Rally Hungary [ERC, HUN]

Re: Rally Hungary [ERC, HUN]

Nový příspěvekod Červ » pon 23.11.2020 08:38

Omlouvám se, zaměnil jsem Munstera za Sainteloc... Dle toho, jak to píšou, to chápu tak, že v podstatě Munster s chybějící částkou zablokoval protest Saintelocu, který ale na druhous stranu stejně podali nesprávné osobě...
V případě, že by tam Sainteloc byl včas i s poplatkem, tak spíš toto mi příjde jako zvláštní řešení zamítnutí... Takže by mě zajímalo, jak by to bylo, kdyby Munster nic nepodal... (tak jsem to myslel) Ale jak jsem psal výše - máte pravdu - času měli dost.
Červ
A/5

Nový příspěvekod Tomáš » pon 23.11.2020 17:18

Nic se neděje, Filipe, upíšeme se (uklikneme se) všichni a často právě tak blbě, že nás druhý nepochopí ...
Jen k tomu: " ...to chápu tak, že v podstatě Munster s chybějící částkou zablokoval protest Saintelocu, který ale na druhous stranu stejně podali nesprávné osobě..."
Určitě si nemyslím, že by následný protest Munstera zablokoval protest Saintelocu, oba byly podány v různý čas (viz článek MSŘ 13.7.4 Protest podaný společně více soutěžícími nebude přijat). Ale taky nerozumím přesně tomu vysvětlení (According to the Article 13.4.1 and 13.7.4 of ISC the protest was logged by several competitors against one.) V rozhodnutí (č.7) odpovídají pouze Saintelocu a zamítají jejich protest. Tak se jen můžu dohadovat (bez znalosti toho samotného protestu to lze těžko posoudit), že se pod ten protest podepsalo více soutěžících a následně přišlo zamítnutí i stran této formální chyby.

Na druhou stranu bych si tu dovolil ocitovat Karbonyla: "Tuhle epizodu vidím jako zásadní selhání sporťáků a řešení, jak naložili s protesty, je do očí bijící zametačka pod koberec.", k čemuž se jednoznačně připojuji.
Když už by sporťáci chtěli být tak ordinérní, tak měli protesty zamítnout (z formálních důvodů) a jako pokárání za neznalost řádů zkasírovat po tisícovce. Současně ale sami měli začít šetření, jak to s tím Solbergovým proviněním tedy bylo a následně jej vyloučit. Jenže to by sami museli jednak aktivně ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Karbonyl » pon 23.11.2020 19:30

Měli jsme na to téma s Plutonem dlouhou debatu, co se tam jak odehrálo a neodehrálo. Samotné protesty jsme neřešili, nicméně z jednoho z těch rozhodnutí vyplývá, že Solberg na nějakém slyšení skrz tuto věc byl. Vzhledem k nevyloučení tedy sporťáci buď rozhodli sami o sobě blbě, anebo rozhodli správně, ale na základě toho, že jim Solberg lhal.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 26.11.2020 17:41

Shrnuto - Mladý Solberg se dopustil zásadního porušení pravidel, přesto mu to prošlo. Pokud protistrana dodala důkazy v podobě fotek, pak se z toho neměl jak vykroutit, pokud by sporťáci měli opravdu zájem to došetřit (on navíc o obou defektech mluvil, vědělo se to v cílech erzet a 45 km ani při přejezdu nemůže guma vydržet na ráfku, navíc když už byla zničena z RZ). Jako jeden ze zásadních problémů vidím to, že 2 ze 3 sporťáků nebyli na místě, ale pár set či tisíc km daleko, a vše se tak řešilo před videokonference. Nevím, jaké kdo má zkušenosti s touto formou komunikace, ale prostě to není nikdy tak jako "zoči voči" (alias face to face). Takže si dovedu představit, že jejich hlavní zájem mohl být, jak to co nejdříve smést ze stolu než pořádně došetřit ....
A i při plném respektu vůči covidu tvrdím, že sporťáci měli být na místě (roušky, negativní testy jako ostatní účastníci apod.). A jestli se na to někdo z nich necítil třeba z důvodu, že je v rizikové skupině, tak se měl nanominovat náhradní komisař ...

ps: na Kanárech fandím Munsterovi, ať udělá on juniorský titul
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Walach » čtv 26.11.2020 18:47

Já jsem teda hlavně přesvědčený o tom, že se to vše vyřešilo tak jak se to vyřešilo, protože šlo o koho šlo :D
Obávám se že naprostá většina soutěžících by podobné sympatie sportovních komisařů neměla.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 12:27

Walach píše:Já jsem teda hlavně přesvědčený o tom, že se to vše vyřešilo tak jak se to vyřešilo, protože šlo o koho šlo :D
Obávám se že naprostá většina soutěžících by podobné sympatie sportovních komisařů neměla.

Z toho všeho, co vím, tak bych si troufal tvrdit, že to nebylo až tak o jméně, ale o vyšší politice. Začali se kolem toho motat někteří výrobci a tlačit na FIA, aby s tím něco udělala. No a víme, jak má FIA ráda, když na ně někdo tlačí... Ale dál už bych to fakt nerozváděl, tohle už je hodně vysoká hra a nerad bych vám/nám bral iluze...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 12:33

Tomáš píše:Shrnuto - Mladý Solberg se dopustil zásadního porušení pravidel, přesto mu to prošlo. Pokud protistrana dodala důkazy v podobě fotek, pak se z toho neměl jak vykroutit, pokud by sporťáci měli opravdu zájem to došetřit (on navíc o obou defektech mluvil, vědělo se to v cílech erzet a 45 km ani při přejezdu nemůže guma vydržet na ráfku, navíc když už byla zničena z RZ). Jako jeden ze zásadních problémů vidím to, že 2 ze 3 sporťáků nebyli na místě, ale pár set či tisíc km daleko, a vše se tak řešilo před videokonference. Nevím, jaké kdo má zkušenosti s touto formou komunikace, ale prostě to není nikdy tak jako "zoči voči" (alias face to face). Takže si dovedu představit, že jejich hlavní zájem mohl být, jak to co nejdříve smést ze stolu než pořádně došetřit ....
A i při plném respektu vůči covidu tvrdím, že sporťáci měli být na místě (roušky, negativní testy jako ostatní účastníci apod.). A jestli se na to někdo z nich necítil třeba z důvodu, že je v rizikové skupině, tak se měl nanominovat náhradní komisař ...

ps: na Kanárech fandím Munsterovi, ať udělá on juniorský titul

Porušení pravidel se dopustil, to víme. Otázka je, jaké důkazy dodala protistrana (neviděl jsem ty protesty, nemůžu soudit) a otázka je, jak moc byly průkazné. Co vím já, tak se na internetu objevilo anonymní video, jak jede Solberg po ráfku (z něho se nejspíš pořizovaly i fotky)? Pokud byl jen tento anonymní zdroj, je otázka, jak moc se k takovýmto důkazům může přihlížet. Je totiž potřeba dokázat, kdy se inkriminovaný prohřešek stal. Co kdyby soutěžící operoval tím, že video bylo natočeno o den dřív, kdy jeli z technické přejímky a dostali defekt? Samozřejmě, kdyby byl znám autor videa/fotek, který by mohl potvrdit, kdy to bylo natočené (či nějaký jiný svědek, který by dosvědčil, že to tak bylo), tak to je jiná. Ale zde vyloženě spekuluju, nevím přesně, co týmy předložily...

A co se týká jednání na místě, virtuální přítomnost se nelíbila nikomu a byla hodně zvrhlá, ale je faktem, že sporťáci obvykle nevytáhnou paty z ředitelství a tak mnohdy stejně neví, co se v reálu děje. Jen to jednání face to face je samozřejmě o něčem jiném. Zažil jsem team managers meetingy naživo i virtuálně a je to nebe a dudy. Probere se tam mnohem míň věcí, nepřesněji a vznikají z toho i zmatky. No a včera jsem poslouchal virtuální safety briefing na Monze a to byl doslova výsměch...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » čtv 03.12.2020 12:53

Jinak jsem se teď na Kanárech ptal Olivera, jak probíhalo to slyšení před sporťákama v Maďarsku. Řekl mi, že si je sporťáci svolali a během slyšení vysvětlili oběma zúčastněným stranám, že se protestem nemůžou zabývat kvůli formálním pochybením. Toť vše...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Předchozí

Zpět na Sezona 2020