 01:54

Haryku, obávám se, že Ty o voze a já o koze. Nikdo se nehádá o FAS ani o termín Vyškova. Všichni víme, co se děje. Jde tu o úplně zbytečnou mediální přestřelku dvou subjektů (AJR a HRK), které se v očích veřejnosti dostávají s velikým humbukem do jakéhosi sporu, který široké veřejnosti rozhodně není jasný a který hlavně ničemu nepomůže. Jestli mi chceš tvrdit, že oběma stranám tenhle mediální střet neškodí, tak pak už nevím, co odpovědět...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 24.02.2009 04:47

Když už jsme u této nepříliš pozitivní kauzy, musím přidat jednu špatnou informaci - pokud se nestane během dopoledne zázrak, dle usnesení výboru HRK by se letošní Rally Vyškov konat neměla, během dopoledne by měla vyjít tisková zpráva.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 24.02.2009 04:52

Nechci teď nikoho bránit, ale podívali jste se do kalendáře? Kdyby se Vyškov přesunul na pořadateli navrhovaný termín 19.-20.6., vznikla by dost vražedná kombinace Vyškov, týden, Kopná, týden, Třebíč. Takovouto děsivou kombinaci si netroufli mít ani v poslední době hodně experimentátorském mistrovství světa (když už se jely dvě soutěže s jen týděnní či žádnou přestávkou, pak byl dostatek prostoru na zregenerování sil). Já osobně za sebe se přiznávám, že být v komisi, tak s největší pravděpodobností hlasuju taky proti. To, že už samotný kalendář je termínově koncipován hodně nešťastně (minimálně už jen pozdním začátkem) je věc druhá.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Haryk » úte 24.02.2009 06:12

Mirek: Asociace se do všeho bohužel a fakt mě to mrzí, zatáhla sama svým neslaným-nemastným prvním vyjádřením (20.2.09) Když už musela reagovat a že musela, tak to mělo být jasné. A ono to jasně nezaznělo ani podruhé. Vysvětlení ve stylu, že košilka se ukázala být bližší, než kabátek odmítám přijmout, takže se spíš ukázala nezralost a neznalost zákulisních a pletichářských praktik.
Pluto: Stavba kalendáře byla první chybou a velkou, nikoli druhou. A pokus FASu navrhnout termín Vyškova týden po Krumlovu (zrušit tím jednu soutěž historikům) jasně dokázal o co komu šlo. Správnej šachista přece myslí několik tahů dopředu.
Můžu jen opakovat, kdo bude další v řadě? Kdo se znelíbí a půjde z kola ven?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod JanO » úte 24.02.2009 06:29

PLuto píše:Nechci teď nikoho bránit, ale podívali jste se do kalendáře? Kdyby se Vyškov přesunul na pořadateli navrhovaný termín 19.-20.6., vznikla by dost vražedná kombinace Vyškov, týden, Kopná, týden, Třebíč. Takovouto děsivou kombinaci si netroufli mít ani v poslední době hodně experimentátorském mistrovství světa (když už se jely dvě soutěže s jen týděnní či žádnou přestávkou, pak byl dostatek prostoru na zregenerování sil). Já osobně za sebe se přiznávám, že být v komisi, tak s největší pravděpodobností hlasuju taky proti. To, že už samotný kalendář je termínově koncipován hodně nešťastně (minimálně už jen pozdním začátkem) je věc druhá.

Na té kombinaci Vyškov 20.6., Kopná 4.7., Třebíč 18.7. by nebývalo bylo nic vražedného ani děsivého. V čem se pletu?
JanO
A/5

Nový příspěvekod Kiwiooo » úte 24.02.2009 07:02

Pri hodnoceni poradatele by se mely brat v potaz predevsim dosavadni usporadane podniky, co do kvality organizace-ne medialni komunikace zastupcu rally klubu. Ta totiz pri samotnem poradani podniku je jaksi k nicemu. Bohuzel to vypada tak, ze se organizator posuzuje dle miry loajalnich schopnosti vuci Svazu rally, nez dle dosazenych vysledku. V minulosti byly nektere zavedene novinky /pro Fas kontroverzni/ k dobru cele rally /zarazeni historiku do startovniho pole soudobych aut,rakouska Austrian challenge se startujicimi vozy prosle homologace/ a pod. Bohuzel - nebo i bohudik, nejsou vsichni schopni byt servilnimi a ochota skakat podle piskani z Prahy, neni ve vsech mistech republiky stejna. Faktem zustava, ze jsme po Tisnove prisli o dalsi, dobre usporadany, rallysprint na Jizni Morave.... :(
Kiwiooo
Rally škola

Nový příspěvekod JirkaD » úte 24.02.2009 10:27

Mirku, na ewrc jsi sice loboval za ukončení debaty, ale jak čtu, vypadá to, že velmi "zasvěceně" o tomto problému debatuješ jinde. Proti přímému jednání s AJR by nikdo nic neměl, kdyby o něj představitelé AJR měli zájem. Naprosto ale nechápu, proč by ho měli iniciovat pořadatelé z Vyškova. Zneužít se v této kauze nechala AJR, a jestli to jejím členům vadí či nevadí je jen její interní záležitost. Na fóru ewrc se objevilo jen krátké politování nad tímto faktem, padesát příspěvků nevím, kde jsi viděl.

Mediální přestřelka je velmi módní označení, ale nevím, zda se v tomto případě hodí. AJR něco vydala, my cítili, že je potřeba na takovou snůšku blábolů reagovat, takže vznikla odpověď s konkrétními argumenty. Samotná AJR tomu dala korunu svým posledním vyjádřením, kde si dělala aliby řadou lživých výroků, jež Vyškovští nikdy nevypustili z pusy. Mohu vás však uklidnit, další reakce je zbytečná, neboť o osudu rally je stejně rozhodnuto.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod JirkaD » úte 24.02.2009 10:30

PLuto píše:Když už jsme u této nepříliš pozitivní kauzy, musím přidat jednu špatnou informaci - pokud se nestane během dopoledne zázrak, dle usnesení výboru HRK by se letošní Rally Vyškov konat neměla, během dopoledne by měla vyjít tisková zpráva.

Trochu mi uniklo, že jsem Ti včera večer dovolil tuto informaci roztrubovat ještě před tím, než vyjde prohlášení. Ale prosím...
Jen bych to poupravil, že se neusnesl pouze výbor, nýbrž členská schůze HRK.
JirkaD
A/5

Nový příspěvekod -xp- » úte 24.02.2009 11:17

Jak to cítím já:
a) Takováto věc se může stát, že zkrátka nějaký termín nelze použít. Navíc to, že termín vypsaný FASem koliduje s volbami, by podle mne soudný FAS měl brát jako svou chybu a měl by se snažit sám o nápravu. Je též pravdou, že kalendář je vymyšlen FASem tak "geniálně", že v něm pro takovéhle případy nejsou žádné rezervy.
b) Je dobře, že FAS dal šanci se k této změně vyjádřit AJR, nicméně pochopitelně skutečnost, že pak argumentoval výsledkem ankety, které se z různých důvodů (mj. že to bylo narychlo a zas tolik lidí to nesleduje denně, zvlášť mimo sezónu) zúčastnilo jen minimum respondentů, to byl nesmysl. Trochu mi to zavání tím, že se ten výsledek FASu hodil do krámu, takže to použili, a kdyby to dopadlo obráceně, tak že se vymluví na málo respondentů a nepoužijí to.
c) Bohužel mi to zavání i neobjektivitou a velkým vlivem současné antipatie FASu vůči neposlušným vyškovským. Připadá mi, že FAS se pod záminkou takovýchto problémů zbavují nepohodlných pořadatelů (vždyť přece v kalendáři je jiných závodů dostatek), podobně loni dopadl při jiné příležitosti Pelhřimov a do určitě míry i Třebíč. Nějak mám jiné představy o férové hře...
d) Určitě není ale v tomhle případě chyba jen v prahozlínských sídlech FASu, souhlasím s názorem, že namísto zdlouhavé ventilace všech detailů kauzy přes média mohli vyškovští (například) při onom FASáckém nesmyslém se odvolávání se na AJR v první řadě zavolat představitelům AJR a zjistit, jak přesně byl od AJR směrem k FAS prezentován onen názor jezdců na změnu termínu. Myslím, že by se tím hodně vyjasnilo na začátku a spousta věcí by se zjednodušila a bylo by snáze i pro veřejnost jasné, kde je zakopaný pes a kdo co jakým způsobem prezentoval či pootočil pro své potřeby.
-xp-
A/5

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2009