Orlen Rally Poland

Re: Orlen Rally Poland

Nový příspěvekod Miloš-V » stř 05.07.2017 16:20

Ok, teď jsi mě zahnal do kouta a jsem tvůj. Venku jsem byl na soutěži jednou (na Slovensku) :D Soudím podle toho, jak to tak sleduju přes internet... Nějak mi to ale nepřijde, že by někde bylo něco, co by mě donutilo uvažovat o návštěvě zahraniční soutěže, samozřejmě ze sportovního hlediska. Neberu do toho Martinem zmíněné zážitky z cest, poznávání jiných zemí atd. (to je samozřejmě legitimní, ostatně i v mém případě při návštěvě slovenské soutěže to bylo spojené s turistickou dovolenou). V Německu je špička podstatně užší než v ČR, hned za pár R5 jedou zbastlené skorohistorické Lancery a širší špička v podstatě neexistuje. Podobně je na tom Rakousko. Tam mají ale zase výhodu často velmi pěkných tratí. Polsko je kapitola sama pro sebe, jak jsem už říkal. Dejme tomu Rumunsko, tam si umím představit turistickou dovolenou na týden a spojit to s místní rally. Maďarsko ok, ale Polsko podle mně nabízí podobnou sportovní hodnotu, a je pro mně daleko blíž. Benelux z tohohle srovnání vychází asi nejlépe, ale pořád tam není to něco, co by mi direktivně přikázalo - musíš tam jet. To by měly až šampionáty ve vzdálenějších zemí. Dobré tratě a startovky s ucházející kvalitou by nabízela Británie, Francie, Skandinávie. Tyto země si myslím, že by za to stály. To je ale všechno daleko na to, aby se tam vyrazilo jen tak na rally... i když to je zase věc priorit.
Miloš-V
N/2

Nový příspěvekod lubos » stř 05.07.2017 17:14

PetrWRC píše:Ad Polsko: Osobně jsem nebyl, každej rok nechápavě kroutim hlavu nad tim, co tam ty lidi potažmo pořadatelé dělaj a nevěřim, že se jim ten průser bude vyhybat donekonečna. Tohle už je šílenost - řešení je asi začít rušit vložky, ale co by se z toho pak odjelo ...

Ad CZ: Myslim, že se to vesměs vrací pomalejma krůčkama tim správnym směrem, ne všude, ale celkově z toho mám takovej pocit (samozřejmě taky často nechápavě žasnu, co a kde je ještě bráno jako nebezpečnej prostor - to ale asi bude daný konkrétníma lidma, co zpracovávaj bezpečnostní plány a neni to za mě rozhodně všude). Že to tu je oproti zmíněnýmu Polsku jako noc a den se nemusíme bavit - oboje je na opačnejch koncích stupnice :D

A víš Ty co, ať klidně zruší 40, 50, 60% RZ kvůlivá bezpečnosti!! Až se bude "tvořit" kalendář na další rok, tak promotér bude mít k ruce argumenty, proč takovou soutěž nazařazovat. Protože dotáhnout celý cirkus na místo, a potom nemít mediální výstup si NEDOVOLÍ.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 05.07.2017 17:20

Týmy už se ozývají, že nechtějí Polsko v kalendáři...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » stř 05.07.2017 21:16

Ať se někdo podívá na Mexiko a teprve poté kritizuje Polsko. Jenomže v Mexiku se to bere jako folklor, ale v Polsku to už vadí.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 05.07.2017 21:19

Promiň, ale ani v Mexiku se nestalo, že by na trati RZ jel hasičský náklaďák po trati běžící zkoušky proti soutěžícímu! To je prostě neomluvitelné selhání a podle mého názoru není možné takovou soutěž z kalendáře mistrovtví světa nevyřadit. Ať pořadatel prokáže, že to zvládá při kandidátském podniku.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Gurun » stř 05.07.2017 21:38

Ano nejel, ale co to ostatní? Prostě kdo chce psa bít, hůl si najde.Přijde mi to opravdu už histerické ta nenávist k Polsku.
Gurun
A/5

Nový příspěvekod Mirek Fric » stř 05.07.2017 21:49

Já k Polsku necítím žádnou nenávist, dokonce mám v Polsku příbuzné, takže k tomu nemám absolutně žádný důvod. Já vidím ogranizačně těžce nezvládnutý závod, to znamená závod. Nemá to nic společného s Polskem jako takovým, ale s konkrétním týmem organizátorů, který svoji práci nezvládá dostatečně dobře k tomu, aby mohl organizovat soutěž MS. Nic víc.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod M.Y.S. » stř 05.07.2017 22:16

To, ze na rychlostni zkousku vjede hasicske auto v jejim prubehu a jeste do protismeru je samozrejme tezky pruser a budme radi, ze se u toho nikomu nic nestalo...Ale na druhou stranu , byl jsem na Rajdu osobne jiz poctvrte a vyjma tohoto incidentu si nejak nevybavuju nejake vazne zanedbani organizace.A pokud se budeme bavit o bezpecnostni strance, tak nevidim moc velky rozdil napriklad oproti Monte ;) Polsko je na vlastni kuzi nadherny, levny podnik a ze vsech soutezi, ktere jsem ve WRC navstivil (Wales, Finsko, Svedsko, Francie, Nemecko, Polsko) , tak Rajd byl jednoznacne nejvetsi zazitek. Byla by velka skoda, pokud by z kalendare zmizel. A to pisu i pres to, ze pristi rok ho nejspis vynecham a mrknu zase jinam...
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod PetrWRC » stř 05.07.2017 22:48

lubos píše:A víš Ty co, ať klidně zruší 40, 50, 60% RZ kvůlivá bezpečnosti!! Až se bude "tvořit" kalendář na další rok, tak promotér bude mít k ruce argumenty, proč takovou soutěž nazařazovat. Protože dotáhnout celý cirkus na místo, a potom nemít mediální výstup si NEDOVOLÍ.

Teď úplně nevim, jestli se mnou souhlasíš nebo ne. Asi se shodnem na tom, že rušení vložek je až to nejkrajnější řešení. V Polsku jsem osobně nebyl, z toho co ale několik let po sobě vidim je jasně vidět, že to neni organizační exces - tohle se tam prostě děje pořád i přes různý hlasy o zpřísnění. Takže to prostě neni organizačně zvládnutý a k tomu průseru je tam tolikrát tak často blízko, že se prostě jednou něco stane. Tohle neni možný udržet donekonečna.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mates » stř 05.07.2017 23:34

Souhlasím s tím, že co do bezpečnosti na tom není Polsko moc dobře, respektive je dost blízko k nějakému průseru...na stranu druhou, v Argentině či Portugalsku se děje naprosto to samé a nikdo to nikdy neřešil a bere se to jako kultura, norma, stejně tak třeba Mexiko nebo letos jsem viděl hodně nebezpečně stát lidi i na videu ze Sardínie, jasně že ne na každém kilometru každé RZ, ale viděl. Někde běhají po tratích RZ krávy, jinde se zavírají brány před Ogierem apod...je spousta soutěží, které mají mouchy. Jasné, to že poukážu na chyby jiných soutěží nevyřeší ani nesnižuje závažnost problémů v Polsku, ale prostě...ta soutěž je opravdu nádherná, možná i kvůli těm extrémním rychlostem, množství horizontů atd...ale dostala mě hned napoprvé, samozřejmě nemám tolik srovnání jako Vy ostatní, jenže Polsko je opravdu velice specifická soutěž (to jde ostatně rozpoznat i z videí) a podle mě by to byla i co do sportovní stránky velká škoda. Je fakt, že šancí dostalo hodně a nic se nějak velice neděje, ale když se podívám třeba na záběry z Fafe kde všude lidi stojí, nebo třeba výše zmíněné Argentiny nebo Monte Carlu, což je mimochodem soutěž, kde auto může vyletět snad na každém místě vzhledem k totálně proměnlivým podmínkám...těžko říct, já jsem si Polsko zamiloval a hrozně by mě mrzelo, pokud by se nejelo, byť bych rád v příštím roce třeba radši do Finska.
https://www.facebook.com/pg/martinplesnikphotographer
Mates
S2000

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2017