Haryku, vím že jsi to nemyslel zle a proto jsem na to jen upozornil.
Dovolím si sem ještě k tomu ještě něco napsat.Slibuji že poprve a naposledy.Nudím se doma s chřipkou
Jde o to bourat mýty.Mýty které pomalu mizí ale přesto tu hlavně díky době a chování společnosti před rokem 1989 ještě jsou.
Jsem "Husákovo dítě" a tak jsem tu dobu dostatečně prožil.Já i můj,o tři roky mladší bratr jsme se díky dvojnásobné chybě lékařů(nezjištěná,během 14 dní antibiotiky i tehdy vylečitelná toxoplazmoza) narodili s DMO
http://rodina-deti.doktorka.cz/detska-mozkova-obrna Že mám nějaký problem,spastickou fornu DMO, lekaři přes urgence matky zjistili až v roce a půl,což je pro vývoj hrozně dlouho.Prý budu jenom ležet a přijímat potravu.Systém socialních dávek byl nastaven tak aby bylo pro rodiče výhodné dítě odložit do Jedličkova ústavu a podobně..Pokud se někdo rozhodl, jako naši, se o dítě s problemem starat neměl nárok na přídavky(500 kč bylo v té době hodně peněz).Záměr byl jednoduchý, co není vidět neexistuje. Pocházíme ze severních Čech a v 17tis. městě jsem byl teprve 2 kdo byl s takovým problemem po velkém boji rodičů a díky jakési odvaze ředitelky přijat na běžnou základní školu.Poté následovala střední škola, maturita a díky převaze touhy o koních pod kapotou nad logickým dalším vzděláváním jsem začal pracovat hned po maturitě jako IT což mě živí dodnes.Vystřídal jsem dodnes asi 7 neupravených aut, najezdil odhadem 200-250000tis km s jednou menší nehodou a pár pokutám jak jinak než za rychlost.

Bratr se narodil s ještě horší formou protože parazit působil ,díky jeho nezjištění, na plod po celou dobu těhotenství .Bratr byl jedničkář ,přesto výchovná poradkyně v 8 třídě prohlásila že jestli bratr odmaturuje tak ona odevzdá diplom.A měla by.Bratr prošel bez potíží průmyslovkou.Pokud tedy nepočítám to že bratr musel na nátlak rodičů a některých spolužáků absolovat ,jako jediný IQ testy.Výsledky možná některé i nemile překvapily.

Poté začal studovat VŠ v Německu, obor překladatelství AJ/NJ.Tu dokončil a dnes pracuje jako překladatel v IBM.Přesto se oba setkáváme s hloupostí na mýstech kde bychom to nečekali .Bratr byl na operaci slepého střeva.Pan primař se ho zeptal jestli si pro něj "z toho ustavu přijedou" nebo jestli mají zajistit sanitu.Tu odmítl ale požádal vyplnit neschopenku ,načeš pan primař reagoval otazkou "Na co to potřebujete, vy jako někde pracujete?".Mě se před zhruba 7 lety zeptala pani doktorka na očním před vyšetřením "Umíš písmenka?"Podobné zkučenosti má moje přítelkyně ,stejně postižená matka tří zdravých dětí.Vystudovala práva a kulturologii na FF UK a je tak majitelkou 2 titulů které ale využívá hlavně jako zbraň proti blbosti.Nevěřili by jste jak se změní přístup lidí když to zjistí.Ale proč je nutné takhle lidi přesvědčovat aby se k vám chovali slušně?Proč když jsem při hledání práce měl u 80 procent pohovorů pocit že jsem tam zbytečně ,že bylo rozhodnuto v momentě kdy jsem otevřel dveře Do CV postižení nepíšu. Proč? Díky mýtům
Ještě dodatek:Ataktická forma DMO, vizualně a pro okolí pocitově nejhorší forma DMO,postihuje ve smyslu inteligence mozek nejméně ...