Jsem rád, že se zde takováto diskuze rozjela
. Můj názor není nikterak revoluční a ukojit mé potřeby, které od rally jakožto divák očekávám není zas tak moc složité. Jen se musí chtít. Souhlasím jednoznačně s názorem, že WRC Promoter zkostnatěl a WRC+ nikterak neposouvá. Co se týče přenosů, rozhodně vyčítám od prvopočátku nezáživné umístění onboard kamer. Je smutné, že například helmet cam WRC pilotů z předzávodních testů letí internetem jak splašené, mají obrovský dosah je to zážitek sledovat. Naproti tomu kamery umístěné promotérem jsou nezáživné, skutečnou rychlost víceméně tlumí a není z toho nic k čemu by se člověk rád vracel. Navíc kvalita nahraných onboard videí je žalostná a dostačující možná jen pro přehrání na mobilu.
Režie přenosů je něco co mě dokáže vždycky pěkně vytočit. Z dlouhé RZ vidíte maximálně začátek zkoušky od prvních dvou aut a poté poslední cca 3 minuty zkoušky. Pokud se navíc ukáže nějaká zatáčka extrémně zrádná a mají tam první auta problémy, režie absolutně ignoruje ostatní posádky a řeší jejich dojezdy do cíle než, aby se na toto místo zaměřili a přinesli zajímavé "live" záběry. Chápu, že pokrytí signálu po celé délce RZ není snadné (možná i nemožné), ale od dob vzniku WRC+ se nic nezměnilo.
Mám rád rally takovou jaká je, takže dělat z toho sprinty nebo uměle dramatizovat závod není nic co bych potřeboval. Nechejme rally takovou jaká je. Ohledně bodování bych byl ochoten přistoupit například na bonusový bod za každou vyhranou RZ, což bude samozřejmě nefér pro čističe, ale aspoň si nějaké body odveze i Ford, který jinak tempo do konce závodu neustojí
.
Ohledně samotných Rally1 vozů. Nejsem zastánce nástupů elektromobility a ani hybridy mě nikterak neoslovují. Svět nespasíme pár Rally1 auty, která budou relativně "ekologické". Za mě jednoznačně brutální zvuk a vzhled. To je to co chceme podél RZ vídat a co nám dělá husinu.
Žádnou převratnou novinku jsem zde nezmínil, ale Pluto chtěl vyjádření, tak se vyjadřuji
.