Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Příspěvekod Walach » pon 30.08.2021 13:34

Posádky jsou po haváriích obyčejně plné emocí a mám dojem že i přesto se auta odklízí tak nějak bežně.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Příspěvekod ppa » pon 30.08.2021 14:02

Zajímalo by mě, jakým způsobem pak vy pořadatelé řešíte problémy se škodami na soukromém majetku, ke kterým došlo třeba při Stejskalově havárii? Je to pouze a jen o finančním odškodnění? Nebo zajišťujete i "vysušení, vylovení, odbahnění" tj. uvedení do původního stavu? Mívají podobné události zásadní vliv na povolení rychlostní zkoušky v dalším ročníku? Rally mám rád, ale dokážu si představit, že bych se po podobné demolici plotu (plus se mi zdá, že vidím i škody na zcela nové fasádě) asi do budoucna lehce cukal.....
ppa
N/1

Příspěvekod PLuto » pon 30.08.2021 14:23

ppa píše:Zajímalo by mě, jakým způsobem pak vy pořadatelé řešíte problémy se škodami na soukromém majetku, ke kterým došlo třeba při Stejskalově havárii? Je to pouze a jen o finančním odškodnění? Nebo zajišťujete i "vysušení, vylovení, odbahnění" tj. uvedení do původního stavu? Mívají podobné události zásadní vliv na povolení rychlostní zkoušky v dalším ročníku? Rally mám rád, ale dokážu si představit, že bych se po podobné demolici plotu (plus se mi zdá, že vidím i škody na zcela nové fasádě) asi do budoucna lehce cukal.....

Vždycky se po dojetí rychlostní zkoušky zkontroluje a sepíšou se vzniklé škody. Posléze se jedná individuálně s majiteli (a pak samozřejmě i pojišťovnou) o způsobu náhrady. A ta je individuální - někdo si to chce opravit sám, někdo to chce po nás, někdo je rád, že se mu třeba zbourala kůlna, kterou stejně chtěl shodit apod.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod ppa » pon 30.08.2021 15:04

Díky Pluto za odpověď.

Jinak jiné téma a poznámka k tomu neskutečně smutnému videu a slzám po Erikově havárii v poslední erzetě. Docela mi to připomnělo finální rozuzlení šampionátu WRC v roce 1998, kdy Carlos Sainz přišel o titul mistra světa doslova pár metrů před cílem poslední rychlostní zkoušky

phpBB [video]

Pokud to tady Erik čte, tak třeba ho povzbudí Carlosova slova "it made me stronger"....
ppa
N/1

Příspěvekod Haryk » pon 30.08.2021 16:17

Walach píše:Posádky jsou po haváriích obyčejně plné emocí a mám dojem že i přesto se auta odklízí tak nějak bežně.

zjednoduším to a budu psát pomaleji:
k čemu je soutěžící, když se podobné věci řeší s jezdcem?
to, na co se člověk ptá, obvykle končí otazníkem a tak nějak se předpokládá, že právě na to a nikoli na cosi jiného, dostane i odpověď ;)
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Příspěvekod PetrWRC » pon 30.08.2021 16:27

To Haryk: Shodneme se na tom, že se jedná o malou sportovní tragédii, kdy Caisovi výhru přáli asi všichni. Na druhou stranu (pokud jsem to rozhodnutí č.11 pochopil správně), bylo odmítnuto jakkoliv manipulovat s autem a znemožněno ho tak odklidit a zkouška byla následně zrušená.

Chápu emoce, 5000 Euro je tvrdý.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Karbonyl » pon 30.08.2021 17:04

Haryk píše:zjednoduším to a budu psát pomaleji:
k čemu je soutěžící, když se podobné věci řeší s jezdcem?
to, na co se člověk ptá, obvykle končí otazníkem a tak nějak se předpokládá, že právě na to a nikoli na cosi jiného, dostane i odpověď ;)

Komunikace dispečinku probíhala s posádkou i týmem.
Karbonyl
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod PetrWRC » pon 30.08.2021 17:45

Obrázek
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Příspěvekod Haryk » pon 30.08.2021 17:52

kucí, já vás fakt mám rád, ale pánajána, to se ptám opravdu tak složitě? :o
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Příspěvekod PetrWRC » pon 30.08.2021 18:00

Karbonyl už psal, že bylo jednáno s týmem (tedy beru soutěžícím) i posádkou. Nikdo z nás tam nebyl, čerpám jen z toho dokumentu, kde vidim potrestání za neumožnění manipulovat s autem. Že to je krutej trest nezpochybňuju a ani nevim, jestli je tam nějaký od-do.

Jinak v tomhle případě jsem koukal, že ani podpis žlutýho papíru soutěžícím nebyl třeba - oznámeno e-mailem :)
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2021