od Mirek Fric » čtv 15.03.2012 19:49
Mně Barumka nijak extrémní nepřijde v porovnání s různými jinými závody. Pravda s tradičním valašským punkem, který vládne na Kopné, Valašce či Slušovicích, se to nedá srovnat, ale to už je druhý extrém...
Nevím, jestli si to pamatuju dobře, ale na Semetíně, když se ještě ještě jel při Vsetíně, tak tam bylo snad 5x méně pořadatelů než při Barumce.
Ono se to kolikrát může zdát, že ten dav stojí daleko, ale je potřeba si uvědomit, že samostatně stojící lidé reagují/rozutečou se podstatně rychleji než dav namačkaný v několika řadách (což je klasický případ provařených míst na Barumce). Pokud se něco stane, tak ten se nepohne v podstatě vůbec. Na Barumku jezdím každý rok a nepamatuju si, že bych byl někdy naštvaný, že mne vyhnali někam daleko pryč. V takových Žiželicích mne na dvou kilometrech stihli vyhnat asi čtyřikrát za den z míst, která jsou superbezpečná, ale jaksi nebyla označená jako divácká...
Navíc to ber tak, že když je mladší z rodiny Regnerů delegát FIA přes bezpečnost, tak doma nemůže mít bordel.