Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Re: Barum Czech Rally Zlín [ME, MČR]

Příspěvekod Mates » ned 30.08.2015 16:59

Již dříve zmíněný Kajtův průlet :o

phpBB [video]
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Příspěvekod Mates » ned 30.08.2015 17:05

A lehce chybující Pech

phpBB [video]
Mates
S2000

Příspěvekod sefca » ned 30.08.2015 18:18

Barumka opět super.Dobrej sport.Gratulačka Honzovi a všem co dokončili.Mám ale tři věci co se mi nelíbí.
1-Vypáskování-někdy zbytečně nesmyslné,ale taková je asi doba.Škoda.
2-Proč se vybírá vstupné než se zaparkuje a proč tak daleko od RZ?Toto je totální nesmysl.Viz třeba včera na Slušovicích.Stojíme tam frontu v autech jak *****,platíme,parkujeme a cestou k RZ potkáme stejně dvě skupinky prodavačů vstupenek.
3-Jako nic proti policii ČR,ale to co předvedli dneska na rz Troják na příjezdu od Tesáku to bylo taky trochu out.Od pásky stály zaparkovaný auta asi 300m směrem dolů.Vše OK.Pak přijede PČR a asi proto,že se jim nechce jet až nahoru tak dá značku zákaz vjezdu asi 250 metrů od posledního zaparkovanýho auta ve frontě takže vzniklo 250m vakuum kde nikdo neparkoval a lidi parkovali zbytečně daledo od RZ.Naprosto zbytečně tam tu značku dávali-ta mohla být nahoře třeba 50m od RZ.Nevím,asi spěchali na ranní kávičku.
sefca
A/5

Příspěvekod Mates » ned 30.08.2015 18:40

sefca: jojo, naprostý souhlas...my parkovali uprostřed toho hada, odjížděli jsme poslední a od hospody to byl ještě pořádný kus...jinak ještě lehkou výtku k výběru pořadatelů...hodně jich bylo naprosto neznalých, nadávali, hnali lidi do lesa i 15 minut po posledním autě, neustálá buzerace...a potom nechali poláky libovolně si posouvat pásku či stát 10-15 metrů před ní ... případně absurdní rozhovor jedné blonďaté pořadatelky s vedoucím RZ, který jí říkal, proč je RZ pozastavena, přitom to nebyla schopna o 5 minut později vysvětlit divákům, vlastně už na shakedownu jeden pořadatel raději celou dobu telefonoval s kamarády než aby hlídal lidi, kteří si i během testovací RZ chodili do obchodu pro lahváče ... ale za to tak úplně pořadatelský sbor nemůže, pořadatele k RZ se asi v dnešní době nehrnou...

Jinak rally u mě lepší průměr, závody parádní ale spousta opilých fanoušků s chytrolínskými řečmi a vypáskování mi opět lehce zkazilo dojem.
Mates
S2000

Příspěvekod Spangler » ned 30.08.2015 20:52

Rychle postrehy z letosniho rocniku.

1) Nikde jsem nemel, ani nikdo v mem okoli, problem s poradateli. Naopak vzdy se dalo rozumne domluvit napr. na parkovani atd.
2) Letos jsem vybirali proflakle mista, klasicky mestska na autobusaku, Slusovice u Johana, Pindula nad Zelechovicema. Dnes perfektni nedivacke misto na Semetine kousek po smeru za kladami (bohuzel zrusena kvuli havarii) a ponekud nudny skok ve Vlckove.
3) Co me nakrklo byli opet divaci psonskeho puvodu - na RZ Pindula prisli asi 3 min pred predjezdci a postavili se do prvni rady, kde totalne blokovali vyhled lidem, co drzeli flek 2h pred startem. Skoro jsem cekal rvacku mezi ceskymi ultraz, nakonec vse vyresil poradatel.
4) Hrozne vedro, priste prosim objednat mene slunce.
5) U skoku ve Vlckove ve srovanani s ostatnimi DM trochu laxni pristup poradatelu k divakum - divaci za dopadem u stromu 20 m od pasky mezi fotografy, zcela v dohledu poradatelu. Tam bych je stat nenechal.

6) Co neberu jako vytku, spis jako vec, kterou bych uvital a prekvapila me na na Krumlove a letos Valasce - velke informacni cedule se smerovkami na divacka mista. Pro nas mistni neni treba, ale pro cizince a divaky mene znale terenu perfektni.

Celkove super, letos to bereme vice na pohodu a casto neprejizdime, pocitove lepsi jak vloni. Paskovani sice misty zbytecne daleko, ale i na divackych mistech jsme nasli vhodna mista a rozdil 10-20m nebyl zadny problem.
Spangler
N/1

Příspěvekod Merten » ned 30.08.2015 22:44

Sestřih juniorů včetně crashe Chrise Ingrama
phpBB [video]
Merten
A/5

Příspěvekod Mirek Fric » pon 31.08.2015 11:34

Rád bych se v komentu vyjádřil ke spoustě věcí, co tu padla (začnu od Matese). Chápu, že emoce hrají roli, ale chce se to trochu ovládat.

- Pech u Consaniho zpomalil, zpomalili taky Breen a Kostka. Zpomalili proto, že jsme je před tím horizontem brzdili. V tu dobu to bylo nebezpečné, protože kolem Consaniho auta stál dav lidí a kdyby tam havaroval někdo další, tak je po srandě. Kajto zastavil a kontroloval situaci. Ve světě se to bohužel běžně nedělá, takže Kajtovi patří poděkování. Jak moc kdo zpomalil, nejde okem diváka určit, a tak věřím, že jak píše Karbonyl, GPS je k tomu lepší nástroj.

- Honza Kopecký ztratil okno na tom místě taky. Ztratil ho v prvním průjezdu. Myslím, že nevypadlo úplně, ale bylo také rozbité. Říkal mi to včera u rampy Pavel Dresler.

- městská a "nesmyslně" dlouhá doba. Městská nemůže začít dřív kvůli vlakům. Letos bylo hrozně moc aut v kombinaci s velmi horkým počasím. To, že se tam třikrát zraní nějaký divák a bude pro něj muset sanitka, je riziko pořádání takové akce. Bohužel se v tomhle směru letos nedařilo.

- přejímky a zpoždění. Komisaři FIA byli bohužel ještě výrazně "důkladnější" než loni. Loni, kdy jeli všichni v mezinárodním poli, stihli za stejnou dobu o třetinu víc aut a i tehdy už se nadávalo, jak se jim to táhne. Harmonogram jde těžko stíhat, když některá auta řeší hodinu (Charles Martin), spousta se tam vrací kvůli různým opravám a hlavně na R5 se plombuje snad každý díl (tuším, že žádná R5 netrvala pod 30 minut). Z mého pohledu je škoda, že prostorově na místě nejde vytvořit dvě fronty pro národní a mezinárodní pole, protože v národním trvala přejímka odhadem pět minut na auto. Takto museli národní soutěžící často dlouho čekat, než se před nimi došoupou na řadu mezinárodní a to i přes to, že mezinárodní stanoviště byla 4 a národní jen 1! Ač rozhodně nesouhlasím s předbíháním, tak Pech nebyl jediný. Je tak možná dobré zmínit, že část zpoždění padá na hlavu továrního týmu Peugeot, který si přijel na přejímku o hodinu dřív, než měl, ale z různých důvodů byl vpuštěn (stáli normálně ve frontě, akorát že jindy než měli).

- když už jsem začal s komisaři FIA, tak si neodpustím zmínit, že některá rozhodnutí sporťáků podle mne musí nevyhnutelně vést k tomu, že příští rok pojede v mezinárodním poli o dost méně posádek, hlavně v menších autech. Mám na mysli hlavně pokuty a penalizace za nečitelné čárové kódy na pneumatikách (viz vývěska rally). Když někdo jede na jedněch gumách celou rally, tak ten kód fakt přečíst nejde (většinou o hodně dřív). Chápu, že pravidla jsou pravidla, ale trocha citu by neškodila. Pokuty v desítkách tisíc korun mohou být pro některé týmy likvidační.

- ad páskování a cedulky zakázaný prostor. Tady se změnami v letošním ročníku rozhodně nesouhlasím. Nevím, co vedlo pořadatele k posouvání pásek (nebo jejich nahrazování cedulkami) na místech, která už fungují spolehlivě bezpečně mnoho let, ale efekt kterého dosáhli byl naprosto opačný. Výsledkem bylo, že se nesmyslné značení velmi často prostě ignorovalo. Pluto, prosím zamyslete se nad tím, že posouváním diváků extrémně daleko dosáhnete přesně opačného efektu, než zamýšlíte a místo, aby diváci značení respektovali (na spoustě míst je jen značení a ne pořadatelé), tak dosáhnete toho, že se lidi naučí značení ignorovat. To přece nikdo nechce...

- jinak to z mého pohledu byla parádní rally. Sport to byl úžasný, viděli jsme kupu skvělých momentů, nikde jsme se nezasekli a stihli, co jsme chtěli (s výjimkou ranního zmatku v příjezdu na Semetín ze Lhoty, který byl nějakou dobu z neznámého důvodu uzavřený). Vadilo mi úmorné vedro, ale s tím pořadatel nic nenadělá. I to se podle mne podepsalo na tom, že diváků na RZ bylo výrazně míň než loni.

- potěšili mne nováčci na rally, kteří se s ní poprali znamenitě - Lukyanuk a Bergkvist především. Klobouk dolů před nimi. Ani Kobus a další nejeli rozhodně špatně. U Kobuse bych navíc řekl, že bylo dost znát, že pneu Kumho nestíhaly. Například na Semetíně 1 byl po 4 km o 2-3 sekundy nejrychlejší, ale do cíle to ztratil a další RZ už ztrácel výrazně víc.
Naposledy upravil Mirek Fric dne pon 31.08.2015 11:36, celkově upraveno 1
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Mates » pon 31.08.2015 11:36

Alespoň takhle nějak by mohly vypadat sestřihy z WRC2 v MS ;) :) ... jinak díky za Juniory, byla to fakt super podívaná a po úplné špičce (tzn. asi 10 aut) to vůbec nejzajímavější i na pohled!
Mates
S2000

Příspěvekod The Mask » pon 31.08.2015 11:40

Mates píše:A ještě jeden dotaz...Tarabus, Kostka i Kobus měli v tom samém místě po cutu vypadnutá levá boční okna...před cutem okna byla v pořádku, čím to? Kopejdovi se to na tovární Fabii nestalo.

Walach píše: "A ještě jeden dotaz...Tarabus, Kostka i Kobus měli v tom samém místě po cutu vypadnutá levá boční okna...před cutem okna byla v pořádku, čím to? Kopejdovi se to na tovární Fabii nestalo."
Stalo, jen to odhalili až o něco později. Údajně největší rána jakou kdy v R5 cítili. :)

Mluvili jsme spolu s Mírou v cíli s Drekym a ten nám potvrdil, že se jim to stalo taky, přesně jak píše Walach.

Jinak mám jen asi 2 výtky:
1) Faux paux příjezdová cesta k supertipu vs. Policie ČR na Semetíně. V programu zobrazeno jako že průjezdné, ale v reálu tam nikoho nepouštěli a celá kolona pěkně couvala. Poté dle infa od Karbonyla to mělo být v programu špatně vyznačeno, nakonec byla cesta uvolněna a na druhý průjezd jsme se tam od Lhoty už dostali.
2) Divácké místo v Oldřichovích - tam bych se v životě nepostavil, když jsem viděl kolik aut tam z toho náletu katovalo tu pravou zatáčku břehem a jelo po 2 kolech. Hondně nebezpečné ofiko místo. My stáli o trochu výše těsně pod brzdným bodem.
The Mask
N/1

Příspěvekod Walach » pon 31.08.2015 11:49

Walach píše přesně totéž, protože taky mluvil s Drekym :D

K příjezdovce na Semetín - v momentě, kdy se to ve Lhotě zasekalo, jsem vystoupil z auta a šel se nahoru podívat, co se děje.
Cestou jsem potkal polské fanoušky kteří šli od auta k autu a říkali, že se musí všichni otočit a jet pryč, protože tam nikoho nepustí - nebyla tam policie, ani obyčejní pořadatelé, vypadalo to jako nějaká security služba. Když jsem byl u zákazu, tak mi bylo řečeno, že nakonec to teda průjezdné je, že měli telefon z ředitelství ať to pustí nahoru.
Na facebooku jsem četl, že to nemělo s organizátory nic společného, jen šlo o reakci obce na neoznámení průjezdu přes jejich pozemky. Tak nevím.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015