Plhus píše:Já si třeba při letošní zimě neumím představit,že bych jezdil na letních. Snad nebyl týden,kdy by to bylo vhodné...
I když ten zákon je postavený zvláštně,jsem za to moc rád! Raději ať jezdím i na suchu na zimákách,než abych pak trpěl kvůli frajerům,co na sněhu jedou na letních!
Možná tím ubude i u vás "u muzea" kalamit...

Nevnucuj mi, co jsem neřekl

Nejsem proti používání zimních a sám je používám. Ale jsem proti demagogii a překrucování faktů, protože zimní guma na suchu a morku prostě lepší není ač nám je ze všech stran tlačen do hlavy opak. Pokud někdo v nížině jezdí autem akorát tak do supermarketu po městě a když je sníh, tak jede šalinou, tak za zimní utrácet opravdu nepotřebuje (Řízku, většina aut najede ročně méně než 10 tisíc kilometrů a cyklus spotřeby dvou sad pneu u nich znamená cca 8-10 let).
Ale to je vždycky o lidech a jejich soudnosti. Já jsem možná bláhově přesvědčený, že víc příkazů a zákazů na úkor používání rozumu a vědomí vlastní odpovědnosti dlouhodobě ve společnosti neřeší nic. Postupně pak mizí povědomí o tom, proč se vlastně něco má dělat nebo naopak nemá, a to je podle mě chyba (teď nemluvím jen o pneumatikách).