Haryk píše:Je mi úplně jedno, jestli je HANS povinnej, nebo ne. Povinnost, nebo dobrovolnost obratle neláme, láme je HANS a je opět jedno, jestli tomu někdo věří, nebo nevěří. Od roku 94, kdy jsem umyl první okno na soutěžáku a utáhl první šroub, nepamatuju tolik lidí s krunýřem kolem krku. To je pro mě jasnej důkaz i bez vědeckejch pouček. Bezpečnostní prvek musí chránit a NESMÍ ubližovat. Výmluvy na to, že si lidi vybírají nevhodný HANSy a neumějí si je upnout, neberu. Ty samý lidi totiž ve svých garážích staví na koleně slušný závodní auta, takže uvázat si na krk kus kevlaru musejí umět taky. Jestli někomu někde nevadí, že vyrábíme mrzáky s polámanou páteří, tak mě to teda jedno není.
JanO píše:Kde hrají roli peníze, není obvykle místo pro rozum. Ustaraných zdůvodnění těch z meze už jsem viděl a slyšel nespočet. Když se zeptám, proč Loeb nosí na krku tak neforemný krám jako náš Tonda ze Lhoty, když může mít špičkovou výbavu, šitou na míru, hledí na mě jako telata a melou dál jak je divné, že v MS jim to pomáhá a u nás láme obratle. A těch, kterým ten krám povinně zachraňuje životy, se už raději ani neptám. Obávám se, že u nás není od koho očekávat, že bude situaci řešit. Myslím, že řešení čeká až na první žaloby...
Haryk píše:I relativně vzdělaný a sečtělý člověk může mít problémy s pochopením psaného textu . To ale není můj problém. Nemyslím si nic víc, než že polámaných obratlů je teď víc, než v minulých letech dohromady. K tomuto závěru dokážu dojít i bez přednášení mouder a hledání řešení o jedné krásné neznámé a jejho vysvětlování. Nemusím vysvětlovat, stačí počítat. Řešení stavu taky není mou povinností, já ho nezavinil. Stejně tak nemusím vysvětlovat, proč někomu obratle nepraskají, ale někdo by měl spíš vysvětlit, proč jinejm praskají. Zajímá se o to někdo? Nabízená vysvětlení jsou jednoduchá a hlavně nenabízejí řešení.
Mirek Fric píše:Ty říkáš, že HANS je zlo.
Mirek Fric píše:Já říkám, že důvodem je POVINNOST používat HANS, která vede k chybám v jeho používání. Mám k tomu důvody, které jsem v noci vypsal. Copak je tak těžké vidět v tom rozdíl? Nemá smysl zavírat oči nad tím, že spousta posádek HANS shání na poslední chvíli, aby prostě nějaký měla a mohla startovat a moc ho jinak neřeší. To je lidem vcelku přirozené jednání a je způsobené právě tou povinností.
Mirek Fric píše:Jakákoli věc, co pomáhá může škodit.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník