Za mě se mi strašně líbí jaké jsou současné Rally1 rakety. Ale chápu, že když z toho odpadávají karbonové díly, tak to stojí taky raketu... Zrušení Hybridu - ok to asi přežiju, myslím, že WRC ho pořádně ještě nevyužila a tak i proto je to vlastně závaží v současné situaci...
Rozdíly v podnicích... Ok, trochu nevím, co to bude nakonec znamenat. Servis - asi je mi to jedno.
A Teď ta technika. V podstatě se trochu ztrácím v tom, co teda za pár let má vlastně závodit. Omezení aera je asi ok - zase otázka, jak moc... Svým způsobem se mi využívání aera líbí. Snížení výkonu - to jsem spíš proti. Jak píšu výše, za mě by měl být target spíš 380 koní pro nejvyšší kategorii a ne nějakých 330 koní.
No a teď ta nadstavba pro Rally2 - ono se to tváří celkem nevinně, ale pádla pod volantem už znamenají nějaký systém "řazení". Větší restriktor potom přináší otázku, jestli zas nebude vhodnější jiné turbo atd. atd. Ale dejme tomu no. Nějaké náznaky v minulosti byly a asi to může i nějak fungovat, ale přestavba podle mě nebude úplně jeden víkend jedu auto Rally2+ a druhý Rally2...
No a co teda nakonec bude Rally1 po 2026? Jednotný rám? Proč? Bude si tým alespoň určit body zavěšení? Omezená možnost rozvážení? Stejná výkonová křivka? To bude Rally1 v podstatě Cup? A jak přesně tu křivku chtějí usměrnit? Pak se bude řešit asi aby bylo auto co nejvíc aerodynamické-nejmenší odpor (aby jste našli nějakou výhodu). Jestli to pak nebude víc volnosti v Rally2+...
No prostě moc moudrý z toho nejsem a předpokládám, že hlavní zpráva je, že Rally1 v této podobě končí. A dál se ještě uvidí... Vlastně jakoby by FIA doporučila - nachystejte si Rally2 a Rally2+ káry a pak uvidíte, co vymyslíme, jestli to bude vůbec výhodnější vyvíjet Rally1 po 2026. Protože i ty omezení výkonu atd. mi příjdou už celkem dosažitelné s Rally2+. Možná potom jednotný rám bude cesta pouze pro soukromníky a týmy, co by chtěly rychle vstoupit do WRC a nemají ještě Rally2... Uvidíme. Ale asi bych měl rychle vyrazit na nějaký podník WRC se podívat na ty současné bestie.
Ale já budu v podstatě smutnit po této éře Rally1. Vidět kolem letět takové auto, tak si fakt říkáte, že to neuřídí jen tak někdo... Jak se říká: správné závodní auto byste se měl bát už jen nastartovat.