Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod lubos » úte 30.08.2022 19:28

Tomáš píše:Já myslím, že Dusle1 to vůbec nemyslel ironicky ...
Naopak u mne snad všichni pochopili, že včerejší příspěvek (bod 2.) je myšlen ironicky. Opět slíbeno (+ opakovaně potvrzeno) a opět nesplněno. Co k tomu říct víc ...?!

Tak pokud to nebyla ironie, jedná se o VELMI trapný příspěvek. A čekám, že PLuto či kdokoliv jiný z pořadatelského týmu potvrdí, že technický delegát nebyl, při projednávání "přestupku", veden "mstou za loňsko"!!!
lubos
A/5

Nový příspěvekod Dusle1 » úte 30.08.2022 19:41

To Lubos: Opravdu jsem to nemyslel ironicky, prostě mně přišlo podivné dostat 5tis za takovou volovinu (kterou údajně dělá více lidí) a zrovna Jarin to slízne. Navíc když to srovnám s loňským rokem, kdy dostal stejný flastr za podle mě daleko větší prohřešek, když způsobili nemožnost se svézt desítkám posádek na nejdelší rz. Musím ale uznat, že jsem nestudoval řády a výši pokut za jednotlivé prohřešky. A jestli čekáš (i když by byla má domněnka pravdivá), že to tady někdo z pořadatelského sboru potvrdí, tak si hodně naivní
Dusle1
N/1

Nový příspěvekod atomrally2 » úte 30.08.2022 20:25

phpBB [video]
atomrally2
N/1

Nový příspěvekod atomrally2 » úte 30.08.2022 20:32

phpBB [video]
atomrally2
N/1

Nový příspěvekod John » úte 30.08.2022 20:36

Dusle1 píše:To Lubos: Opravdu jsem to nemyslel ironicky, prostě mně přišlo podivné dostat 5tis za takovou volovinu (kterou údajně dělá více lidí) a zrovna Jarin to slízne. Navíc když to srovnám s loňským rokem, kdy dostal stejný flastr za podle mě daleko větší prohřešek, když způsobili nemožnost se svézt desítkám posádek na nejdelší rz. Musím ale uznat, že jsem nestudoval řády a výši pokut za jednotlivé prohřešky. A jestli čekáš (i když by byla má domněnka pravdivá), že to tady někdo z pořadatelského sboru potvrdí, tak si hodně naivní

Za mě, když to vezmu čistě technicky: 13.1.3 Treatment of tyres : Any chemical and/or mechanical treatment of tyres is prohibited. Chápal bych, že pokud bych mechanickou či chemickou cestou změnil strukturu pneu v oblasti běhounu (tedy kontaktní části s vozovkou), tak bych tím mohl získat teoretickou výhodu a být tak za to (oprávněně) potrestán. Při obroušení označení směsi z bočnice ale žádnou výhodu nezískám (a navíc se v článku 13.1.3 nepíše nic např. o 'mandatory marking at tyre sidewall') a pět tisíc Euro a podmíněné vyloučení za toto mi přijde docela přestřelené. Mimochodem, dívám se zrovna na detailní foto pneu z jiného soutěžního auta, kterou jsem si udělal před přeskupením při letošní BCRZ. Označení směsi žádné. Jediné doplňující (nevylisované) popisy jsou ručně fixou a samozřejmě nic, co by standardně definovalo směs daného výrobce.
John
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod lubos » stř 31.08.2022 08:38

Dusle1 píše:To Lubos: Opravdu jsem to nemyslel ironicky, prostě mně přišlo podivné dostat 5tis za takovou volovinu (kterou údajně dělá více lidí) a zrovna Jarin to slízne. Navíc když to srovnám s loňským rokem, kdy dostal stejný flastr za podle mě daleko větší prohřešek, když způsobili nemožnost se svézt desítkám posádek na nejdelší rz. Musím ale uznat, že jsem nestudoval řády a výši pokut za jednotlivé prohřešky. A jestli čekáš (i když by byla má domněnka pravdivá), že to tady někdo z pořadatelského sboru potvrdí, tak si hodně naivní

Konečně jsem se (asi) pochopili. Oba máme stejný názor, jen ho odlišně formulujeme (snad jsme si do účesů nevjeli nějak moc :lol: ). A "výzva" pořadatelům není o naivitě, ale hodil jsem rukavici!! To že ji NIKDO Z NICH (případně) nezvedne, svědčí o tom, že řešení "přestupku" se jakkoliv vymyká logice (o spravedlnosti ani nepřemýšlím).
lubos
A/5

Nový příspěvekod lubos » stř 31.08.2022 08:46

John píše:Za mě, když to vezmu čistě technicky: 13.1.3 Treatment of tyres : Any chemical and/or mechanical treatment of tyres is prohibited. Chápal bych, že pokud bych mechanickou či chemickou cestou změnil strukturu pneu v oblasti běhounu (tedy kontaktní části s vozovkou), tak bych tím mohl získat teoretickou výhodu a být tak za to (oprávněně) potrestán. Při obroušení označení směsi z bočnice ale žádnou výhodu nezískám (a navíc se v článku 13.1.3 nepíše nic např. o 'mandatory marking at tyre sidewall') a pět tisíc Euro a podmíněné vyloučení za toto mi přijde docela přestřelené. Mimochodem, dívám se zrovna na detailní foto pneu z jiného soutěžního auta, kterou jsem si udělal před přeskupením při letošní BCRZ. Označení směsi žádné. Jediné doplňující (nevylisované) popisy jsou ručně fixou a samozřejmě nic, co by standardně definovalo směs daného výrobce.

Umím si představit, že toto ustanovení v řádech má za cíl zamezit jakékoliv náhradě za "nezničitelné" pryže (takové, které se používaly dříve - po defektu umožnily dojet se skoro nezměněným tempem). Nicméně vztahovat to na odbroušení označení směsi či výrobce (když je guma stejně označená pro závod) je úlet. A stanovený "trest"?? Ne, ne, nelze komentovat publikovatelně. Slovo přestřelené je slabé hodnocení.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2022 23:11

Ahojte, na fórum se dostávám poprvé po týdnu. Letos mě Barumka fyzicky i psychicky semlela jako nikdy předtím. V pondělí jsem sice ještě zvládl vyprovodit Simoneho a Efrena z nemocnice, ale to už jsem jel dávno na nouzový režim zbytek pondělka a úterka jsem nebyl prakticky ničeho schopen (a to dokonce ani sledovat film a udržet u něj pozornost). Teď už je to snad aspoň trochu lepší a je na čase vrátit se postupně do normálního života (i když je mi jasné, že úplná rekonvalescence bude ještě chvíli trvat). Každopádně zkusím projít celé fórum za poslední dny a případně reagovat, pokud to bude mít ještě nějaký smysl.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2022 23:22

Tomáš píše:Nabídnu trochu statistiky vzhledem k počtu posádek po přejímkách (srovnání 2021 vs. 2022).
2021: 136 aut (47 cizinců + 89 našich)
2022: 105 aut (47 cizinců + 58 našich)
Tedy zahraniční posádky kvantitativně na stejné úrovní (v drtivé míře zajišťuje jejich účast status podniku ME), u našich pokles o 35%! Hlavně to je vidět na národním poli, z loňských 59 dolu na 37 aut (skoro o 40% méně).
Dost podobně na tom byla i Bohemia - z celkových 90 aut (2021) sešup na 63 (2022), tedy dolů o rovných 30%.
Otázka zní, proč? Přesnější odpověď bych nechal až po Pačejově. Ale zatím nabízím dvě vysvětlení:
1. chybí peníze (ale na Hustopečích třeba tento problém nebyl, našich posádek bylo ještě o něco více než 2021)
2. podniků je hodně a posádky si logicky vybírají, prostě hlasování nohama
Bohemia - úbytek (2021 - nevhodný harmonogram, dost nevhodné až arogantní chování ředitele "jestli se vám to nelíbí, tak nejezděte" apod.)
Barum - úbytek (2021 - posádky vzadu odjely jen cca 130 km ostrých km, míň než na jiných soutěžích MČR, přitom náklady vč. startovného mnohem vyšší, no a co víc - jen 2 RZ z 15 startovaly na svůj čas, aspoň dle Ivo Vybírala, přitom s J.Dohnalem startovali už na začátku národního pole. Chápu, že to musí být dost na nervy zahřát si auto a gumy, nachystat tlaky, no a pak čekáš a nevíš, zda budeš čekat 10 min, půl hodiny, nebo víc ... Rovanpera startoval v Belgii do osudné RZ2 jen o 4 minuty později a už z toho byl vynervovaný
Ale uvidíme, kolik se toho sejde na Pačejově ...

Důvodů je samozřejmě několik, různě nakombinovaných. Ať už to bylo tím, že loňský ročník byl jubilejní a tak se na něj vydala řada posádek, která pravidelně nejezdí (nebo nejezdí vůbec jako třeba Vladimír Barvík), zákaz vozů třídy RN10 v rámci poháru pořadatele, úbytek finančních prostředků mezi posádkami a čím dál menší možnosti/zájem partnerů/kamarádů poskytnout nějakou peněžitou podporu, naprosto nevhodně postavený kalendář (vražedná jarní kombinace Šumava-Krumlov-Plzeň je napodobena podobně bizarní kombinací Fulnek-Barum-Vyškov-Morava, na které tratí úplně všichni od posádek přes pořadatele až po diváky). Hlavně kvůli financím pak je vidět i celkový úbytek posádek i na jiných českých soutěžích.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod PLuto » stř 31.08.2022 23:23

gonzo píše:Ten úbytek posádek je znát i na HA, čísla dříve bývala i kolem 90-ti, letos 60. Stejně tak to ovlivnil i Vyškov týden po Barumce, na což včera v servisu dva jezdci řekli, že nebýt takhle blbě nahuštěný kalendář tak by Barumku jeli, ale dali přednost Vyškovu...

Jj, určitě to ovlivnil i Vyškov po Barumce (a Fulnek před). A taky tomu uškodilo vytvoření rallysprintového šampionátu, takže se posádky pravidelně startující v nějakém seriálu ještě víc rozmělnily.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022