Barum Rally Zlín 2008 [MMČR, ERC, IRC]

Re: Barum Rally Zlín 2008 [MMČR, ERC, IRC]

Nový příspěvekod LucOut » úte 26.08.2008 14:31

gonzo píše:
PLuto píše:Pokud máte nějaké návrhy na změnu či zlepšení, sem s nimi ;)

Já bych byl zpět pro systém pátek 2x3,4 RZ,a v sobotu zbytek. Nějak mě to přijde od čtvrteční přejímky až do neděle zdlouhavé. P.S. jak se osvědčilo HA Star rally,plánuje se i za rok?

Jen to ne, takhle člověk ještě může jít v pátek v klidu do práce.

Jinak k návrhům nic nemám, pač jak jsem se bál toho harmonogramu, tak nakonec hrál pro nás, nepřejíždělo totiž tolik lidí a tak my, co jsme přejížděli jsme v pohodě stíhali, jelikož nebyl velkej provoz :) A nenašel jsem ani další věci ke zlepšení, možná jsme měli i trocha štěstí, ale nám vše vycházelo parádně. Snad jen ty pásky natažené mnohdy v lese 10m od tratě, nebo co jsem viděl tak i v křoviscích, odkud nemohlo být skoro nic vidět.

A mám takovou jednu technickou, netušíte někdo, kolik bylo podél trati nataženo "mlíka"? Jsme se o tom dohadovali, docela by mě to zajímalo :P
LucOut
A/5

Nový příspěvekod ppa » úte 26.08.2008 14:34

Ahoj Pluto, tak jsem se musel konečně zaregistrovat i u Vás ;-). Podle reakcí a ostatně i mých zkušeností ze "světa" by lidé obrovsky uvítali, kdyby k diváckým místům fanoušky naváděly ukazatele a šipky, jak je to dobrým zvykem třeba v Německu. Každý není místní a každý nemá GPS navigaci. Podle mého názoru je to levná, triviální a jednoznačně přínosná záležitost. Dále pak by pro sváteční diváky bylo určitě fajn, kdyby ve vyhrazených diváckých místech byly mnohem lepší možnosti k parkování - věřím, že to není snadná záležitost, ale stálo by za pokus zkusit se domluvit se s majiteli pozemků v blízkosti diváckých míst na jednorázovém pronájmu louky.

Neškodilo by více plastových pytlů na odpadky, když už mají někteří lidé ve zvyku házet všechen bordel na zem. Případně by to svinstvo mohli pořadatelé trochu lépe uklidit.

Další věc, která se mi letos nelíbila (ale je to trend z MS, který jsem ve světě akceptoval) je režim 2x 4erzety. Případně jednu čtyřerzetovou "rundu" rozložit do širšího časového intervalu, aby se dalo přejet z SS1 na SS4. Chápu ale, že nechcete mít problémy na přejezdech...

Mimochodem, letošní páskování byl naprostý masakr a někdy jsem to fakt nechápal. Bezpečnostní delegát si ale musel mnout ruce.

Pro posádky toho asi děláte maximum, zkuste ale trochu více myslet na nás na diváky.

Ale abych jen nekritizoval - povedl se vám výběr úvodní sekce Semetína - to byl opravdu mazec. Jen houšť a větší kapky. A kdyby se v příštím roce podařilo lehce osvěžit trať úsekama třeba ze vsetínska, bylo by to jen a jen dobře.

Zařazení historiků jakožto předkrm k superspeciálce taktéž hodnotím jednoznačně pozitivně.

A první letošní seznámení s Barumkou bylo také velmi příjemné, look & feel slečen, které měly na starosti výdej akreditací, byl super ;)
ppa
N/1

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 15:15

Já bych byl zpět pro systém pátek 2x3,4 RZ,a v sobotu zbytek. Nějak mě to přijde od čtvrteční přejímky až do neděle zdlouhavé. P.S. jak se osvědčilo HA Star rally,plánuje se i za rok?

O systému více RZ v pátek plus sobota a neděle volná se uvažovalo, nakonec se zůstalo u současného formátu z několika důvodů (Eurosport, městská v pátek večer apod). Uvidíme, jak to bude příští rok...

Star rally se snad osvědčila, i když někteří její účastníci dělali už před závodem takové problémy, že jsme občas zvažovali, zda stojí za to podobnou akci dělat a zbytečně si tím přidělávat práci. Letošní ročník bude potřeba důkladně zhodnotit a poté se rozhodne, zda se příští rok pojede či ne. Každopádně, pokud se pojede, již nyní je vytvořený "black list" účastníků, jejichž přihláška určitě nebude přijata.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 26.08.2008 15:18

Můžeš trochu podrobněj napsat o co šlo u těch problémových HA?
gonzo
N/3

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 15:19

LucOut píše:A mám takovou jednu technickou, netušíte někdo, kolik bylo podél trati nataženo "mlíka"? Jsme se o tom dohadovali, docela by mě to zajímalo :P

Tak přesně nevím, ale tuším, že jsme to počítali někde kolem 52 kilometrů?
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » úte 26.08.2008 15:33

ppa píše:Podle reakcí a ostatně i mých zkušeností ze "světa" by lidé obrovsky uvítali, kdyby k diváckým místům fanoušky naváděly ukazatele a šipky, jak je to dobrým zvykem třeba v Německu. Každý není místní a každý nemá GPS navigaci. Podle mého názoru je to levná, triviální a jednoznačně přínosná záležitost.

Ukazatele na divácká místa byly připraveny. Bohužel, těsně před soutěží se nakupila řada problémů a jednoduše se nestihly včas rozvézt na trať...

ppa píše:Dále pak by pro sváteční diváky bylo určitě fajn, kdyby ve vyhrazených diváckých místech byly mnohem lepší možnosti k parkování - věřím, že to není snadná záležitost, ale stálo by za pokus zkusit se domluvit se s majiteli pozemků v blízkosti diváckých míst na jednorázovém pronájmu louky.

Tyto pokusy zde v posledních letech jsou, ale bohužel to není tak jednoduché. Ne všichni jsou rally nakloněni a ne všichni chtějí, aby na jejich pozemku stála auta.

ppa píše:Neškodilo by více plastových pytlů na odpadky, když už mají někteří lidé ve zvyku házet všechen bordel na zem. Případně by to svinstvo mohli pořadatelé trochu lépe uklidit.

Pytle rozvezeny byly, těžko říct, kde jich bylo moc a kde málo. V tomto případě by asi chtělo napsat, ve kterých místech přesněji chyběly, ať se to může posílit. Každopádně, každoročně hned v pondělí po soutěži organizátoři (včetně i těch nejvyšších zástupců ředitelství) objíždí celou trať a odpadky uklízí.

ppa píše:Další věc, která se mi letos nelíbila (ale je to trend z MS, který jsem ve světě akceptoval) je režim 2x 4erzety. Případně jednu čtyřerzetovou "rundu" rozložit do širšího časového intervalu, aby se dalo přejet z SS1 na SS4. Chápu ale, že nechcete mít problémy na přejezdech...

Stavba harmonogramu není jednoduchá, člověk se musí přizpůsobovat různým okolnostem. Letos tu byl experiment s extrémně dlouhou tratí, který vzešel z kompromisu mezi požadavky Eurosportu, rozkopanými cestami ve Zlínském kraji a nezařazením jednoho plánovaného úseku. Příští rok to určitě takový extrém nebude, nejpravděpodobnější je návrat k systému 2 RZ+servis. Ale zatím je předčasné o harmonogramu hovořit, to začneme řešit až za měsíc :)

ppa píše:Mimochodem, letošní páskování byl naprostý masakr a někdy jsem to fakt nechápal. Bezpečnostní delegát si ale musel mnout ruce.

Neviděl jsem, musím porovnat safety plány s minulým rokem, jak se to změnilo. Ono přeci jen je jednodušší uhlídat pár diváků kolem tratě, než takové houfy, jaké byly letos na Barumce navíc obohacené o "neukázněné" fanoušky z Polska či Maďarska.

ppa píše:Ale abych jen nekritizoval - povedl se vám výběr úvodní sekce Semetína - to byl opravdu mazec. Jen houšť a větší kapky. A kdyby se v příštím roce podařilo lehce osvěžit trať úsekama třeba ze vsetínska, bylo by to jen a jen dobře.

Původně se mělo jet ze Lhoty, ale o jeden hlas to neprošlo. Jsem velice rád, že se to podařilo aspoň v této formě, ale vzhledem k nehodě na seznamovacích jízdách a úniku nebezpečných kapalin může být příští průjezd tímto úsekem ohrožen. Další rozšiřování na Vsetínsko asi není příliš reálné (teda dokud tu nepojedeme MS :) ) - jsme omezeni jedinou servisní zónou v Otrokovicích, navíc není jednání s úřady nejjednodušší, řada dříve využívaných úseků by navíc potřebovala velké finanční injekce.

ppa píše:Zařazení historiků jakožto předkrm k superspeciálce taktéž hodnotím jednoznačně pozitivně.

Jak už jsem psal dříve, divácky to asi pozitivní bylo, ale z pohledu organizace dost velký problém (méně času na přípravu RZ, komplikace s průjezdem vlaku, hodně havarovaných aut, jezdci dělající "bordel" apod. Nápad na Star rally přišel už asi před pěti šesti lety, ale Miloš Regner to "vykecal" o půl roku dřív a tak něco podobného stihli zorganizovat jiní. Nakonec to tedy zůstalo u ledu, už vloni se to mělo jet, ale nakonec se o tom rozhodlo až letos na poslední chvíli. Uvidíme, zda v tom budeme v příštím roce pokračovat, ale pokud ano, tak jsem již začal s lanařením jezdců (a už mám i první úlovek - bývalého mistra Holandska skupiny N - jezdívá s Opelem Ascona, na Barumku by možná přitáhl Opela Mantu).

ppa píše:A první letošní seznámení s Barumkou bylo také velmi příjemné, look & feel slečen, které měly na starosti výdej akreditací, byl super ;)

Ano, holky je jedna z věcí, kterou zahraniční účastníci na Barumce obdivují.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Mirek Fric » úte 26.08.2008 16:40

Ke košům... Na Semetíně u skoku (A) jsem žádný neviděl. Ale je pravda, že ke konci to tam obcházela slečna ze stánku a sbírala odpadky do pytle. Jak moc toho posbírala, nevím, protože jsem odešel, ale bordel tam byl pořádný. Naopak na shaku slečny u retardéru udivovaly. Nejen, že se statečně praly s pneumatikami, ale taky se jim jednou větou povedlo přesvědčit přítomné, aby posbírali odpadky a naházeli je do pytle, co tam holky přinesly. Navíc se jim i dařilo i hájit mlíko. Alespoň během té pvní hodiny, co jsem tam byl :) Dále už jsem se v diváckých místech nepohyboval a nemůžu posoudit, jak to bylo s odpadky jinde.
Mirek Fric
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod gonzo » úte 26.08.2008 19:44

A co tak např.oživit staronové úseky Ořechov,Biskupice?
gonzo
N/3

Nový příspěvekod Haryk » úte 26.08.2008 19:47

A dnes by měl svátek...
Karbonyl píše:Jinak dnes je to přesně rok, co zemřel Luděk Kocman. Vzpomínáme...
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Nový příspěvekod Haryk » úte 26.08.2008 19:49

Ořechov néééé. To by Peták nerozchodil. Byly doby, kdy Ořechov nedojel několik let za sebou. Obdoba byl Tuček na šumavském Strážově.
gonzo píše:

A co tak např.oživit staronové úseky Ořechov,Biskupice?
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2008