Valašská Rally [RSS]

Re: Valašská Rally [RSS]

Příspěvekod Mirek Fric » úte 24.03.2015 09:30

Vzhledem k letošním pravidlům ME je to celkem jasné už teď. Každopádně asi z toho vyleze situace, kdy za sebou pojedou třeba Renauld Bronkart s Yarisem N1 a Jaromír Tomaštík s Imprezou WRC. Z toho důvodu bych tam čekal tak desetiminutovou mezeru mezi ME a zbytkem...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Haryk » úte 24.03.2015 10:55

děkuju Mirku za potvrzení mé domněnky, ale to potom padne Plutův argument pro namíchání pole na Valašce podle výkonnosti, já bych dával přednost tomu, aby se jezdilo podle stejnejch not a ne aby se košile stávala bližší kabátu, když se mi to zrovna hodí
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Příspěvekod -xp- » úte 24.03.2015 15:55

Valaška ale není součástí žádného evropského šampionátu s předepsanými pravidly.
-xp-
A/5

Příspěvekod Haryk » úte 24.03.2015 17:41

nepíšu o ME, ale o Plutově argumentu a o tom, co se mu bude líbit na Valašce:
PLuto píše:Mě osobně se nejvíc líbí nastolená varianta, kdy jedou všichni pohromadě a startovní pořadí bude podle výkonnosti/rychlosti.

a z toho mi plyne, že by se mu to na Barumce líbit nemělo a jsem zvědavej, jak se k tomu vyjádří, protože za deset let zpět jsem si žádné sebemenší kritiky (narozdíl od obhajoby) nevšiml, což mi přijde malinko rozpolcené

z hlediska domácího mistráku se můžeme dostat opět do stavu, kdy budeme mít posádky první a druhé kategorie, přičemž je vcelku reálné, že ty nejrychlejší bude v poli dělit třeba i několik desítek minut a to, při 1,5 násobku udělovaných bodů, může mít celkem velkej vliv na konečný pořadí
Haryk
N/4

Příspěvekod PLuto » úte 24.03.2015 18:14

- 1,5 násobek udělovaných bodů se mi nelíbí, jsem proti
- rozdělené pole na Barumce se mi taky nelíbí, ale bohužel s tím nejde nic dělat, oba šampionáty (ME a MMČR) mají totiž odlišné předpisy, které start v jednotném poli vylučují
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Mirek Fric » úte 24.03.2015 18:20

Haryk píše:z hlediska domácího mistráku se můžeme dostat opět do stavu, kdy budeme mít posádky první a druhé kategorie, přičemž je vcelku reálné, že ty nejrychlejší bude v poli dělit třeba i několik desítek minut a to, při 1,5 násobku udělovaných bodů, může mít celkem velkej vliv na konečný pořadí

Nenazval bych to první a druhou kategorií, protože je diskutabilní, kdo bude mít jakou výhodu. Nejde jen o startovní pořadí a rozdíl v čase. Obě pole budou mít například jiné předpisy pro pneumatiky. V případě deště tak sice ti, co pojedou v poli ME budou mít čistší trať, ale nebudou mít možnost použít mokré pneumatiky atd.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Tomáš » úte 24.03.2015 18:26

.... jinými slovy se z toho stává tak trochu loterie.
A dilema, zda: zaplatit nemalý poplatek, jet dříve a doufat, že nebude pršet? Nebo jet klidně o hodinu později na vyhazeném marasu s lehce potupným číslem, ale zase s jistotou, že když zaprší, tak si v klidu nařežu gumy? Babo raď!
Tomáš
A/6

Příspěvekod Mirek Fric » úte 24.03.2015 18:50

Přesně tak. Nutno říct, že podobný maglajs způsobuje současně konaný podnik ME a domácího mistráku prakticky na všech závodech ME. Rozdíl je v tom, že u nás to vzniká až teď rozběhnutím předpisů. Barumka a Ypres byly loni snad jediné zbývající závody, kde jela obě pole dohomady. Jinde tomu tak bylo už roky.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Haryk » úte 24.03.2015 18:54

Mirku, ten maglajs tu byl už před lety, nevzniká až teď, teď jen vylezla na povrch schizofrenie těch, kteří proti tomu neprotestovali, kteří to schvalovali, nebo dokonce prosazovali
já bych se, když dovolíte, držel Plutovy rozpolcenosti v argumentaci
PLuto píše:- rozdělené pole na Barumce se mi taky nelíbí, ale bohužel s tím nejde nic dělat, oba šampionáty (ME a MMČR) mají totiž odlišné předpisy, které start v jednotném poli vylučují

nezlob se na mě, ale za deset dlouhých let jsem toto od tebe neslyšel ani jednou, ani jednou...
MMČR? letos? asi překlep, ale v minulosti se MMČR jelo, jak plyne z názvu mezinárodní, podle mezinárodních sportovních řádů a stejně jste nechali jet rychlý a homologovaný auta vzadu (později jste je na start dokonce ani nepustili, přestože pro ně byl vypsán celý šampionát), od tebe se neozvalo ani slovíčko a jsme u té košilky bližší kabátku, takže, proč nedržíš stejnou lajnu furt? nebo i pro tebe platí heslo, že jen ***** nemění své názory?
Haryk
N/4

Příspěvekod PLuto » úte 24.03.2015 23:42

Haryku, ty už bys měl opustit počítač a zase se někdy vydat na závody, ať se vrátíš do reality. Čím míň si na závodech, tím víc jsi negativnější. Už nechci pokračovat v diskuzích s tebou přes forum ani přes facebook, v poslední době se my dva téměř na ničem neshodneme a debaty nevedou nikam. A ostatní už to ani nemůže bavit. Radši se potkejme někde v klidu u piva a prodebatujme to "naživo".
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015