Rally Croatia

Re: Rally Croatia

Nový příspěvekod lubos » čtv 22.04.2021 18:39

Plhus píše:To ano, pro mě byl směrodatný hlavně ten návrat a zbytečná karanténa. O to víc mě deptá právě ten pocit uvnitř, že někdo rozhoduje a ovlivňuje takovým způsobem můj život a volný pohyb... :evil:

Přesně toto rozhodlo, proč jsem "vyměkl"; a taky fakt, že jsem ani přes urgence nedostal od našeho zastupitelského úřadu informace, kde bych si mohl udělat AG test před odjezdem z HR. Tento doklad má právo vyžadovat kontrola při vstupu na území ČR. A taky jsem nechtěl riskovat komplikace spojené se sankcemi od místní policie. Je čtvrtek večer a problémy "hrdinů" ještě můžou nastat; takže Ti, kteří odjeli, ještě nemají vyhráno.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PLuto » čtv 22.04.2021 20:42

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 22.04.2021 22:09

PLuto píše:Může mi někdo osvětlit klíč, na základě jakého bylo děláno startovní pořadí do první etapy pro neprioritní jezdce? - https://rally-base.com/2021/croatia-ral ... ypeId=1168

Tak odpověď by dal především Slaven Dedič (Clerk of the Course), který startovku podepisoval. Evidentně se jednalo o doladění pořadí s přihlédnutím k časům na šejku. Určitě je strašně těžké seřadit podle výkonnosti nesourodou směs aut různých tříd a kategorií a hlavně jezdců s různou výkonností. Dělat to v rámci národního mistráku, kde se spolu potkávají plus minus stejní jezdci, není úplně snadné (a děláš to určitě velmi dobře), ale přeci už jen víš, co od koho čekat (a i tak se ti třeba objeví Stejskal s novou technikou a najednou je z toho minela, protože měl být o cca 15 čísel vpředu). Ale seřadit správně startovku na Chorvatsko, to je o level jinde
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 22.04.2021 22:11

lubos píše: ... Je čtvrtek večer a problémy "hrdinů" ještě můžou nastat; takže Ti, kteří odjeli, ještě nemají vyhráno.

Osobně si myslím, že to dopadne pro ně dobře, ale je to jen můj tip. A když člověk vidí ty záběry ze šejku, jak pohodově se může stát, tak společně s Plhusem zamačkávám slzu ...
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod Tomáš » čtv 22.04.2021 22:19

Walach píše:Ano PLuto už jsme to pochopili, chorvatí mají ve všem bordel, všechno je pozdě, týmy nic neví, startovka je otevřené mistrovství francie, appendix S, rozestupy roušky špatný přístup no a teď je ještě špatně zastavený shakedown... a to máme teprv čtvrtek 8-) :lol:

Ale to je přece Pluťák :-) Na Arcticu zase bylo málo sněhu, resp. se vyjížděla šotolina, no a pak furt hrozilo, že po havárkách se ti vzadu vůbec nesvezou a budou se přidělovat časy (myslím, že byly přidělené asi dva ...). Teď když toho Araie vytahovali, tak to bylo špatně, no a kdyby ho nechali tak, tak by to bylo zase o průser, že ho někdo další trefí :-) Prostě jak se jede svět, tak se ty problémy vytváří samy už jaksi z principu ...
Ale vážně: je sice ještě brzy dělat účet bez hostinského, ale už teď můžeme Chorvatům jen tiše závidět, že se jim to podařilo zorganizovat. A ještě ve full verzi (300 km), a ne nějaké ořezané podobě. Tak snad jim vše klapne, přeju to jak jim, tak i nám (byť jen u WRC All live).
Tomáš
A/6

Nový příspěvekod PLuto » čtv 22.04.2021 22:48

Tomáš píše:Tak odpověď by dal především Slaven Dedič (Clerk of the Course), který startovku podepisoval. Evidentně se jednalo o doladění pořadí s přihlédnutím k časům na šejku. Určitě je strašně těžké seřadit podle výkonnosti nesourodou směs aut různých tříd a kategorií a hlavně jezdců s různou výkonností. Dělat to v rámci národního mistráku, kde se spolu potkávají plus minus stejní jezdci, není úplně snadné (a děláš to určitě velmi dobře), ale přeci už jen víš, co od koho čekat (a i tak se ti třeba objeví Stejskal s novou technikou a najednou je z toho minela, protože měl být o cca 15 čísel vpředu). Ale seřadit správně startovku na Chorvatsko, to je o level jinde

Tak o sestavování startovního pořadí mi nemusíš nic vykládat, sám s tím mám spoustu zkušeností. V tomto případě jde ale o hodně podivný krok, v podstatě odporující zvyklostem mistrovství světa. Jezdci prakticky vždycky do první etapy startovávají podle přidělených startovních čísel. Zato zde se přiklání k výsledkům shakedownu, ale evidentně nejsou vzaty v potaz pozdější průjezdy... Navíc na skládání startovky podle shakedownu nikdo neupozornil. Shakedown pro neprioritní není povinný, co by dělali ti, co na něj nejeli? Navíc, v MS se častokrát jezdí shakedown jen projet volným tempem, aby se pošetřily limitem omezené počty pneumatik na závod (za účast na shaku může posádka použít o 4 pneumatiky víc)...

Jinak řečeno, aniž by na to byl kdokoliv upozorněn, stala se z toho pro neprioritní jezdce nevědomky kvalifikační zkouška, která navíc skončila dřív, než všechny auta odjezdily své průjezdy...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » pát 23.04.2021 10:36

Rovanperä na RZ 1

Obrázek
Obrázek
Obrázek
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ