od Pepé » pát 30.07.2021 22:08
Problém je , že nemužou. U hromadných akcí je 5000 lidí a mám pocit , že se to má posouvat na 7000. Je ale povinností pořadatelé kontrolovat bezinfekčnost. U festivalu to jde tam si to ohlidaji bezproblemu, na rally ne. Takže možná proto jsou ve Fulneku omezení (navíc v těch podmínkách je při nemožnosti dodržet rozestupy - použít roušky ).Mám velkou obavu , jak se postaví hygiena k Barumce , kde se na vybraných místech sejdou mnohonasobky 1500lidi. Jenom oficielní start a cíl před radnicí , když si představím to množství lidí v pátek kolem 18.00h ve Zlíně na náměstí a v parku kolem zámku o večerní městské se ani nebavím . Ale i samotné RZ , návštěvnost obrovská a navíc hromada zahraničních účastníků (ať už posádka, doprovod, novináři , diváci). Teď jsem narazil na nějaký starší rozhovor s M. Regnerem - v nadpisu bylo něco ve smyslu " Barumka bez diváků by byla zlý sen" . Tak mi to prostě vrtá hlavou jak se to vyvine , na dědinách mají lidi akce omezené tak jak někde mívají sportovci , hasiči apod svoje zábavy tak na to teď moc nenaraziš a pak jim tam na Barumce přifrčí stovky měli tisíce cizích lidí. V ten okamžik to musí zákonitě vyústit v obrovské nasrání těch lidí , kteří na jednu stranu jsou "šizeni" o jejich tradiční akce a na stanu druhou se jim v dědině pod nosem bude konat taková masovka. A nedej bože , že pak v září začne přibývat pozitivních - to by pak v očích obyčejných lidí byl viník jasný což bych za sebe byl velmi nerad. Jsem realista, to že se počty nakažených jakš takš drží je fajn ale je doba dovolených takže asi nelze čekat rapidní zlepšování i když by to bylo opravdu dobré.