od Tomáš » stř 05.06.2013 11:05
Řeknu to možná trochu diplomatičtěji, ovšem názor mám v tomto směru podobný jako Plhus. Zkrátka za dané sitauce mi přijde závodění v postižené oblasti jako krajně nevhodné.
I já jsem od daného místa vzdálen daleko, každopádně povodně jsem zažil před 16 roky a díky té hrůze má člověk ještě pořád vše v živé paměti. Tady opravdu nejde jen o to, jestli jsou tři ze čtyř erzet v pohodě a soutěž se dá v určité formě odjet. Můj názor je, že prohánět se v postižné oblasti týden po povodních mi přijde neetické i netaktické zároveň. Rally momentálně nemá mezi lidmi dobrou pověst (a nemá cenu spekulovat, do jaké míry zaslouženě či nezaslouženě) a konání závodů v této době ji může ještě více poškodit. V případě nějaké zvlášť negativní kampaně to může ublížit do budoucna nejen samotným Krkonoším, ale i ostatním pořadatelům, kterým se bude o to hůř shánět povolení pro průjezdy.
Navíc si nemyslím, že by samotní pořadatelé byli těmi úplně objektivními v rámci rozhodování, zda jet či ne. Chápu, kolik práce jim dalo soutěž zorganizovat a jak je to podvědomě tlačí do toho, aby se soutěž odjela. I když je to další práce a shánění navíc, byl bych mnohem radši, kdyby se soutěž odjela třeba až za 3-4 měsíce.