Rally Hungary [ERC, ERCJ, HUN]

Re: Rally Hungary [ERC, ERCJ, HUN]

Nový příspěvekod Haryk » stř 10.11.2021 10:01

národnost jezdce bych do toho fakt netahal a taky by mě zajímaly odpovědi na tyhle moje otázky: "takže řády budou platit jen někdy a jen pro někoho? kdo a jak rozhodne, kdy platit budou a kdy ne? jestli je to v nich blbě, ať se to změní, ale do tý doby to prostě platí..."
Bezpečnost muší bejt, i kdyby měly obratle praskat!
Haryk
N/4

Re: Rally Hungary [ERC, ERCJ, HUN]

Nový příspěvekod PLuto » stř 10.11.2021 13:50

lubos píše:Acom: bohužel v životě to nejčastěji tak je; ve sportu vždy - že se musí situace musí vejít do tabulky a předpisů. V opačném případě ztrácíš možnost "vymáhat" dodržování pravidel a začíná fungovat chaos a b.rdel. A v takovém prostředí zcela jistě nelze žádný sport, natožpak život, provozovat.
Je to bohužel důsledkem ne špatného pravidla, ale pravidla nedokonalého - bohužel při stanovování pravidel Tě nemůžou napadnout všechny situace, při kterých by mohlo/mělo být aplikováno. A tady je prostor pro sporťáky, aby použili hlavu a s citem situaci posoudili. Obávám se, že při rozhodování hrála prvotní roli národnost jezdce. Veelmi rád bych se však mýlil, protože bytostně zastávám, že tyto aspekty (v podstatě politika) do sportu nepatří.

Znám tyhle konkrétní sporťáky. Nemyslím si, že hrála až tak roli národnost jezdce, jako spíš jejich vlastní ego a možnost uplatnit svou moc. Ukázat za každou cenu světu, že si můžou dovolit všechno. A že můžou dát takto exemplární trest... Jak už jsem psal v komentáři k soutěži, tohle byl jen vrchol ledovce. Sportovní komisaři toho na závodech ME letos "předvedli" opravdu hodně a i v Maďarsku těch situací bylo mnohem víc, které se ani na povrch nedostaly... A že je pravidlo špatně napsané nám zainteresovaným bylo jasné okamžitě, jakmile bylo poprvé zveřejněno v předpisech. Ale jako u spousty dalších, tvůrci těchto předpisů mají svoji pravdu a nemají zájem naslouchat názorů ostatních...
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Předchozí

Zpět na Sezona 2021