Co se týká fota od DoNa, tak to je skutečně děsivé (zvlášť pokud znáte toto místo a víte, v jakém kalupu se tam najíždí a co ten kat občas dělá s auty). A ukazuje jen na hloupost lidí, kteří si tam stoupnou. V tomto bodě jednoznačný souhlas nejen s Donem, ale i s Karbonylem a Plutem, kteří se k tomu vyjadřují. Dalvovi bych pak doporučil zkusit lépe chápat význam slova "bonzáctví". Tím by pak mohl klidně označit i ukrajinské civilisty, kteří posílají UA armádě souřadnice ruských okupantů ...
Ale ten hlavní význam Donova sdělení bych chápal v tom, že chtěl ukázat, jak se někde nechají naprosto nesmyslně stát lidi přímo na ráně a jinde se naopak proti jakémuliv zdravému rozumu odhánějí z bezpečných míst pryč ...
Zde bych si dovolil odcitovat příspěvek Kubeeeka několik stránek zpátky:
"... Jinak byste prosím při školení mohli některým pořadatelům vysvětlit základy fyziky. Konkrétně na RZ Bunč když stojím v lese na rovném úseku na vyvýšeném svahu a to opravdu hodně vyvýšeném za několikátou řadou vzrostlých stromů téměř jako na tribuně a pořadatel mě odtud hodinu a půl před startem RZ vyhání s tím, že jsou podél cesty přicvaknuté cedulky zakázaný prostor, (které jsou mimochodem po celé RZ, takže by člověk prakticky nemohl stát nikde). Jako jak mu má člověk vysvětlit, že to auto nemá křídla a že se nevznese 10m na rovném úseku do vzduchu a nezatočí v letu prudce pravoúhle doprava a pokácí několik vzrostlých dubů, aby mě mohl úmyslně v tom lese zabít? Krásné, divácky bezpečné a přehledné místo, a zabije to jeden jednoduchý trouba, který prostě dostal vestu a trvá si na svém. ..."
Přesně toto se na barumce už několik let děje, sám jsem to osobně zažil pár let nazpět nad Hošťálkovou. Z usazení rodiny na deku 30 metrů od trati na vyvýšeném místě za několikátou řadou stromů se pro pořadatelského magora (byl poprvé na rally, prý měl mít jednou předtím na Šíma sprintu pořadatelskou vestu) stane místo pro ukojení svého ega, buzeruje a otráví vám celou rally. A pak přijdete na jinou erzetu a nechápete, jak je toto možné (viz foto).
Lidé sedící přímo proti brzdám na zídce, část už v průběhu šejku nevěnuje závodům pozornost, někteří zády k autům a čučící do mobilů. Tak si jen říkáte, jestli tady půjde někdo ven, tak letošní barumka je odpískaná ...