Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Historic

Re: Barum Czech Rally Zlín [FIA ERC, MČR] + Star Rally Histo

Nový příspěvekod lubos » úte 13.09.2022 17:30

Nemám ambice poměřovat "těžkost" tratí ve Zlíně a v Chorvatsku - byť jsem na obou závodech byl. Ale Chorvatsko BYLO pneumatikové Waterloo!!! To co tam nezvládly italské pryže, si (zcela jistě) budou jezdci DLOUHO pamatovat. A nebylo to jenom díky kluzkosti místních asfaltů a proměnlivostí počasí.
Zpět k první větě: jsem i docela rád, že se tato debata (pomalu) zvrhává v porovnávání kvalit středoevropského podniku MS (přece jenom lokace v Chorvatsku je blíž středu Evropy) a středoevropského podniku ME. To pro BC RZ vlastně nevyznívá ani moc špatně. Ba právě naopak. Tak proč tedy, u všech všudy, nenapnout síly - a možná i ty fanouškovské - a neuspořádat FFBCRCZ2WRC. Jen si vzpomeňme jak dopadlo FFK!!! Asi jooo, fikce; utopie. Ale když člověk něco neudělá, tak se může zlobit jen sám na sebe, že to nedopadlo, protože nic pro to neudělal.
lubos
A/5

Nový příspěvekod PetrWRC » úte 13.09.2022 18:52

Karbonyl píše:To jsou všecko hypotézy co by kdyby... Z nedávné historie ale víme, že za podobných podmínek si tu vylámala zuby řada současných továrníků jako Neuville, Breen nebo Lappi (ten to tehdy BTW zahodil ve stejné zatáčce jako letos Kristensson). Z těch, co sem poprvé přijeli a dokázali držet kudlu až do konce, si v posledních letech vybavuju jen Tanaka a Sorda.

Tak zrovna Tanak mi teda nepřišel, že by se dal zařadit do kategorie těch úspěšných ... i když tehdy dost možná roli hrály i ty Dmacky. Sordo určitě ostudu neudělal, naopak.
PetrWRC
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod M.Y.S. » úte 13.09.2022 19:34

lubos píše:Nemám ambice poměřovat "těžkost" tratí ve Zlíně a v Chorvatsku - byť jsem na obou závodech byl. Ale Chorvatsko BYLO pneumatikové Waterloo!!! To co tam nezvládly italské pryže, si (zcela jistě) budou jezdci DLOUHO pamatovat. A nebylo to jenom díky kluzkosti místních asfaltů a proměnlivostí počasí.
Zpět k první větě: jsem i docela rád, že se tato debata (pomalu) zvrhává v porovnávání kvalit středoevropského podniku MS (přece jenom lokace v Chorvatsku je blíž středu Evropy) a středoevropského podniku ME. To pro BC RZ vlastně nevyznívá ani moc špatně. Ba právě naopak. Tak proč tedy, u všech všudy, nenapnout síly - a možná i ty fanouškovské - a neuspořádat FFBCRCZ2WRC. Jen si vzpomeňme jak dopadlo FFK!!! Asi jooo, fikce; utopie. Ale když člověk něco neudělá, tak se může zlobit jen sám na sebe, že to nedopadlo, protože nic pro to neudělal.

Pod vyznamem Waterloo jsem mel na mysli fakt, kdy posadky ve velkych poctech odstupuji po havariich…a to se v Chorvatsku i pres skutecnost, ze se jelo za promenlivych podminek na velmi specifickych a kluzkych asfaltech opravdu nedelo :). Navic neporovnavame kvalitu chorvatskych a zlinskych trati, ale ciste teoretizujem na tema, jak by svetova spicka trate u nas v techto podminkach asi zvladla, coz byl puvodni PLutuv prispevek, na ktery je postupne reagovano ;)
Rallye design
M.Y.S.
N/3

Nový příspěvekod placka » úte 13.09.2022 19:46

Pluto napsal bys ve volné chvíli ty pikantnosti z jednání s posádkami? Docela by mě to zajímalo
placka
Rally škola

Nový příspěvekod PLuto » čtv 15.09.2022 01:21

placka píše:Pluto napsal bys ve volné chvíli ty pikantnosti z jednání s posádkami? Docela by mě to zajímalo

Zkusím postupně něco sepsat. Ale tentokrát ne asi jako jeden souhrnný příspěvek, ale zkusím to sepsat po etapách, čímž se dostane i na méně zajímavé informace :roll:
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Metriks » čtv 15.09.2022 13:35

My rádi i ty méně zajímavé :)
Metriks
Rally škola

Nový příspěvekod Červ » čtv 15.09.2022 13:44

Za mě bych ještě k tématu hodnocení náročnosti na základě toho, že ti, co víc přemýšlí, měli problémy rád ještě něco dodal. A to, že pokud někdo jezdí víc flat-out (pokud to bereme jako opak přemýšlivého přístupu), tak by měl mít lepší cit se přiblížit k pomyslné hranici a pohybovat se na ni. A pak tedy ty krize či lépe řečeno situace, kdy tu hranici překročí, nějak řešit, protože už je řeší častěji...

Naopak ten, kdo tu hranici neatakuje a nemá tolik zkušeností byl vlivem podmínek tentokrát zřejmě častěji kolem té hranice i v momentě, kdy to nečekal a nemusel být na to zvyklý. Takže si myslím, že ti, co jezdí víc na hraně by automaticky nemuseli být ti, co havarují. Možná právě naopak... A to ani nemluvím o tom, že některé může první menší krize vystrašit a ti pak mít o to horší reakci... (napsáno na základě zkušenosti z RBR :lol: ) Přeci jen i ta psychika dělá výkon.

Nicméně už jen ten popis víc přemýšlející mi příjde zavádějící... Takový Kopecký vyhrál, takže by mohl být v kategorii flat-out, protože musel být zřejmě nejblíže hranici. Ale svým mazáckým výkonem v podstatě naplňuje popis přemýšlivý pilot. Nebo je to opravdu jen ta kupa zkušeností :?:
Červ
A/5

Nový příspěvekod PLuto » čtv 15.09.2022 18:47

phpBB [video]
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

Nový příspěvekod Walach » pát 16.09.2022 07:30

Kde ještě letos uvidíme Erika Caise? Tiskovka po barum rally neřekla k dalším plánům už tradičně vůbec nic.
play stupid games, win stupid prizes
Walach
A/6

Nový příspěvekod PLuto » pát 16.09.2022 09:51

Walach píše:Kde ještě letos uvidíme Erika Caise? Tiskovka po barum rally neřekla k dalším plánům už tradičně vůbec nic.

Dalším startem by měla být Rally Nova Gorica, dnes je tam tisková konference, kde bude oficiálně zveřejněn seznam přihlášených posádek.
PLuto
www.AutoSport.CZ
www.AutoSport.CZ

PředchozíDalší

Zpět na Sezona 2022