To asi ano, ale v tomhle článku https://www.autorevue.cz/elektricka-sko ... ada-spatne
Je napsáno ,,Elektrická Fabia prohánějící se po rakouských cestách totiž nemá s mladoboleslavskou automobilkou nic společného."
Karbonyl píše:Elektrická corsa by se měla v srpnu ukázat naostro při barumce.
PetrWRC píše:Že tolik na rally "nepotřebujou" a že to je to auto pro RX, to je jiná ... snad jedině, že by ta "rally" verze byla uškrcená na přesnou půlku
gonzo píše:Barumka má být součástí E-Corsa Cupu?
Karbonyl píše:Já popravdě tady ten hejt nechápu a zdá se mi, že lidi pletou dvě různé věci dohromady. Jednou věcí je ekologická doktrína EU, kterou v Čechách ale logicky nechápeme, když tu máme uhelně-jadernou lobby a alternativní zdroje nám nic moc zatím neříkají. Ano, když si koupíš v Čechách elektromobil, patrně si ho připíchneš někam do Tušimic nebo Dukovan, nicméně v loňském roce se v celé EU poprvé historicky vyrobilo víc než 50% elektřiny z obnovitelných zdrojů, což je podle mě úspěch.
No a druhá věc jsou samotné elektro auta. Mě fascinuje to, jak se vždycky o motorsportu mluví jako o inkubátoru nových technologií, které se pak postupně zavádějí co sériové výroby, ale jak je to na baterky, tak podle mnohých "je to špatně", a "nebudu na to chodit", "slepá ulička", atd. Je to jenom o tom, že jsme zvyklí 120 let v závodních autech poslouchat hoření benzínu, nic víc. S elektromotory v autech se laboruje úplně stejně dlouho, jako s těmi spalovacími, jejichž vývoj byl akorát jednodušší a tedy rychlejší. Ještě před dvaceti lety byly elektromobily hodně mimo, byly těžké a se směšným dojezdem. Dnes tu je elektrická er pětka, která je díky novým technologiím parametricky plně srovnatelná s benzínovou a za mě je to začátek revoluce. Samozřejmě že to obecně stále má řadu much v podobě dobíjení, kapacity baterie, i té ekologické udržitelnosti, ale to je úkol na vývojáře, aby se s tím teď popasovali. Když v 19. století v Kopřivnici zbouchali prvního Prezidenta, taky po nich v té chvíli nikdo nechtěl, aby to plnilo Euro 6, prostě je to otázka dalšího vývoje. Z těchto důvodů čistě elektrická rally opravdu v dohledné době nehrozí, to zabere pěkných pár let až dekád, přitom všichni v komentářích pod videama s elektro corsou nebo fabií plaší, jakoby benzínové auta měly v rally skončit teď hned.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků