Martin Prokop

Re: Martin Prokop

Nový příspěvekod Karbonyl » úte 08.12.2015 18:06

Prokop si kromě Dakaru chce taky vyzkoušet okruhy, v dilnách Jipocaru už měl údajně přistát závodní Mercedes SLS AMG GT3. O rallyovém programu v roce 2016 se zatím moc neví, Prokop ale každopádně vynechává Monte.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 08.12.2015 19:04

Ony ty úvahy o okruzích přicházely postupně, ale jistě. Martin s tím autem už párkrát letos jel (v rámci testů). Pro příští rok uvažoval o redukovaném programu v MS a mixu s okruhy. Nabídka na Dakar přišla až pak.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Karbonyl » sob 26.12.2015 16:16

Obrázek
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PetrWRC » pon 25.01.2016 17:26

Rozhovor s Prokopem po Monte - když to shrnu, tak je znechucenej tim, že si Ogier dovolil angažovat se do nejmajetnějšího týmu na světě a ještě, že je prostě aktuálně nejrychlejší ze všech - a pro jistotu by mu naložil ještě nějakej hendikep, aby mu ostatní mohli stíhat :D

http://sport.idnes.cz/rozhovor-martin-prokop-dominance-ogiera-ff6-/motorsport.aspx?c=A160124_203404_motorsport_tof

Ogiera nějak nemusim, mám jiný koně ... což ale neznamená, že bych ho chtěl nějak "poškozovat" jen proto, aby ho to srazilo na úroveň těch, co mu nestíhaj. O tom to snad je se zlepšovat - viz Meeke teď na Monte, kdy mu sekundoval víc než zdatně. Aby to zase nevypadalo jako nějakej hate Prokop - tohle by mi vadilo od jakýhokoliv jezdce - prostě mi to až moc připomíná ubrečenost ... buď chci bojovat s nejlepšíma ... nebo můžu jít jezdit "amatéry", všem nandavat obklady a plácat se po ramenou, jak jsem jim to tady všem ukázal ...
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » pon 25.01.2016 17:39

Je z toho cítit velká frustrace. Osobně s ním ale nesouhlasím. Penalizovat nejlepší za to, že jsou nejlepší se mi nelíbí a líbit nebude. Ostatně ono to už stejně existuje ve formě zametání trati a světě div se, jak Loeb, tak Ogier vyhrávali a vyhrávají stejně.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod pelikan » úte 26.01.2016 00:13

Taky s ním moc nesouhlasím. To,že jedna automobilka dominovala tu bylo vždy,v osmdesátkách Lancia pak Toyota, Mitsu,Peugeot, Citroen a teď holt VW. Až vlítnou do F1 pak je nahradí třeba Hyundai.
To že MS nepřeje soukromníkům je ovšem smutná pravda a je to špatně. Jen mě napadlo jestli by to bylo lepší kdyby top kategorií bylo R5, jestli by jelo víc aut v této top kategorii než dnes.
pelikan
N/2

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.01.2016 02:17

Vždycky v té nejvyšší kategorii dominují továrny. A je jedno, jestli se to nazve WRC nebo R5.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 26.01.2016 09:27

Souhlas. V nejvyšší kategorii jakéhokoli motorsportu budou vždy dominovat továrny. Z principu tomu tak bude a nedá se tomu nijak zabránit.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Melmisek » úte 26.01.2016 09:36

Mirek Fric píše:Je z toho cítit velká frustrace. Osobně s ním ale nesouhlasím. Penalizovat nejlepší za to, že jsou nejlepší se mi nelíbí a líbit nebude. Ostatně ono to už stejně existuje ve formě zametání trati a světě div se, jak Loeb, tak Ogier vyhrávali a vyhrávají stejně.

Ja osobně vidím zametání jinak. Seš pvní, tak jeď první. To je to nejozumnější. Proč to má odskákat desátý jen proto, že prvnímu se nechce jet pvní? O té dominanci pavdu má, záatží bych asi taky neřešil a že je jsou ty závody nudný, to je skoro pravda. Když se Ogierovi něco pokazí, tak všichni ostatní jásají, sám jsem toho bych svědkem ve Španělsku...
...ŠkodaUltrasGang...
Melmisek
N/2

Nový příspěvekod pelikan » úte 26.01.2016 09:49

S tím souhlas, že vždy budou dominovat továrny, taky tam nic jiného nepíšu alespoň konec mé poslední věty je o počtu soukromníků v případě kategorie R5.
Prostě FIA už víc jak deset let chce udělat z WRC obdobu F1 tedy něco exkluzivního. To má vliv na enormní náklady na techniku atd. Pokud vidím kolik se prodá aut R5 nebo dříve S2000 tak si myslím, že startovní pole na podnicích MS by opět bylo početnější a to nejen gentleman drivery, ale i kvalitními jezdci kteří by snáze, podle mě, naplnili rozpočet. Možná, že by i mladí snáze sehnali budget na pár podniků a tím by se dostali do hledáčku fabrik. Jak je to teď fabriky pokud loví tak v nějakých CUPech a na úrovni národních šampionátů.
Podle mě exkluzivita WRC je slepá cesta.
pelikan
N/2

PředchozíDalší

Zpět na Čeští jezdci