V návaznosti na informaci z Korsiky, kde u jednoho z úzkých vracáků udělali "objízdnou trasu" pro auta, co by to nedokázaly zatočit, tak bych rád znal váš názor na vracák, který byl letos poprvé ve Vlčkové. Byl hodně úzký, s výjezdem do kopce a přes hranu. Uznávám, že pro řadu aut (a jezdců) hodně problematický a spousta závodníků na to brblala, mnozí už po tréninku, že to nezvládnou projet, že to jejich auta neumí zatočit apod.
Já za sebe přiznávám, že nejsem autorem tohoto místa a měl jsem k němu celkem neutrální postoj. Ale přijde mi, že tak jako k rally patří rychlá místa, tak k rally patří i pomalá. Stejně tak patří k soutěži i vracáky. A přestože na toto místo řada jezdců brblala, tak podle mě takovéto místo má na trati své místo a takto úzký vracák je zase typ zatáčky, který se tak často nevyskytuje. A jak dokazuje i přiložené video, jde to projet pěkně...
Jó na autobusáku, to se to tahá Pro mě určitě přijatelnější než objíždění balíků v pomalu každé odbočce a jak už bylo řečeno, rozhodně toto místo nebylo nezvládnutelné. Na videu se mi to líbilo víc než obalíkovanej "skok" přes hlavní (taky ve Vlčkové).
Souhlas s Mertenem. Tohle je tak říkajíc přírodní odbočka a místo, které nijak nevybočuje z toho, co se jezdilo po celou historii rally. Ty balíkové nesmysly jsou daleko horší.