od Mates » úte 27.10.2015 18:43
Jak říká Mirek - na Bohemce jsem byl jednou jedinkrát v životě (v roce 2011) a byl jsem tak znechucen vypáskováním, že jsme se po sobotě sbalili a odjeli domů a zařekl jsem se, že už se tam nikdy nevrátím, protože mi přišlo, že tam divák není absolutně vítaný a to jsme sebou měli i "místního průvodce" díky kterému se nakonec pár celkem dobrých míst najít dalo. A to jsme 14 dní před Bohemkou byli na Hustopečích a já jsem absolutně nevěřil, že to byla rally odjetá v té samé zemi, tam jsme naopak oproti plánu spali i z pátku na sobotu v autě u RZ, jak to bylo divácky přívětivé. Ale už v roce 2011 jsem si uvědomil, že nepojedu přes celou ČR na rally, kde skoro nic neuvidím a akorát mě budou vytáčet cedule zakázaný prostor co 20m, popravdě, bylo to ještě před všemi těmi bouračkami a problémy, takže si to na některých soutěžích teď už ani nedokážu představit, upřímně nejet se Barumka de facto za chalupou, asi bych tam každý rok taky nebyl a poslední roky jsme v neděli už ani nejezdili. Obecně vzato jezdíme tady v okolí parta lidí už nějakou tu dobu na závody, ale poslední dobou nás jezdí čím dál míň a taky místo celého dne třeba jen na 1-2 RZ, protože akorát člověka naštve jak daleko od té tratě stojí a ještě musí poslouchat na vyvýšeném svahu asi 10m nad cestou buzeraci pořadatelů, že se musíme ještě posunout o další 2m dál, protože to auto prostě v té táhlé ostré zatáčce pojede moc rychle...to jsem radši ochoten jet přes půl republiky na nějaký test, kde si člověk na auto skoro šáhne a přitom stojí bezpečně v klidu a nikdo jej nebuzeruje. Vážně se mi česká rally za poslední roky dost znechutila a není to sportovní stránkou věci, protože když se podívám do startovek, jsme na tom pořád velice dobře ve srovnání se zbytkem Evropy...
A když jsme u toho Szeji, naprosto souhlasím s Donem, stál jsem tam taky a bylo to pro některé lidi dost o hubu a smrdělo to problémem už i v prvním průjezdu, kdy se tam pořadatel hádal se skupinkou poláků a bez pomoci několika českých diváků by asi i dostal lidově řečeno přes hubu.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer