Karbonyl píše:Jojo. Smutné je, že aspoň na Janneru si to uvědomolili před rally a prováděčkama dvoukolkáře z hodnocení kvaldy vyřadili, kdyžto tady se opět lpí na řádech, o kterých se už před sezonou vědělo, že jsou nesmyslné.
Možná budu staromódní, ale na řádech by se snad mělo lpět. A jestli je na nich něco špatně (což je zrovna tento případ) , tak by se ty řády měly změnit, a ne že na Janneru se pojede podle jedněch pravidel a na Liepaje podle jiných. Moc mi ani nejde pod fousy, že mohou být prováděcí ustanovení v rozporu s řády. Když to přeženu, tak to by taky mohli někde říct, že dnes budou penalizace za předčasný příjezd ne minuta, ale jen 30 s, jinde že se nebude bodovat 25-18 -..., ale když je třeba delší soutěž tak 30-25 -...
Zkrátka řády jsou pro mne určitá pravidla, podle kterých se má řídit jak jezdec, tak především sportovní komisař (resp. každý jiný činovník).
Ad Pluto: změny řádů pro ERC navrhuje, domnívám se, především promotér, takže největší máslo na hlavě by měl mít podle mne právě Eurosport. Chápu, že když někdo má promoterství, chce mít šampionát tak trochu podle svých představ a FIA by mu měla jít (v rámci možností) na ruku.