To je skoro to samé jak ty řeči o Dohnalově "historikovi", který je (světe div se), před R2

Wow...kdo by to byl čekal

Z toho se taky dle mého dělá až zbytečná senzace, S1600 je prostě S1600 a s Honzou za volantem podle mého před R2 prostě být musí. Je to pravý závoďák se vším všudy, ne auto dělané ze série. S1600 bylo svého času auto stavěné na absolutní pořadí, ne pro začínající jezdce. To, že s tím Honza jede opravdu velice dobře je další věc.
Btw. Řekl jsem to mnohokrát, ale najednou zas vylézají všichni ,,Ášínovci" po asi 5-6 letech, kdy byli zalezlí doma. Já nefandím ani Honzovi ani Ášínovi, ale hezkému sportu. A fair play sportu. Souboje sice nádherné, nicméně značně nerovné. Je fajn vidět Kopejdu jet už vlastně řekl bych hodně na hraně, není pro nic za nic mistr světa, ale...nevím, jestli tohle zrovna Mareše (který si proti loňsku dost pohoršil v různých ohledech), případně další motivuje vůbec na sobě dál pracovat. Továrna je hecovala, protože jim Honza ukazoval, jak až se se stejným autem dá jet. Ostatně, na Valašce jsem byl na místech, kde ani Černý ani Mareš ani nikdo z diskutujících na internetu nemůže říct, že Kopecký je lepší, protože továrna. Ani Vlček. Protože místa, kde ostatní vrkali, jel Kopejda totálně pod plným. Bylo i vidět kde například Jakeš ztrácí na Černého s Marešem. Prostě to fakt o tom autě není. Jenže když např. v Choryni s průměrem 136km/h závodíš s R5 proti WRC, tak to je prostě úlet. To by i ten Honza Dohnal dost možná dokázal vyhrát etapu (jakože několikrát v historii MČR i tohle dokázal). Kde by asi tak byl s R5

Opravdu se tady budeme bavit o srovnatelných podmínkách a autech

Neviděl jsem nikdy v životě rally, kde by jel Kopejda s větším nasazením, ani na jedné z RZ (na blbé Kopřivnici či Juřince) nebylo místo, kde bych si řekl "to jde víc". Neuvěřitelný výkon a sport. Asi bych byl v cíli potom zoufalý, když celou rally prohraju na Kopřivnici, protože WRC...Pech vloni soupeřil s Marešem, který opravdu neměl tovární auto ani podmínky a v ČR zas nemá tolik odkroucených sezón v top autě nejvyšší kategorie jako on. A teď tady budou lidi řešit, že Pech je lepší než Kopejda, protože má konečně srovnatelné podmínky a poráží ho v čistých soubojích vlastně s "historikem"

Zvláštní je, že se Ášín do té "továrny" nikdy nedostal, neměl ani tu příležitost. Protože vždycky tady byli lepší. Proto se vlastně nedostal za hranice. Souboje jsou to krásné, ale hodně zvláštní s naprosto absurdním pravidlem a tohle prostě nemůže skončit dobře. Jak bylo zmíněno několikrát, ať Rusové, tak Huttunen, případně dřív i Veiby ukázali, že ten krok tady s místními jde držet, pokud na to máte ruce. Zrovna třeba Lukyanuk při své druhé Barumce neměl dle mého ani úplně top auto a přesto to zvládal až do poslední RZ...a neřekl ani slovo, s minimem zkušeností na asfaltu. Nic proti, celé pravidlo ohledně WRC je absolutně nesmyslné a já jsem jeho odpůrce od začátku.