Partr Rally Vsetín [RSS]

Re: Partr Rally Vsetín [RSS]

Nový příspěvekod PLuto » pon 26.10.2015 22:02

Pokud by byl opravdu zájem, tak by bylo možné takovou schůzku uskutečnit v sobotu po Mikuláši.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod DoN » úte 27.10.2015 14:11

Kolikrat mam pocit, ze ti, kteri rozhodujou o tom, kde bude paska nebo poradatel, poradne ani na rally uz dost dlouho nebyli. Prujezd x minut pred startem zavodniho auta nepocitam.

Takova klasicka situace ceske rally: Valasska rally 2015, RZ Spicky - na skoku cca v pulce RZ je jen jeden poradatel, ktery to tam nezvlada. Ze k maleru nebylo daleko jde videt na nekolika videich z havarie Szeji. Ale hlavne, ze ve vracaku ve Spickach (kde je nulova rychlost a nebezpeci mnohonasobne nizsi) je poradatelu pomalu vice, nez divaku.

Pak z toho mam takovy pocit, ze tito lide znaji rally jen z pozice zadni sedacky auta, ktere jede pul hodiny pred startem RZ a ta situace v tu chvili vypada uplne jinak.
www.rallyphotos.cz
DoN
Rally škola

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 27.10.2015 16:51

Cedulky zakázaný prostor kolem tratě jsou další zhovadilost. To je čistý alibismus, které tím, že jsou na českých rally doslova všude, lidi automaticky ignorují. Kdyby se jich používalo s rozmyslem, tak je třeba někdo respektovat bude. Možná mají nějaký právní význam, ale přínos k bezpečnosti závodu nemají absolutně žádný (tak, jak se nyní používají). Samozřejmě v ideálním světě lidi za cedule zakázaný prostor nelezou. Jenže, aby se tak stalo, tak musí fungovat zásadní předpoklad, že ti lidé musí mít kam jinam jít. Pokud jsou nezakázaná místa na RZ dvě a v obou je s prominutím ***** vidět, tak zákonitě za ty cedule někde polezou.

Krom toho, když jsou cedulky zakázaný prostor na místech, která evidentně nebezpečná ničím nejsou a kde se celá desetiletí normálně stálo, tak je prostě lidi budou ignorovat. Nemá smysl si nalhávat, že ne.

Pamatuju se, když to začalo před pár lety na Bohemce. Tehdy to byla novinka. Já jsem si před startem projížděl Vinec a cedulky zakázaný prostor byly s odstupem 20 metrů podél celé délky trati od startu do cíle. V místech jako je 3 metry vysoká mez nad širokou rovinou do kopce před Rokytovcem, prostě všude. Cedulky na každém stromě nahoře na mezi. Od té doby tam nejezdím, protože jsem si připadal jako škodná, kterou tam pořadatel nechce. Naštěstí jsou pořád ještě i soutěže, kde se takové nesmysly nevyskytují, jako Pačejov nebo Šumava. Díky za ně.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » úte 27.10.2015 18:43

Jak říká Mirek - na Bohemce jsem byl jednou jedinkrát v životě (v roce 2011) a byl jsem tak znechucen vypáskováním, že jsme se po sobotě sbalili a odjeli domů a zařekl jsem se, že už se tam nikdy nevrátím, protože mi přišlo, že tam divák není absolutně vítaný a to jsme sebou měli i "místního průvodce" díky kterému se nakonec pár celkem dobrých míst najít dalo. A to jsme 14 dní před Bohemkou byli na Hustopečích a já jsem absolutně nevěřil, že to byla rally odjetá v té samé zemi, tam jsme naopak oproti plánu spali i z pátku na sobotu v autě u RZ, jak to bylo divácky přívětivé. Ale už v roce 2011 jsem si uvědomil, že nepojedu přes celou ČR na rally, kde skoro nic neuvidím a akorát mě budou vytáčet cedule zakázaný prostor co 20m, popravdě, bylo to ještě před všemi těmi bouračkami a problémy, takže si to na některých soutěžích teď už ani nedokážu představit, upřímně nejet se Barumka de facto za chalupou, asi bych tam každý rok taky nebyl a poslední roky jsme v neděli už ani nejezdili. Obecně vzato jezdíme tady v okolí parta lidí už nějakou tu dobu na závody, ale poslední dobou nás jezdí čím dál míň a taky místo celého dne třeba jen na 1-2 RZ, protože akorát člověka naštve jak daleko od té tratě stojí a ještě musí poslouchat na vyvýšeném svahu asi 10m nad cestou buzeraci pořadatelů, že se musíme ještě posunout o další 2m dál, protože to auto prostě v té táhlé ostré zatáčce pojede moc rychle...to jsem radši ochoten jet přes půl republiky na nějaký test, kde si člověk na auto skoro šáhne a přitom stojí bezpečně v klidu a nikdo jej nebuzeruje. Vážně se mi česká rally za poslední roky dost znechutila a není to sportovní stránkou věci, protože když se podívám do startovek, jsme na tom pořád velice dobře ve srovnání se zbytkem Evropy...

A když jsme u toho Szeji, naprosto souhlasím s Donem, stál jsem tam taky a bylo to pro některé lidi dost o hubu a smrdělo to problémem už i v prvním průjezdu, kdy se tam pořadatel hádal se skupinkou poláků a bez pomoci několika českých diváků by asi i dostal lidově řečeno přes hubu.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

Nový příspěvekod PLuto » stř 28.10.2015 00:00

Kluci, budete mít čas v tu sobotu po Mikuláši na menší konstruktivní meeting? Máte o něj vůbec zájem?
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » stř 28.10.2015 10:22

Předběžně jsem pro, pokud to neovlivní jiné okolnosti . ;)
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 28.10.2015 11:09

Já na Slušovice bohužel asi nepřijedu. Nepočítal jsem s tím a už jsem si naplánoval něco jiného...
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 29.10.2015 09:34

Já ve Slušovicích budu, takže se někde potkat můžeme. Neřeknu ti ale o mnoho více, než jsme se bavili po Vsetíně. Jsem navíc trochu skeptický, že se něco posune k lepšímu, protože ať se navrhne cokoliv, stejně bude mít hlavní slovo bezpečák a vedoucí dané RZ. A jak říkal ten kluk, vypáskuje se to už tak místy hodně, pokud k tomu má připomínky bezpečák, tak se páska ještě posouvá dál, a když se něco nelíbí vedoucímu RZ, tak si pásky ještě posune podle svého. Takže ve výsledku nezbývá než zmizet někde do lesů a doufat, že tam nenarazíš na pořadatele, ať si můžeš stoupnout podle svého vlastního uvážení.
A propos - včerejší shlédnutí Španělska bylo velmi inspirativní. A to tam mají čerstvě ještě po větším maléru než u nás.
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.12.2015 22:35

Takže, plánovaný meeting ohledně páskování... ...se neuskutečnil. A bez nějakého velkého zapírání se musím přiznat, že to bylo hlavně mojí chybou, totálně jsem to zazdil. Pravda, vzpomněl jsem si na to týden před Mikulášem, ale bylo to zrovna v noci ze soboty na neděli při Pražském rallysprintu, takže jsem to do rána zase zapomněl... No a v pátek odpoledne, když se někteří začali připomínat, tak už bylo pozdě to svolávat dohromady. Kaju se tedy a nabízím náhradní termín - v sobotu po Valašské Rally. Je to s dostatečně velkým předstihem, takže mají všichni zájemci dostatek prostoru vyčlenit si čas. Já si to naopak dávám do upomínek i jako budík do mobilu, abych si na to vzpomněl pár dní před soutěží...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » sob 12.12.2015 10:54

Mně osobně termín po Valašce vyhovuje víc než Slušovice, takže mi tolik nevadí, že jsi to zazdil ;) :)
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2015